Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Toplumsalın Alacakaranlığı : Kullanılıp Atılabilirlik Çağında Yeniden Dirilen Topluluklar

Henry A. Giroux

Toplumsalın Alacakaranlığı : Kullanılıp Atılabilirlik Çağında Yeniden Dirilen Topluluklar Gönderileri

Toplumsalın Alacakaranlığı : Kullanılıp Atılabilirlik Çağında Yeniden Dirilen Topluluklar kitaplarını, Toplumsalın Alacakaranlığı : Kullanılıp Atılabilirlik Çağında Yeniden Dirilen Topluluklar sözleri ve alıntılarını, Toplumsalın Alacakaranlığı : Kullanılıp Atılabilirlik Çağında Yeniden Dirilen Topluluklar yazarlarını, Toplumsalın Alacakaranlığı : Kullanılıp Atılabilirlik Çağında Yeniden Dirilen Topluluklar yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bunun yerine, genç insanlar yalnızca - eğer bu bir varoluş diye adlandırılabilirse- tüketiciler, müşteriler, ordu için ham malzeme ve sanayi tesislerinin mahkumları olarak varlığını sürdürür.
Son otuz yıldır, neoliberal siyasetlerin peşine takılan her yeni nesil, zamanın gençlerini yalnızca seslerini duyurmaktan mahrum etmiyor, aynı zamanda onları değerden düşüren, marjinalleştiren ve en nihayetinde onları harcanabilir kılan bir dizi iktisadi, siyasi ve toplumsal koşulu yükleniyor.
Sayfa 14
Reklam
Klee'nin 'Angelus Novus' adlı bir resmi vardır. bir melek betimlenmiştir bu resimde; meleğin görünüşü, sanki bakışlarını dikmiş olduğu bir şeyden uzaklaşmak ister gibidir. gözleri, ağzı ve kanatları açılmıştır. tarihin meleği de böyle gözükmelidir. yüzünü geçmişe çevirmiştir. bizim bir olaylar zinciri gördüğümüz noktada, o tek bir felaket görür, yıkıntıları birbiri üstüne yığıp, onun ayakları dibine fırlatan bir felaket. melek, büyük olasılıkla, orada kalmak, ölüleri diriltmek, parçalanmış olanı yeniden bir araya getirmek ister. ama cennetten esen bir fırtına kanatlarına dolanmıştır ve bu fırtına öylesine güçlüdür ki melek artık kanatlarını kapayamaz. fırtına onu sürekli olarak sırtını dönmüş olduğu geleceğe doğru sürükler; önündeki yıkıntı yığını ise göğe doğru yükselmektedir. bizim ilerleme diye adlandırdığımız işte bu fırtınadır.
Sayfa 45 - Dost Kitabevi YayınlarıKitabı okudu