Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Arkeolojinin Romanı

Tanrılar Mezarlar ve Bilginler

C. W. Ceram

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
İnancın gücü her çeşit politika ve ahlak düşüncesini bastırıyordu.
En ciddi bilim adamının da kalbinin susmadığını bilmek iyidir.
Sayfa 146
Reklam
Piramitler
Yalnız, ölümlülerin,ölçülerini yitiren güçlülerin Tanrı'ya eşkoşmaları yüzünden mi yapılmışlardı acaba?
Sayfa 109
Suç yalnızca birçoklarının anlayış kıtlığından da değil,tersine tek birinin herkesi yanlışa sürüklemesindedir.
Sayfa 84
Her zaman araştırma serüven ile; tehlike bilgi ile; yalan dolanla iş görme kendini düşünmeden özveriyle bir arada gider.
Müzelerimizi gezeriz ve sararmış, yarı dökülmüş, yüzyılların kemirmiş olduğu papirüs yapraklarını ya da üzerleri tuhaf resimler ve işaretlerle, hiyeroglif ve çivi yazılarıyla kaplı vazo, kabartma, sütun parçalarını görürüz. Bu işaretleri tıpkı bi­zim bir gazeteyi ya da kitabı okuduğumuz gibi okuyabilen insanların bulunduğu­nu biliriz. Kuzey Avrupa henüz barbar bir diyar olduğu sıralarda bile artık kim­senin yazmadığı, kimsenin konuşmadığı bu yazıların ve dillerin gizemini çözmek için ne denli zeka harcandığını hiç düşünür müyüz? Ölü işaretlere bir anlam ver­menin acaba nasıl olabildiğini hiç düşünür müyüz?
Reklam
Tevrat'ta yazılıdır.
KUTSAL KİTAP'ta Asurluların İsrailoğullarına Tanrı belası olarak gönderilişlerinden, Babil Kulesi ve görkeminden, gururlu Ninive'den, Yahudilerin yetmiş yıllık kutsallıklarından, hükümdar Nebukadnezar'dan, Tanrı'nın "Büyük Fahişe" ile ilgili hükmünden, Yedi Meleğin Fırat diyarına boşalttıkları "gazabının taslarından" söz edilir
Sayfa 159
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.