Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Why Some Are So Rich and Some So Poor

The Wealth and Poverty of Nations

David S. Landes

The Wealth and Poverty of Nations Sözleri ve Alıntıları

The Wealth and Poverty of Nations sözleri ve alıntılarını, The Wealth and Poverty of Nations kitap alıntılarını, The Wealth and Poverty of Nations en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Yenilikler rahatı yerinde olan tutuculara meydan okur ve başkaldırı anlamına gelirdi; dışarıdan alınan bilgi ve fikirler için de aynı şey geçerliydi.
Sayfa 343Kitabı okudu
Kalkınmayı yavaşlatan şey parasızlık değildir. En büyük gecikme toplumsal, kültürel ve teknolojik anlamda hazır olmama durumundan kaynaklanır - bilgi ve uzmanlaşma eksikliği. Başka bir deyişle, parayı kullanabilme yeteneğinden yoksun olma durumu.
Sayfa 277Kitabı okudu
Reklam
Borç almayı bir alışkanlık haline getirenler ve geri ödeme konusunda beceriksiz olanlar, her zaman daha fazla paraya ihtiyaç duyar.
Sayfa 366Kitabı okudu
Zenginlik eğitimdir... uzmanlıktır... teknolojidir. Zenginlik bilmektir.
Sayfa 409Kitabı okudu
Dünya iyimserlerin olacak. Hep haklı çıktıkları için değil ama hayata pozitif baktıkları için.. Onların olumlu beklentileri çoğu kez gerçekleşmez; ama yalnız iyimser insanlar, bir şeye ulaşmanın, hatalarını düzeltmenin, iyileşmenin ve başarının yolunu bulabilir. Uyanık ve eğitimli bir iyimserlik önünde sonuna iyi sonuç verir. Karamsarlık ise insanlara yalnız haklı çıkmanın boş tesellisini sunabilir.
Reklam
İngiltere "ilk sanayileşen millet" olabildiyse bunu kırbaçladığı kölelerin sırtına binerek yapmıştır.
Sayfa 132Kitabı okudu
Genel olarak bir milletin büyüme ve kalkınma imkanına dair en iyi ipucu, o toplumdaki kadının konumu ve rolüdür.
Sayfa 412Kitabı okudu
Biz, eşitsizliklerin ve farklılıkların olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Bu dünya, üç farklı ulus türüne ayrılır: zayıflamak için para harcayanlar, yaşamak için yiyenler ve bir sonraki yemeğin nereden geleceğini bilemeyenler.
Reklam
Ortadoğu'da çözüm değil, sadece ilk yardım ve kriz yönetimi vardır. Zengin ya da yoksul, bu ülkelerin hepsi despotlukla yönetilmektedir. Liderler sorumlu tutulamaz, hareketler ön görülemez.
Sayfa 410Kitabı okudu
Biz (Santo Domingo) bir batı ekonomisi haline geldik; Avrupa'nın en gelişmiş modellerine benzer bir ekonomi değil, İspanya modelinde bir ekonomi. İspanya elindeki her şeyi bize aktardı: dilini, mimarisini, dinini, giyim kuşamını, yiyeceklerini, askeri geleneklerini. Buğday, besi hayvanları, şeker kamışı hatta köpeklerimiz ve tavuklarımız bile onlardan alındı. Fakat İspanya'dan Batı'ya özgü üretim ve dağıtım yöntemlerini, çeşitli teknikleri, sermayeyi ve bir avrupa toplumu fikrini alamadık çünkü İspanya bunlara sahip değildi. İncil'i biliyorduk ama Erasmus'un sözlerini bilmiyorduk.
Sayfa 317 - FeylesofKitabı okudu
16 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.