Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tarih Boyunca Doğu Karadeniz'de Etnik Yapılanmalar ve Pontus

Haşim Albayrak

Tarih Boyunca Doğu Karadeniz'de Etnik Yapılanmalar ve Pontus Gönderileri

Tarih Boyunca Doğu Karadeniz'de Etnik Yapılanmalar ve Pontus kitaplarını, Tarih Boyunca Doğu Karadeniz'de Etnik Yapılanmalar ve Pontus sözleri ve alıntılarını, Tarih Boyunca Doğu Karadeniz'de Etnik Yapılanmalar ve Pontus yazarlarını, Tarih Boyunca Doğu Karadeniz'de Etnik Yapılanmalar ve Pontus yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
271 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
33 saatte okudu
Doğu Karadeniz üzerine ortaya atılan tüm tezleri sunan bu kitap, taraflı sunulan bu tezlere, haktan taraf olarak, doğru bildiklerini ifade ederek cevap vermiş. Belki taraflı olduğunu, hamaset yaptığını düşünebilirsiniz. Ama karşı tarafın sunduğu tezleride açık şekilde sunuyor, her iki tezide okuyup, tarafınızı seçebilirsiniz.
Tarih Boyunca Doğu Karadeniz'de Etnik Yapılanmalar ve Pontus
Tarih Boyunca Doğu Karadeniz'de Etnik Yapılanmalar ve PontusHaşim Albayrak · Babıali Kitaplığı · 20035 okunma
18. Yüzyıldan itibaren Ordu'nun nüfus ile ilgili durumu
18. Yüzyılın sonlarından itibaren yöreye başka yerlerden Rum ve Ermeni nüfus gelmeye başlamıştır. 19. Yüzyılda sayılarınn dahada artmasında, Odmanlıların zayıflaması, zor şartlardan yararlanmak isteyen Patrikhane'nin Yunanistan ve Ingiltere'nin destek ve yardımlarıyla bölgeye gelmesi rol oynamıştır.
Reklam
Kuman/Kıpçak Türkleri
Kemençe; Kuman Türklerinde erkek ismi olduğu gibi aynı zamanda bir çalgı aletinin adıdır. Günümüzde bazı bilinçsiz kişiler veya Türklük aleyhine düşünen kişiler kemençenin Yunan çalgısı olduğunu söylemekte olmalarına rağmen bin yıl önceki Latinlerin yazdığı Kuman sözlüğünde kemençe sözünün yer alması ve karşılığında Türk musiki aleti olarak yer almasını bilmezler yada bilmek istemezler...
Trabzon merkez olmak üzere Doğu Karadeniz'de bir devlet kurulur. Adıda devleti kuran kişinin imparator hanedanından olması ve Doğu Roma'nın devamını iddia ettiği için Trabzon Rum (Roma) imparatorluğu olur. Ama bu Rum imparatorluğunun asıl askeri gücü Gürcü kraliçesinin gönderdiği Kıpçak (Türk) paralı askerleridir.