Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tasarım Odaklı Düşünce

Emrah Kozan

Tasarım Odaklı Düşünce Gönderileri

Tasarım Odaklı Düşünce kitaplarını, Tasarım Odaklı Düşünce sözleri ve alıntılarını, Tasarım Odaklı Düşünce yazarlarını, Tasarım Odaklı Düşünce yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bir yetişkin ve bir çocuğun hayal dünyasını ve sorunlara karşı duruşlarını kıyasladığınız zaman, çocukların çok daha yaratıcı ve kararlı olduklarını görebilirsiniz. Yetişkinlerin kötü deneyimleri ve korkuları bu yeteneği köreltmiştir. Elbette teknolojinin getirdiği tembellik ve rahatlık bu süreci negatif yönde etkilemiştir.
belirsizlik kuralı
Sınırların her zaman yetenekleri gizleyebileceğini unutmayın.
Sayfa 38
Reklam
"İnsanı diğer canlılardan ayıran şey kalbi ve aklıdır. Kalbin ve aklın buluştuğu noktada ise yaratıcı düşünce ve tasarım dediğimiz olgu ortaya çıkar. Kalbini ve aklını aynı anda aynı frekansta kullanabilen insan çevresine duyarsız kalamaz, problemleri keşfeder ve duyguları ile o an için o sorunu hissetmeye başlar."
Sayfa 5
Anlama sürecinin ilk aşaması hissetmektir. Kişi öncelikle problemi hisseder. Problem o kişide doğru duyguları uyarır ve sonucunda hissedilen eksiklik ya da farklılık kişinin anlama sürecini hızlandırır. Anlama süreci kendi içerisinde sadece zihinle değil aslında eş zamanlı olarak kalp ile olmalıdır. Doğru anlamak sadece zihinle yapılan bir eylem değildir.
Sayfa 13
Empati, kişiyi harekete geçiren en güçlü silahtır.
Sayfa 48 - AbaküsKitabı okudu
Tasarım odaklı düşünce, sadece tasarımcılar için değil tasarımcı olmayan kişiler için geliştirilmiş bir metodolojidir.
Reklam
Tasarım sadece bir kez olan bir durum değil sürekli olan, gelişen ve yaşayan bir süreçtir.
Tasarım, insanın etrafında keşfettiği bir oluguyu, bir problemi; anlayarak, hissederek ve deneyimleyerek bunun çözümünü çişitli yöntemlerle bulma sanatıdır."
Kalbini ve aklını aynı anda aynı frekansta kullanabilen insan çevresine duyarsız kalamaz, problemleri keşfeder ve duyguları ile o an için o sorunu hissetmeye başlar.
Problem bunun ta kendisidir.
Çözüm için, çaba ve keşif için bir sebebe hem de çok güçlü bir sebebe ihtiyacınız vardır. Problem bunun ta kendisidir.
Sayfa 19 - Abaküs yayınlarıKitabı okuyor
Reklam
“Hiç de kolay olmadı.”
Hatalar yapıldı, dersler alındı, en başa dönüldü, defalarca denendi, öğrenildi ve en sonunda başarıldı.
Sayfa 3 - AbaküsKitabı okuyor
Bir insanı unutabilirsin, bir insanın sana ne yaptığını da unutabilirsin ama o insanın sana ne hissettirdiğini asla unutmazsın! -Sigmund Freud-
Doğru ve yaratıcı şekilde düşünen her insan başarılı olur. Bu kalbin ve aklın buluşması ve aynı anda aynı noktaya odaklanmasıdır. İnsan düşüncelerini kontrol edebilir, düşüncelerini kontrol eden insan duygularını kontrol edebilir ve yanılsamalardan uzak bir şekilde çok daha mutlu ve başarılı olabilir. Sadece bunu doğru kullanmayı bilmek ve keşfetmek gerekir.
Fikirler biraz haylazdır. Zaman ve mekân tanımaksızın birdenbire ağaçtan düşen elma gibi zihnimize düşebilirler. Ama o elmalar herhangi bir süreç olmaksızın, sebepsiz yere ağaçtan düşmezler. Ağaçtan düşmek elma için varoluş sürecinin son noktası ve olgunlaşmanın en güçlü göstergesidir. O an, yani düşme anı zorlu ve kapsamlı bir sürecin en sonudur. İşte buna "Fikir" denir.
Kalbini ve aklını aynı anda aynı frekansta kullanabilen insan çevresine duyarsız kalamaz, problemleri keşfeder ve duyguları ile o an için o sorunu hissetmeye başlar.
Sayfa 5 - abaküs yayınlarıKitabı okuyor
22 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.