Reinvent the Way You Make a Living, Do What You Love, and Create a New Future

Amerika Birleşik Devletleri
İngilizce
Ciltli

2019 1. kitabı
Motivasyon kitaplarını seviyorum. Evet, çoğunda aynı şey var; evet, çoğu aynı konulardan bahsediyor vs vs… Ama ben o kitaplardaki umudu seviyorum. “Hepimiz her şeyi başarabiliriz” algısını, “hadi, kıçını kaldır da bir şeyler yap” mesajını seviyorum. Tanıştığım pek çok kişi kişisel gelişim kitaplarını sevmezken, ben onları okurken keyif alıyorum. Gaz da veriyorlar, evet, bazıları çabuk sönse de, bu kitaplar olmadan şu an olduğum kişi olamayacağıma da inanıyorum. “100 Dolarlık Başlangıç” da kişisel gelişim kitapları arasında yer alabilir belki de. Finansal bir kitap da olabilir. Ben bu kitabı okuyup bitirdikten sonra, içimde bir şeylerin kıpırdandığını hissettim. Size yol gösteriyor. Bir işi kurmak için neler yapmanız gerektiğini, hangi adımları atmanız gerektiğini anlatırken, reklamınızı yaparken dikkate almanız gereken konulardan ürününüzün ya da hizmetinizin fiyatını belirlemeye ve müşterilerinize karşı nasıl davranmanız gerektiğine kadar pek çok konuda size fikir veriyor. Ben bu kitabı epub formatıyla kobo ile okudum. Fakat evime alıp kütüphaneme de koymayı düşünüyorum. Bir gün bir iş kurarsanız eğer, tekrar tekrar bu kitaba dönmek isteyeceksiniz. Kötü yönü yok mu? Elbette var. Mesela çok fazla tekrara girmiş kitap. Yazar aynı şeyleri defalarca söylüyor. Aklımıza sokmak için yapmış da olabilir, bilemeyeceğim. İşlerini bırakıp kendi hayalinin peşinden giden ya da tesadüfen bir iş kurup yüksek miktarda para kazanan örnekler var kitapta. Pek çok örnek var. Bu kadar çok örneği okurken de biraz sıkılabilirsiniz. Yine de eğer bu tür konulara ilgi duyuyorsanız okuduğunuza pişman olmayacağınız bir kitap olduğunu söyleyebilirim. Muhteşem bir kitap mı? Hayır değil. Size hayatın sırrını da vermeyecek. 1 ayda zengin olmanızı sağlamayacak ya da hayatınız bir anda
2020 75. kitabı
Kitap son derece ilham verici ve okumaya değer. Yani kendi işinizi kurmaya sizi cesaretlendiriyor. ''Çalışmak için yaşama, yaşamak için çalış'' demeye getiriyor. Güzel iş fikri olanlar bence kitabı alıp okusunlar. Her şey sermaye değil, yolun yarısı iyi bir iş fikri. Şahsen bende kendi işimi kurmak üzereyim ve kitap beni tetikledi diyebilirim. Kitapta sıfırdan başlayan ve çok sermayesi olmayan insanları örnek göstermiş. Ülkemizde 2016 yılından beri PayPal yok, ama eğer hizmet vermek ya da satışlarınızla yurtdışına açılmak istiyorsanız başka alternatif ödeme alma/yapma yöntemleri var. Onedio bu konuda alternatifleri derlemiş: onedio.com/haber/yurtdisin... Hayat kısa! Bence insanın sevdiği işi yapması ve bununla para kazanması için hiçbir zaman geç değil! Bir kere devir değişti ve internet yoluyla dünyaya açılmak, sesinizi duyurmak için birçok imkan var. Zamanımız, iş gücümüz, becerilerimiz, aklımız, zekamız en kıymetli hazinelerimiz. Bunları heba etmemek gerek...
2020 16. kitabı
Kitap kendi işini yapan insanların nasıl başardıkları, yaşadığı zorluklar ve tecrübelerini anlatıyor. İçerisinde size ilham olabilecek birçok hikaye var. Kitabın anlatmak istediği şey ‘Başkaları için değilde kendiniz için çalışın ve özür olun.’ Ve bunu nasıl yapacağınıza kılavuzluk yapıyor.
2022 5. kitabı
Okunma: 01 Mart 2022 00:00
Girişimciler için yararlı bir kitap. İlham verici. Büyük sermayelere sahip olmadan da girişimcilik yapılabileceğini güzel örneklerle anlatıyor. Bazı bölümlerinde ş ğ ü harfleri yok. Kontrol edilmeden nasıl yayınlandı merak ediyorum.
Girişimcilik
2024 6. kitabı
Özellikle işletme fakültesi öğrencilerinin okumasını düşündüğüm bir kitaptır. Girişimci ruha sahip kişiler için ilham kaynağı olabilir. Yazar farklı girişimcilerin hayatlarını yakından incelemiş ve onların girişim tecrübelerini okura aktarmıştır.
Harika Girişimcilik
2024 6. kitabı
Harika bir girişimcinin kitabı. Benim gibi ticari ve girişimcilik faaliyetleri ile uğraşan veya adım atmak için endişeleri olanlar için müthiş bir rehber. Değer vermeden değer veremeyeceğimizi en içten bir şekilde anlatan bir kitap. Bu kitap insanın içinde bağış,yardım kelimelerini en yürekten şekilde canlandırıyor. Herkesin okumasını tavsiye ediyorum.
100 $'lık BaşlangıçChris Guillebeau · Pegasus Yayınları · 2015228 okunma
Fikrin varsa buyur. Fikrin yoksa boşver kaybetmezsin
2026 6. kitabı
Okunma: 19 Mart 2026 04:08
Aslında uzun zaman önce aldığım bir kitaptı. O zaman ticari amaçlar için bilgi edinmek için almıştım. Ama şuan okumak nasip oldu. Amacım ticari gelişmekten öte kendi işimi hızlandıracak asistanlar oluşturup bunu kullanıp sonra da satabilmeyi düşünmenin daha mantıklı olduğunu fark ettim. Şu gerçek , eğer 100 dolara bu işi yapabiliyorsanız fazlası ile de kar edilebilir. Ki 100 dolar altı yapılacak bir sürü iş var. Önemli olan otomasyona hallettirmek. Aklımda çok güzel deneyim ve planlamalar oluştu. Eğer aklınızda hiç bir fikir yoksa çok işinize yaramaz fakat bir planınız varsa size çok faydası olacaktır. Ona göre alıp okuyun :) çünkü her konudan az da olsa bilgi verip fikrinizi şekillendirecektir. Fikriniz varsa okuyun eğer yoksa çok bir şey kaybetmezsiniz

Chris GuillebeauYazar · 4 kitap
Chris Guillebeau, Amerikalı bir yazar, girişimci, blog yazarı ve konuşmacıdır. İlk olarak girişimcilik ve seyahat blogu "The Art of Non-Conformity" ile dikkat çekmiş ve bu blog, 2010 yılında aynı adlı kitabının yayınlanmasına yol açmıştır.