Kur'an'ı Kerim'i anlamak için okuyacaklara tavsiye bir Kur'an Meali. Kelime-i Tevhid olarak bilinen La ilahe illallah sözünün Kur'an'ın temel mesajı olduğunu açıklayan ve ayetleri anlarken peygamberlerin insanlara bu sözü anlattığını, bu söz için insanların yaratıldığını, kitapların bu söz için indiğini anlamamıza yardımcı olan dipnotlar ve benzer ayetlere yönlendirmeleri de içeren günümüz Türkçesiyle yazılmış ve oldukça güzel anlaşılan bir Kur'an Meali.
Özellikle fatiha suresinde yer alan dipnota, tevhid kavramına ve tağut kavramının geçtiği ayetlere bakınız.
Kavramların ele alınış ve açıklama şekillerinin ayetlerin alt altta konulmasıyla oluşması da çok hoşuma gidiyor.
Çok güzel, sade, anlaşılır, yer yer kısa açıklamalara yer veren güzel bir meal. Okunacak meal listenize eklemelisiniz. Zira Kur'anı hep aynı meal ile okumak yerine farklı farklı meallerden okumak daha doğru olacaktır.
Yazarın, konuya, işine ve okuyanlara ne kadar değer verdiği kitabın mukaddimesinden anlaşılıyor. Buradan yaşamın bir çok alanı için bile çıkarım imkanı doğuyor.
Halis Bayancuk/Ebu Hanzala, aslen Bingöl'ün Zaza'larından olup 1984 Diyarbakır doğumludur. 1998 yılına kadar doğmuş olduğu Diyarbakır ilinde kalmıştır.
Halis Bayancuk, daha ziyade künye/müstear isim olarak kullandığı Ebu Hanzala ismiyle tanınmaktadır. Halis Bayancuk eğitimci, yazar, ve İslam akidesinde Tevhid ve Şirk meselesi üzerinde birçok makale/kitap telif eden ve sesli ve görsel seminerler veren bir davetçidir. Tevhid Dergisi'nde başyazar olup çeşitli makaleleri bulunmaktadır.
Bilgi için: tr.wikipedia.org/wiki/Halis_Baya...