Mart 2018
Mavi Çatı Yayınları

2021 55. kitabı
Akıcı bir kitap değil, daha çok tez makale gibi bilimsel bir havası var. Timur gibi bir komutanı tanımak adına güzel eser. Timur'a karşı önyargılı olduğumu aslında onunda deha bir komutan olduğunu adaletten şaşmadığını anladım. Böyle kıymetli bir komutanın yine bizim için kıymetli olan başka bir komutanla savaşmış olması ne büyük bahtsızlık.
TimurAli Murat Seymen · Mavi Çatı Yayınları · 201874 okunma
2023 2. kitabı
Okunma: 25 Şubat 2023 00:50
Timur , büyük askeri dehanın savaşlarını özetle konu alan bir kitap içinde savaşları daha detaylı saltanatı daha ayrıntılı anlatılmasını isterdim......
2025 51. kitabı
Okunma: 30 Aralık 2025 18:16
Atatürk’ün “O, dünyanın muhakkak ki en büyük askeridir.” diye taltif ettiği; benim de hakkında okuduğum her kitapta farklı bir yönünü keşfettiğim güçlü bir şahsiyet. Bir karıncadan aldığı ilhamla yeniden ayağa kalkıp zaferden zafere koşan, düşmanına her zaman önce teslim olma hakkı tanıyan bir komutan. Ali Murat Seymen, Timur’u yalnızca bir fatih olarak değil; stratejisi, sabrı ve insanî yönleriyle de ele alıyor. Kitap, gücün yalnızca kılıçla değil, akılla ve kararlılıkla kurulduğunu hissettiriyor. Okudukça Timur’un sertliği kadar adalet duygusunu, acımasızlığı kadar disiplinini de görüyorsunuz. Tarihî karakterleri ve biyografi türünü sevenlere gönül rahatlığıyla tavsiye edilir.
TimurAli Murat Seymen · Olympia Yayınları · 201974 okunma
Kalk Ey Fars, Türkoğlu Geldi!
2026 19. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2026 13:35
Ali Murat Seymen’in Timur kitabı, Orta Asya’dan çıkıp dünyanın en korkulan hükümdarlarından biri hâline gelen Timur’un hayatını akıcı ve sade bir dille anlatan kısa bir tarih biyografisidir. Kitapta Timur’un çocukluğundan başlayarak zekâsı, disiplinli yapısı ve askerî dehasıyla nasıl yükseldiği; yaptığı seferler, kurduğu düzen ve özellikle Anadolu’daki Ankara Savaşı üzerinden Osmanlı hükümdarı Yıldırım Bayezid ile karşı karşıya gelişi ele alınır. Eserde Timur yalnızca sert ve acımasız bir fatih olarak değil, aynı zamanda bilime ve sanata önem veren, Semerkant’ı büyük bir merkez hâline getirmeye çalışan bir lider olarak da gösterilir. Akademik bir dilden çok sürükleyici bir anlatım tercih edildiği için kitap, Timur hakkında temel ve genel bilgi edinmek isteyen okurlara yönelik bir giriş niteliği taşır.