Broken Earth #3

Orbit Books UK
İngilizce

2021 18. kitabı
Okunma: 13 Mayıs 2021 20:58
Ve bitti. Seriye genel olarak puanım 9/10 ama bunun bile sebebi ilk kitap sanırım. İlk kitap gerçekten de büyüleyiciydi ve farklı yerlere ilerleyebilirdi, diye düşünüyorum lakin bu serinin gerçekten güzel yazılmış oluşunu değiştirmiyor. Değişik anlatım tarzı, başta alışmakta zorlansam dahi, seriyi benim için özel kıldı. Fazla hızlı akan bir seri değildi, buna rağmen bağlantılar güzeldi. Epik fantezi serilerimde ilk 10’a gireceğini düşünüyorum.
2023 1. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2023 11:10
Bir bilim kurgu ve fantastik kurgu birleşimi nasıl olur diyorsanız bu kitabı okuyun. Daha doğrusu serinin tamamını. Türkiye'de çok az ilgi gören ancak genelde dünyada pozitif bir eleştiri alan güzel bir kitap. Özellikle bu üçüncü kitabı çok sevdim. Dünyayı yıkıma sürükleyen 40 yıl önce önce çöken müthiş süper teknolojili bir medeniyetin nasıl sadece birkaç milyon insanın kaldığı dünyaya dönüşmesi dikkate değer. Ayrıntılı inceleme için bakınız: kitapokurum.blogspot.com/2023/01/kitap-y...
Bilim fantezi
2020 23. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2020 00:00
Stillness destanı, serinin üçüncü ve son kitabı olan The Stone Sky ile sona eriyor. Anlatı şimdi daha da karmaşık, çünkü bu kitapta gezegenin mevcut jeolojik sorunları başlamadan önceki uzak geçmişi ve orojen ile büyü arasındaki ilişki de dahil olmak üzere yeni bilgiler ediniyoruz. Jemisin, geçmiş ve şimdiki zaman arasında gidip gelerek hikâyeyi ustaca bir sonuca bağlıyor. Ancak, bu dünyadan daha fazlasını istememize yol açan bir merakla baş başa kalıyoruz. Jemisin’in bu evrene geri döneceğini düşünmüyorum, ancak geçmiş hikâye ile günümüz hikâyesi arasındaki geniş zaman dilimindeki olayları doldurmak, gezegenin sakinlerinin nasıl ve neden evrimleştiğini ve mevcut sosyal düzenin nasıl kurulduğunu anlamak için birçok kitap yazılabileceğini düşünüyorum. Jemisin’in üç yıl üst üste üç kitabıyla üç Hugo ödülü kazanması inanılmaz bir başarı (bir Nebula ödülü kazandı ve iki kez daha Nebula’ya aday gösterildi). Hugo ödülü tarihinde bunun başka bir örneği olduğunu sanmıyorum. Diğer adayların kimler olduğunu bilmiyorum ama bilimkurgu/fantastik türünde bu büyük onuru hak ettiğine eminim.

N. K. JemisinYazar · 8 kitap
Romancı, psikolog, kariyer danışmanı En İyi Roman Hugo Ödülü, Nebula En İyi Roman Ödülü, Hugo En İyi Kısa Öykü Ödülü, Nebula En İyi Kısa Hikâye Ödülü