Organik Kitap

İngilizce
Orijinal Ülke:
Amerika Birleşik Devletleri

2026 4. kitabı
İtiraf etmeliyim ki bu kitabı çocuklara okumadan önce bir ön okuma yapmadım. Genellikle planlı giden ben, bu kez biraz doğaçlama takıldım. İyi ki de öyle olmuş. Çünkü sohbeti tamamen çocuklar yönlendirdi. Fark etmeden ne çok kavramın içine girdik… Birlikte şunları konuştuk: Önyargılarımız Zıtlıklar Kötü etiketlemeler / güzel etiketlemeler Nazik davranışlar ve daha niceleri… Kitabın konusuna gelince: Küçük bir köstebek her şeyi etiketlemeyi çok sever. Bir gün ormanda dolaşırken daha önce hiç görmediği, garip bir “şey” ile karşılaşır ve onu da etiketlemek ister. Ancak bu yeni şey; kocaman, sivri dişli ve yamru yumru görünümüyle köstebeğe ilk anda tehlikeli gibi gelir. Hikâye; çocuklara yeni olanla karşılaşmayı, korkmadan keşfetmeyi ve ilk izlenimlerin her zaman gerçeği yansıtmayabileceğini sade ama güçlü bir dille anlatıyor. Fakat bizim sınıfımızda kitap, bugün etiketler üzerinden ilerledi. Okuma sonrası ise bu kez etiketleri kitaptan çıkarıp kendimize yönelttik. Sınıfımızdaki arkadaşlarımızın güzel yönlerini etiketledik Bazen plansız başlayan bir okuma, en derin sohbetlerin kapısını aralayabiliyor.
TehlikeliTim Warnes · Beyaz Balina Yayınları · 20255 okunma

Tim WarnesYazar · 2 kitap
Ben Tim Warnes! Yazar, İllüstratör ve çocuk kitapları savunucusu. Hikayelerim dünyanın dört bir yanındaki aileler tarafından birçok dilde okunuyor ve beğeniliyor. Little Tiger Press, Penguin Random House, Harper Collins ve Simon & Schuster gibi büyük yayınevleri tarafından 80'den fazla resimli kitabım yayınlandı. Etkinliklerim arasında çok sayıda okul ziyareti, Edinburgh Uluslararası Edebiyat Festivali ve 2025 Rio de Janeiro Kitap Bienali yer alıyor. Ailelerin benim sevdiğim resimli kitapları keşfetmelerini ve çocukken değer verdiğim bağı deneyimlemelerini istiyorum. Bu yüzden Julie Flett ve Jarvis gibi tanınmış çağdaş yazarların , Mariesa Dulak gibi yeni yeteneklerin ve Eric Carle'ın Çok Aç Tırtıl'ı gibi zamansız klasiklerin eserlerini destekliyorum. Tim, illüstratör Jane Chapman ile evli . Çizgi romanları, süslü şapkalar takmayı, banjo çalmayı ve elbette yatmadan önce hikaye okumayı çok seviyor!