Gizemli Boyut, Garip Hayatlar, Yeni Eklenen Bir Hayat ve Filizlenen Umutlar

Temmuz 2021
Platanus Publishing

tohum
2026 1. kitabı
Hayallerin ne kadar masum olabileceğini hiç sorguladınız mı? Tohum, sizi gerçeklikten koparıp o tekinsiz ama bir o kadar da merak uyandırıcı boyutların içine çekiyor. Serkan Baysal, kurgusunda öyle bir atmosfer yaratmış ki, sayfaları çevirirken her an yeni bir gizemle karşılaşma heyecanı hiç bitmiyor. 'Yeni eklenen bir hayat' teması beni en çok etkileyen kısım oldu. Alışılmışın dışında bir kurgu arayanlara kesinlikle tavsiyemdir!
2026 7. kitabı
Bazen bir cümle düşer insanın içine… Küçücük bir tohum gibi. Ve fark etmeden hayatının tam ortasında filizlenmeye başlar. Tohum, tam da bu duygunun kitabı. İçimizde sakladığımız korkuların, yaraların, umutların ve yeniden başlama cesaretinin hikâyesi… Serkan Baysal bu kitapta sade ama etkili bir dille; insanın kendiyle yüzleşmesini, geçmişiyle barışmasını ve en önemlisi içindeki gücü keşfetmesini anlatıyor.
Puan vermedi
Merhabalar .... Bugün Serkan BAYSAL kaleme aldığı #tohum kitabı ile geldim Aşırı merak ettiğim kitaplardan çok merak ettiğim bir kitap bir an önce okuyup yorumumu sizlerle paylaşacağım #reklam değil #reklamdeğil #book #books bookstagram kitap roman kitaptanıtımı hediye kitapyorumu kitapönerisi pr
2026 44. kitabı
Bazı hikâyeler bir kayıpla başlar… ama aslında bir başlangıcı anlatır. Tohum tam olarak böyle bir kitap. Henüz çocukken anne ve babası tarafından terk edilen bir gencin, dedesiyle kurduğu sessiz ama güçlü bağ üzerinden ilerleyen hikâye; bize “aidiyet”, “kök” ve “sabır” kavramlarını yeniden düşündürüyor. Hayatını mümkün olduğunca sade yaşamaya çalışan bir karakterin, sıradan sandığı geçmişinin aslında hiç de sıradan olmadığını fark etmesiyle tempo bir anda değişiyor. Fotoğraf albümünde görülen o gizemli kare… Mezarlık yolunda başlayan yağmur… Parkta yaşanan o tuhaf an… Yazar, gizem unsurlarını ağır ağır işleyerek okuru merakın içine çekiyor. Özellikle “geçmişin gölgesi” temasını çok başarılı buldum. Hikâye, sadece bir hayatın değil, bir kaderin filizlenmesini anlatıyor. Umut, bazen en beklenmedik anda ekilir. Ve bazen bir yağmur, bütün dünyayı değiştirebilir. Gizem sevenler, aile bağlarını merkeze alan hikâyelerden hoşlananlar ve “gerçek ile bilinmeyen” arasında gidip gelen romanları sevenler için güzel bir okuma olabilir. Benim için bu kitap: Geçmişle yüzleşmenin, kökleri bulmanın ve en karanlık anda bile filizlenebilen umudun hikâyesiydi.
Kendimle Başbaşa
Bu kitabı okurken kendime şunu sordum: “Benim içimdeki tohum ne durumda?” Yazar o kadar sade ve içten bir dille anlatmış ki, insan gerçekten durup hayatını sorguluyor. Hepimizin içinde büyümeyi bekleyen bir potansiyel olduğunu hatırlatıyor. Akıcı, düşündüren ve motive eden bir kitap. Kısa sürede bitiyor ama etkisi uzun sürüyor. Kendini bulma yolculuğunda olanlara kesinlikle tavsiye ederim
Duygu ve Düşünce