Kitap İstatistikleri

45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Sözler ve Alıntılar

Pekiyi; Anadolu’yu kimden öğreneceğiz?
“Coğrafya kitaplarından mı? Benim talebelik zamanımdaki coğrafya kitaplarının insana bir memleketi sevdirmeleri şöyle dursun soğutmaları işten bile değildi. Bu son Anadolu seyahati 'boyunca şu fikir iliklerime kadar işledi: Coğrafya dersi mi? Düşün bakalım yollara, tarih dersi mi? Düşün yollara. Fizik mi, kimya mı, fabrikalara, tezgâhlara. Hayat bilgisi edinmek istiyorsak hayatın içine en küçük yaştan dalmamız lazım. Heyy., Dört duvar arasına kapatılmış milyonlarca çocuk, milyonlarca 45 dakika elimde olsa hepinizi azat eder, hayatın içerisine atardım, atardım ama başıboş bırakmazdım. Arkanızdan gelir, «Bu ne» dediğiniz zaman cevabım yetiştirirdim. Okullarımızın hepsini kütüphane, memleketimin dağını, taşını, sokağını, her yanım okul yapardım. Okulun, önünde sonunda, hayatın içerisine dalacağına yüzde yüz inandım. Amma bu daha masraflı olacak, daha zor olacak, orasını Maliye Bakanı düşünsün.”
Sayfa 10·Kitabı okudu
Bir adam ölmüş kimin umrunda!
“ölüye bakmak! ölüme bakmak, ölümü düşünmek, sevdiklerinin ölümünü ve nihayet kendi ölümünü düşünmek!”