Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tanzimat Öncesi Osmanlı Tarihi Araştırma Rehberi'ne Eleştirel Bakış

Necdet Öztürk

Tanzimat Öncesi Osmanlı Tarihi Araştırma Rehberi'ne Eleştirel Bakış Hakkında

Tanzimat Öncesi Osmanlı Tarihi Araştırma Rehberi'ne Eleştirel Bakış konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
0/10
0 Kişi
1
Okunma
1
Beğeni
302
Görüntülenme

Hakkında

Osmanlı tarihine dair makale ve kitap gibi yayınlarda bir artış olduğu tartışma götürmez. Ancak her yayının bilimsel değeri olduğu söylenemez. Amacın doğru biçimde ortaya konulmadığı, ilmî usul hatalarının bolca görüldüğü eserler hiç de az değildir. Bilimsel standartları düşük eserlerin ortaya çıkmasının en temel nedenlerinden biri tenkidî (eleştirel) düşünceye yeterince yer verilmemesidir. Tarih ilmî tenkitsiz düşünülemez. Bilimsel gelenek temelinde yapılacak olan ölçülü ve yol gösterici tenkitler son derece faydalıdır. Tarih ilminde tenkit düşüncesine işlerlik kazandırılması daha kaliteli ürün elde etmek için yapılan aşı gibidir. Nitelikli neşriyat için bu aşıya ihtiyaç vardır. Eleştiri konusu yapılan kitaptan, her şeyden önce bir ‘el kitabının’ ve ‘başvuru eseri’nin nasıl olmaması gerektiğini öğreniyoruz. Bu mütevazı çalışma aracılığıyla okuyucunun da bir şeyler öğrenmesi umuduyla.
Tahmini Okuma Süresi: 3 sa. 33 dk.Sayfa Sayısı: 125Basım Tarihi: Şubat 2017Yayınevi: Gamze Yayıncılık
ISBN: 9786058469679Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Yazar Hakkında

Necdet Öztürk
Necdet ÖztürkYazar · 16 kitap
1949 Düzce doğumlu. Arifiye İlköğretmen Okulu ve Çapa Yükseköğretmen Okulu’nu yatılı okudu. İlkokul öğretmenliği (1972/73) yaptı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nü bitirdi. Lise tarih öğretmenliği (1977/79; 1982/85) yaptı. Vatani vazifesini yedek subay olarak yerine getirdi (1979/1981). Kabataş Erkek Lisesi tarih öğretmeni iken Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’ne araştırma görevlisi olarak naklen atandı (1985). Hadîdî’nin Tevârih-i Âl-i Osman’ı üzerindeki çalışması ile Dr. unvanını aldı (1986). Yardımcı doçent (1989/92) olarak çalıştı. Daha sonra Doçent (1992) ve Profesör (1998) unvanlarını aldı. Çalışmalarını 15. yüzyıl Osmanlı kroniklerinin yayınları üzerinde yoğunlaştıran Öztürk aynı Üniversitede öğretim üyeliğini sürdürmektedir. Çok sayıda sempozyum, kongre bildirileri ve makaleleri yanında 15. yüzyıl Osmanlı tarih kaynağı yayını bulunmaktadır. Almanca bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.