Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tefsirül Münir (15 Cilt)

Vehbe Zuhayli

Tefsirül Münir (15 Cilt) Sözleri ve Alıntıları

Tefsirül Münir (15 Cilt) sözleri ve alıntılarını, Tefsirül Münir (15 Cilt) kitap alıntılarını, Tefsirül Münir (15 Cilt) en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
AYETLERDEN ÇIKAN HÜKÜM VE HİKMETLER
Allah'ın indirdiklerine iman parçalanma kabul etmez; o bakımdan Yüce Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de indirdiği her şeye tafsili bir şekilde iman ile daha önce indirilmiş semâvî kitap ve sahifelere icmâlî iman mutlaka gereklidir. Bununla birlikte imanda yakin olmadıkça muteber olmayacağı da bilinmelidir
Sayfa 65 - CUZ: 1, BAKARA SÜRESİ (2), AYET: 1-5Kitabı okuyor
Velevki elinde altından bir bilezik bile görmüş olsa.
Ebu Hureyre'den rivayet edildiğine göre Rasulullah (s.a.) şöyle buyurdu: "Sizden biriniz asla isteyeni menetmesin. Isteğinde versin. Velevki elinde altından bir bilezik bile görmüş olsa."
Sayfa 544 - Cilt 15. CÜZ: 30, DUHA SURESİ (93), AYET: 1-11Kitabı okuyor
Reklam
Rabbimiz bize katından" tarafından "rahmet ver." Bizim mağfiret olunmamızı, rızık elde etmemizi, düşmandan yana da güvenlik duymamızı gerektirecek bir rahmet ver, işlerimizde doğruluk ver, kolaylık sağla. Istenene ulaştıracak yola ilet. İçinde bulunduğumuz bu kâfirlerden ayrılmamızı sağlayıp hidayet bulmuş olarak, dosdoğru yürüyebileceğimiz bir yola ulaştır, bütün işlerimizi dosdoğru kıl!
Sayfa 187 - Cilt 8. CUZ: 16, KEHF SURESİ (17), AYET: 9-26.Kitabı okuyor
AYETLERDEN ÇIKAN HÜKÜM HİKMETLER
Hiçbir kimse dünyaya aldanmamalıdır. Onun süsüne, göz kamaştırıcı ve gözalıcı güzelliklerine kanmamalıdır. Çünkü bütün bunlar denemek içindir, imtihan içindir. İyi ve salih olan kimseler, günahkar fesatçılardan ayırt edilsin diyedir; sonra dünyanın akıbeti yok oluştur, sona eriştir. Dönüş ise herkesi hesaba çekecek olan mutlak adil, mutlak ilâh ve mutlak melik olanadır. Böylelikle her insan amelinin karşılığını görecektir.
Sayfa 183 - Cilt 8. CUZ: 16, KEHF SURESİ (17), AYET: 1-8.Kitabı okuyor
Resulullah(sav) buyurdu ki: "Kıyamete gözü ile görüyor gibi bakmak isteyen Tekvir,İnfitar ve İnşikak surelerini okusun." (Tırmizi,Hakim)
Felâk Sûresi
*Sure,mahlukatın özellikle de gece karanlığının, maskaraların, insanlar arasinda söz taşıyanların ve hasetçilerin şerrinden siğınmayı konu etmektedir. *Ahmed,Ebu Davud ve Nesai Ukbe b.Amir'den rivayet ettiler: "Resulullah(sav) her namazın ardından muavvizeteyni okumamı bana emretti.
Reklam
Nas Sûresi
Peygamber(sav) şöyle buyurdu: "Allah bana misli görülmemiş ayetler indirdi:Nas ve Felak suresi. (Müslim,Tirmizi) *Kur'an'ın son suresidir. *Kuran'ı Kerim Allah'tan yardım ve O'na hamd olan Fatiha suresi ile başladı ve yine Allah'a sığınma olan Muavvizeteyn ile bitti.
Azı hariç,bütün insanlar Allah'ın hakkında yetersizdirler. Emretmiş olduğu iman,taat, Allah'ın ayetlerinde düşünme ve mahlukâtın acaip yönlerinde, açık hikmetlerinde tedebbürde kimse O'nun emrettiğini lâyıkıyla yerine getirmemektedir.
Mücahid der ki:
Bakara sûresinin baş tarafından dört ayet-i kerime müminlerin nitelikleri, iki ayet-i kerime kâfirlerin nitelikleri, onüç ayet-i kerime de münafıkların nitelikleri hakkındadır.
Sayfa 65 - CUZ: 1, BAKARA SÛRESI (2), AYET: 1-5Kitabı okuyor
DUHA Surenin İsmi:
Bu sureye ilk ayetinde "Duha"ya yemin edildiği için Duha adı verilmiştir. Duha güneşin yükseldiği zaman veya gündüzün başlangıcıdır. Peygamber (s.a.) hakkında inen bu sure aydınlığı, sabahı ifade eden bir kelime ile başlamıştır. Cimri hakkında inen Leyl suresi ise gece ile başlamıştı.
Sayfa 536 - CILT 15.Kitabı okuyor
Reklam
Aksine Kuranın öngördüğü şeriat her zaman diliminde çağdaştır her vakıanın şeriatıdır, her türlü toplumsal hastalığın ve fertlerin sapma ve sapkınlıkların kesin tedavisidir.
Bilin ki Allah çok bağışlayan ve çok merhamet edendir.
Allah tevbe eden kullarına karşı da pek merhametlidir.
50 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.