Modern Zamanlar İçin Uygulanabilir Bir Maneviyat

Tanrı’nın Geleceği

Deepak Chopra

Tanrı’nın Geleceği Gönderileri

Tanrı’nın Geleceği kitaplarını, Tanrı’nın Geleceği sözleri ve alıntılarını, Tanrı’nın Geleceği yazarlarını, Tanrı’nın Geleceği yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Doğa bize, aklımıza meydan okuyan sonsuz gizemler sunmak için vardır; keşfedilecekler asla son bulmaz."
"Var oluş için neredeyse en önemli unsur olan 'gerçek bir önem taşımak', belli belirsiz bir varlık göstermekle aynı şey olamaz."
Reklam
"Huzur eğer bir yerde olacaksa, içinde bulunduğumuz andadır."
1/10 puan verdi
TANRI’NIN GELECEĞİ - DEEPAK CHOPRA (Bu sefer güldürmedi...)
Deepak Chopra sevdiğim bir yazar. Fakat böyle iddialı bir konu bence onun alanının dışında. Dolayısıyla; bu kitabın aslında adı Richard Dawkins’e Eleştirim olmalı. Bir de Tanrı 1.0 ve Tanrı 2.0 ayırımı...yazarı olması gerekenden çok daha fazla komik bir duruma sokmuş. Yetmemiş Tanri 2.0’a ulaşım için gayet net (şaka değil) yolları var; galiba yazarın kendisi (kendi tanımıyla) 1.0’a ulaşım konusunda “halen” sorunlar yaşamakta. Kısacası; yılın en kötüsüydü. Olmamış.
Tanrı’nın Geleceği
Tanrı’nın GeleceğiDeepak Chopra · Doğan Novus Yayınları · 201936 okunma
Doğal seleksiyonun sırrı, bir teori olarak mükemmel olmasının sebebi, şansa gerek olmamasıdır. Canlı varlıklar bencilce rekabet eder. Kasıtlı eylemlerde bulunurlar. Bitkiler, ışık ve su ister. Hayvanlar, yiyecek ve eş ister. Bir liana sarmaşığının arzuladığı ışığa ulaşması için evrim geçirip ormandaki bir ağacın tepesine kadar yükselebilmesi gerekir. Evrim geçirerek daha uzun ve hızlı adımlar atabilmesini sağlayan gevşek omuz eklemlerine sahip olan bir çita, geyikleri kovalarken diğer büyük kedileri geçecektir. Her canlı hayatta kalma hakkını adım adım kazanır; bunlar hiç de rastlantısal adımlar değildirler.’’
Einstein, inancın sebepleriyle ilgili en zekice ve özlü sözlerinden birini söyler: ‘’Kısıtlı araçlarla doğanın sırlarını kavramaya çalışırken, görünen bütün yasaların ve bağlantıların ardında ulaşamadığınız daha derin, elle tutulmaz ve açıklanamaz bir şey kalır. Benim dinim, tahayyül edebileceğiniz her şeyin ötesindeki bu güce hürmet etmektir. Açıkçası, işte bu ölçüde dindarım.’’ Einstein ünlü deyişinde bu ikilikten bahseder:’’Dinsiz bilim topal, bilimsiz din kördür.’’ Akla ünlü sözlerinden biri daha geliyor: ‘’Dine eğilim, içindeki insanlarla birlikte bütün doğanın kesinlikle tesadüfi bir oyun olamayacağına, işleyen belirli yasaların eseri olduğuna ve bütün var oluşun temel bir sebebi olduğuna dair bulanık bir bilinçten kaynaklanır.’’
Reklam
Geri17
79 öğeden 71 ile 79 arasındakiler gösteriliyor.