Temel Gazetecilik

Oya Tokgöz

Temel Gazetecilik Gönderileri

Temel Gazetecilik kitaplarını, Temel Gazetecilik sözleri ve alıntılarını, Temel Gazetecilik yazarlarını, Temel Gazetecilik yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Haberi yazarken şu bilgiler akıldan çıkarılmamalıdır: 1. Yazılan haber okuyan, dinleyen, seyredende kendisinin sormak istediği soruları yanıtlıyor mu? 2. ilk cümlede kim, ne, nerede, ne zaman, nasıl, neden soruları var mı, yoksa ima mi ediliyor? 3. Dikkatsizliğe yer verilmiş mi; yani gelişigüzel, basit ve yetersiz olarak mı bilgi toplanmış? 4. İki taraflı bir olayda yalnız bir tarafa mı yer verilmiş? 5. Gerekli temel bilgiler, yani olayın tarihçesi, içeriği, tanımlanması, bunu yeni bir haber yapabilecek nitelikte midir? Haberi yazdıktan sonra kesinkes yüksek sesle okunmalıdır. Bu suretle kulağa hoş gelmeyen tekrarları ve karışık cümleleri çıkarma olanağı sağlanabilir.
Sayfa 306Kitabı okudu
İletişim özgürlüğü, hâlâ yeterli ölçüde iyi bir şekilde tanımlanmamakla beraber, insanoğlunun bitmek tükenmek bilmeyen “bilmek" amacına sahip çıkmak istemektedir. İletişim özgürlüğünün ortaya çıkışı, Birleşmiş Milletlerce 10 Aralık 1948 günü kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 19. maddesiyle olmuştur. Bu madde iletişim özgürlüğünü şöyle tanımlamaktadır: “Herkesin, hiçbir sınır tanımadan kendi istediği şekilde enformasyon, fikir, düşünce arama, alma ve yayma bakımından fikir ve ifade özgürlüğü vardır.”
Sayfa 174 - Enformasyon - Haber alma, haber verme, haberleşmeKitabı okudu
22 öğeden 21 ile 22 arasındakiler gösteriliyor.