Thomas Bernhard

Merdiven Kitapları
Sıralamalar

Puan vermedi·197 syf.·
2024 438. kitabı
Dahi mi deli mi, bilemiyorum da zor bır yazar onu biliyorum Sıradışı bır yaşamdan okura aktarılan bır yasam öyküsünü okuduk.. r"Thomas Bernhard 1931'de gayrimeşru bir çocuk olarak Hollanda'da dünyaya geldi, çocukluğunu annesi ve onun ailesiyle birlikte Avusturya'nın çeşitli şehirlerinde geçirdi. Bu dönemde yazar olan dedesi Johannes Freumbichler'in himayesinde edebiyat ve müzik zevki gelişti. Okula devam ederken bir yandan da bir bakkalda çırak olarak çalıştı. Ancak çocukluğundan beri muzdarip olduğu akciğer hastalığı yüzünden 1949'dan itibaren 2 yılı aşkın bir süre sanatoryumda yattı." "Bernhard ve edebiyat ilişkisine bakalım Thomas Bernhard , ağırlıkla roman yazarı olarak bilinir. Ancak sadece roman yazmadı, aynı zamanda oyun yazarı ve şair tarafı da var. Dahil olduğu edebi akım 'postmodernizm'. Kendisi gibi Avusturyalı olan Elfriede Jelinek ve Javier Marias gibi isimleri de etkileyen romancı, ülkesinin en tartışmalı isimlerinden biri. "Thomas Bernhard, II. Dünya Savaşı sonrası Alman edebiyatının en önemli yazarlarından biri sayılmaktadır. 1970'te Georg Büchner Ödülü'ne layık görüldü. Genel olarak eserlerinde ülkesi Avusturya'ya karşı büyük bir öfke görülür. Taşranın dar kafalı tutuculuğu, düşünsel gelişime sekte vuran bencilliği ve dışlayıcılığı yazarın üzerinde en çok durduğu temalardır." "Bernhard, İkinci Dünya Savaşı sonrası Almanca edebiyatın en önemli yazarlarından biri olarak kabul ediliyor. Eserlerinde çoğunlukla ülkesi Avusturya'ya karşı öfke beslediği görülen Bernhard, bencillik ve ötekileştirmek gibi kavramlar üzerinde durur.. 1970'te Georg Büchner Ödülü'ne layık görüldü. Genel olarak eserlerinde ülkesi Avusturya'ya karşı büyük bir öfke görülür.. Sizde yasam öyküleri okumayı sevenlerdenim densenız #Buyurun #OKUYUN Thomas Bernhard
Biyografi-Edebiyat
Thomas BernhardHans Höller · Merdiven Kitapları · 201219 okunma