Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Toplumların Sonu

Alain Touraine

Toplumların Sonu Sözleri ve Alıntıları

Toplumların Sonu sözleri ve alıntılarını, Toplumların Sonu kitap alıntılarını, Toplumların Sonu en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
''Büyük çatışmalar, büyük tercihler, büyük karşıtlıklar, büyük kültürel sorunlar düzeyinde belirginleşir.''
''Özne, bütün politik biçimlerden farklı olarak sivil toplum içinde doğuşunu ve büyümesini gerçekleştirir.''
Reklam
''Neoliberal küreselleşme kolektif ve kişisel yaşamın tüm yönlerini dönüşüme uğratmıştır. Bu durum, toplumların sonu veya toplumsal olanın sonu anlamına gelir.''
"Yeni toplumsal hareketler, sanayi toplumundan post-sanayi toplumuna geçişin bir simgesidir."
Tartışmaya açık
''Aydınlanma çağı, dünya karanlık ve cehalete, yalnızlık ve tutsaklığa boğulmuşken etkili olmuştur.''
Sivil toplumun oluş hali üstüne
“Bir sosyal hareket tarihselliğin biçimi, kültürel yatırım, bilgi ve ahlak modelleri üzerindeki hakimiyeti ya da bağımlılığı ile tanımlanan bir sosyal sınıfın, bu kültürel modellere yönelmiş çatışmacı hareketidir.”
Reklam
''Farklı etnik kökenden gelen topluluklar tek bir ulus çatısı altında homojenleştirilmeye çalışılmıştır. Bir başka deyişle, modern çağ, içinde yaşanılan yerel ve sınırlı dünyanın kapılarını ardına kadar açmış ve bunların yerine başka bir temel kültür koymuştur.''
...Batı dünyası kendini üstün görerek kendi istencini tüm yeryüzüne dayattı, özellikle de sömürgecilikle.
Sayfa 343
Krizlerin ortak yanı, en derinden yıktıkları şeyin aslında onları öngörme becerimiz olduğunu anlamaktaki yetersizliğimizdir.
Yine de şunu unutmamalıyız ki, modern İskandinav toplumları diğer toplumlardan daha güçlü olmuştur, çünkü uluslararası ekonomiye katılımı güçlü bir sendika hareketiyle ve yeniden dağıtıcı devletin etkin rolüyle bağdaştırabilmişlerdir.
Reklam
Düşünme ve yaşama biçimi değişikliğine gitmek hükümet ya da dilbilgisi kurallarını değiştirmekten daha zordur.
İster askeri olsun, ister dinsel isterse de siyasal, bütünüyle merkezi bir erkle yönetilen ülkelerde toplumdan söz etmek zordur.
Yani bugün toplum adını verdiğimiz şey öncelikle dinsel erkin ve kral erkinin ya da oligarşik erkin dünyanın bir bölümünde ortadan kaldırılışının meyvesidir.
Başvurmamız gereken şey silahlar değildir, yasa ya da Devrim hiç değildir; kendi kendimizin bilincine varmak, en tehlikeli düşmanımızın bilinçsizliğimiz, günah keçisi arayışımız, fazlasıyla zayıf yaşama istencimiz ve eşitlik ile özgürlükler için yeterince tutkulu olmayışımız olduğunu anlamaktır.
Modernlik her şeyden önce evrensel oldukları için toplumsal olmayan eylem ve düşünce ilkelerinin ortaya konmasıyla tüm ekonomik, toplumsal ya da siyasal çerçevelerin ötesine geçilmesidir.
19 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.