Puan

51 kişi
"Beni sevmeyi unutma."..."İmkansız."
·464 syf.·
2024 83. kitabı
Herkese selam. Bu kadının dilini seviyorum, özellikle kadın-erkek arası diyalogları beni tatmin ediyor. Jack&Jill serisi favori serilerimdendi, bu kitabın onunla bağlantılı olduğunu bilmiyordum açıkçası. Kitaptan bir puan kırma sebebim iki ana karakter arasındaki ilişkide çok fazla dalgalanmaların olmasıydı; sanki o romcomlardaki tipik ayrılma sahnesi burada çok fazla yapılmış gibi geldi bana. Daha kısa ve tadında bırakılabilirdi. Özellikle kadın karakterimiz Lake'in bu gelgitleri bir yerden sonra baymadı değil. Kitaptaki en tatlı detaylardan birisi ise Lake'in kedisi Tryz idi. Aynı sahibi gibi kendisi de bir uzvunu kaybetmiş. Bu benzerlikleri o kadar tatlı işlenmişti ki. Ahh kalbim diyorum. ^_^Haydi konusuna geçelim; bu hikaye Jack&Jill serisinden tanıdığım aşkım, birtanem yakışıklı psikiyatristim Luke'umun kız kardeşi Lake ile Luke'un eşi Jess'in eski sevgilisinin oğlu NFL oyuncusu Cage'in hikayesi. Burası spoiler sayılmaz sadece "YUH" demişsinizdir djdjdjd ama olayların nasıl bu hâle geldiğini bilmediğiniz için büyüyü bozmadım bence. Şunu da belirtmek isterim bu ahlaki genişlik kızımız Lake'in ailesinde fazlasıyla mevcut dhdhdhd. Yani kızımızın babası, kızının sevgilisine "kızımın bekaretini bozmaktan keyif aldın mı?" gibi iğrenç bir cümleyi kuracak kadar geniş. Djdjdjd sinirim bozuldu. Neyse Lake, yıllar önce yaşadığı bir trafik kazası sonucu sevgilisi Ben'i ve bir bacağını kaybetmiş ampute bir kızımız. Kendisine bahşedilen bu ikinci hayatı yeni bir eyalette sürdürmeye karar verir. Takdir edersiniz ki bu ikinci bahar biraz zorlu geçiyor, zira kızımızın travmaları, kabusları devam etmektedir. Lake, yeni komşusu "ateşli" Everson nam-ı diğer Apollo'nun partisini basar, burada üç yıl önce kendisiyle bir şekilde yolları ve DUDAKLARI kesişen hayallerinin erkeği Cage'i
2024 12. kitabı
Okunma: 10 Eylül 2024 03:04
Yazar, Luke'un kız kardeşi ile AJ'in oğluna bir kitap yazarak merakımı uyandırabileceğini düşündüyse tebrik ederim, çok doğru düşünmüş. Tek, Jack ve Jill serisinin 4. kitabı. Serinin önceki kitapları ile kanlı bıçaklı olduğum düşünülünce bu kitabı okumak için hevesli olmam pek mantıklı değildi ama hem ilk 3 kitaptakinden farklı karakterleri anlattığı hem de dediğim gibi bu ikili epey merakımı uyandırdığı için kitaba çok hevesli başladım. Serinin diğer kitaplarına nazaran bu kitabın karanlık yönü hiç yoktu. Sakin bir aşk kitabıydı ki buna çok memnun oldum zira yazarın karanlık olaylar yazmayı kotarabildiğini düşünmüyorum. Ama isteyince çok etkileyici aşklar yazabildiğini Jessica ve Luke'tan biliyorum. Lake ile Cage'in ilişkisi onlarınki kadar etkileyici olmasa da güzeldi. Normalde abartılı aşkları ve büyük büyük sözleri sevmem ama Lake ile Cage'nin ilişkisi bana hiç batmadı. İnişli çıkışlı bir ilişkileri vardı ama günün sonunda açık açık konuşarak sorunlarını çözmeleri hoşuma gitti. Fakat bazı sahneler bana inanılmaz gereksiz geldi. Thad olayı, öngörü meselesi, Lake'nin Ben olayını Cage'e bağlama çabası ve Jamie ile Banks'ın çok işlevsiz karakterler olması sebebiyle oldukları her sahne bence gereksizdi. Bir de yazarın tarzının sevimsizliği vardı tabii. Önceki kitaplara yazdığım yorumlarda da buna değişmiştim. Bana asla hitap etmeyen çok sıkıntılı bir mizah anlayışı var kendisinin, ki bu da kitaptaki bazı sahneleri rahatsız hissederek okumama sebep oldu. Gelgelelim yazarın tarzını sevmesem de kitaplarını merak etmek benim kaderim sanırım. Zira hem bu kitapta tanıştığımız Flint'e yazdığı kitabı hem de Zamansız serisini okumayı çok istiyorum. Dolayısıyla aramızdaki bu sevgi-nefret ilişkisi bir süre daha devam edecek gibi görünüyor.
·464 syf.·
2025 5. kitabı
Herkese merhabalar, Bugün normalde 1 günde tüketeceğim ama yazarın gereksiz uzatmalarından kaynaklı 1 haftada zar zor bitirebildiğim Tek kitabını inceleyeceğiz. Kitapla aramızda nefret ve aşk ilişkisivar. Gayet güzel bir kitap mıydı, okurken eğlendin mi diye soracak olursanız evet gayet eğlenceliydi. Ama yazarın 200 sayfalık kitabı 460 sayfada yazması hata olmuş bence ve kitabın seyir zevkini değiştirmiş açıkcası. Yazarın okuduğum ilk kitabı, sanırım bir serinin devam kitabıymış. Lake ana kadın karakterimiz ve Cage de ana erkek karakterimiz. Lake geçmişinde bir kaza geçiriyor ve hem bacağını hem de erkek arkadaşını kaybediyor. Cage de NFL de bir oyun kurucu. Yıllar önce karşılaşan karakterlerimiz tesadüf şekilde tekrar karşılaşıyorlar ve olaylar başlıyor. Aslında erkek karakter çok tatlı ve naif biriydi. Onu okumak beni çok eğlendirdi. Lake karakterini sevdim mi sevmedim mi anlamadım bazı tepkileri çok insanca geldi ve bu çok hoşuma gitti. Kitaplarda engelli karakterlere yer verilmesi , onların günlük hayatta yaşadıkları sorunları ve sorunların üzerlerinden gelmelerini ya da günlük hayatlarını okumak gerçekten çok güzel . Çünkü onlar hakkında bilgi sahibi olmak ve ana karakter olmalarının birazda olsa farkındalık yarattığını düşünüyorum. Yan karakterlerden olan Thad, Lake gibi engeli olan insanlar için robotik bacaklar tasarlıyor ve Lake karakterimiz de bunları deniyordu ve Dünya’ya tanıtıyorlardı. Kitapta Cage ve Lake sahneleri dışında bu sahneleri okumaktan gerçekten keyif aldım. Gelgelelim nefret ettiğim kısımlara. Ya her güzel giden güne yazar bir kaos bir kavga eklemiş. Ve kavgaların seyri o kadar garip gidiyor ki . Yani çeviriden kaynaklı mı böyle olmuş anlamadım ama kavgalar çok manasızdı. Bazen ne hakkında kavga ettiklerini anlamadım. Ya da neden kavga
2025 9. kitabı
Okunma: 18 Temmuz 2025 02:48
Kızın karakteri süperdi komik ve çılgındı. Erkeğin futbolcu olması dışında bi özelliği yoktu. Düşük beklentiyle okursanız daha iyi olur geneli eğlenceliydi ama sonlara doğru biraz sıktı. Yaşları çok küçüktü bence özellikle kız 20 yaşında kaza geçirip sevgilisini ve bacağını kaybediyordu ama bunun acısını yeterince hissedemedim. En saçma şey de oğlanın bi ara soğuk yapıp sonra bi anda düzelmesiydi nedenini konuşmadılar bile.
Aşk
2024 24. kitabı
Okunma: 04 Eylül 2024 15:56
kıskançlıktan atıcam kendimi çatıdan. harika bir aşktı. erkek karakter cage… ay ne güzel seviyo be allam çok mu şey istiyorum EVET böyle güzel seven erko anca kurgusaldır. ama ayıp. neyse diyeceğime gelmek istiyorum kitap kapağı iğrenç! gözlerim yaşardı o kadar iğrenç. sanki watty aşk hikayesi okuyoz aq. yayınevine bi şey demek istemiyorum orj kapak da bu kepazelik ama nemesis gerçekten bu kapağa da mı telif parası verdin? beni tanıyan bilir en en en sevdiğim seridir jack&jill. cage senin babanı da severdim ahshshdhdhd neyse ama cidden diğer kitapların kapakları misss gibiyken bu neden otistik birinin çizimi gibi duran karakter resmi? basit bi illüstrasyon yapamadınız mı bu nedir aq.