Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Trajikomik Çelişkiler

Seyit Cem Kavak

Trajikomik Çelişkiler Gönderileri

Trajikomik Çelişkiler kitaplarını, Trajikomik Çelişkiler sözleri ve alıntılarını, Trajikomik Çelişkiler yazarlarını, Trajikomik Çelişkiler yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Birinin size, “Zamanım yok, kafamı kaşıyamıyorum” demesinin altında yatan gerçek şu: sana zaman ayıramam, o kadar önemli değilsin, öncelikte değilsindir.
Tüm çelişkilerimizin altında yatan gerçek sebep, para ve güç hırsımız. Ego ve arzularına teslim olmuş, doyumsuzlukla yaşayan biri, mutluluğu bulacağını sanıyorsa büyük bir yanılsama çıkmazına girer.
Reklam
İnsanlara da kızmıyorum esasen, “Parasız insan, boş insandır” felsefesinin hayatın gerçeği olduğu toplum yapısında paraya, güce daha çok sahip olarak saygınlık ve adam yerine konmayı istiyoruz.
İnsanoğlu nefret ettiğini söylediği şeylerin, aslında gerçek hayranıdır. Övdükleri davranışların tam tersini yaparsanız, daha çok ilgi çekersiniz.
Ezberlere ters gelen fikre, davranışlara düşmanlık ediyoruz.
Eleştiri yapmayı sever, eleştiri yapılmasına katlanamayız. Kendi hatalarımızı görmeyip başkalarının hataları hakkında gevezelik ederiz. Özel insan olduğumuza kanaat getiririz. Başarısız olunca bunun beceriksizliğimizden değil, çevresel faktörlerden kaynaklandığına inandırırız. Gerçekte neyin ne olduğunu biliriz. Ama işin kolayına kaçıp benliğimizi kandırma yoluna gideriz. T
Reklam
Başarıya olan kıskançlık ve az olsun, bizim olsun anlayışına sahibiz.
Güven vermeyen kişilerin güven arıyor olması da ironi içeriyor. Ağaçların dallarını kırıp gölge arayan, kirlettiği suya muhtaç kalıp susuzluktan yansa o sudan içemez...
Sizi günlerce aramaz sormazlar, işi düşünce sahte samimi olmaya çalışırlar. Geniş arkadaş çevresine sahip olmamız, sosyal insan olmamız anlamına gelmez.
Benliğimizle değil, topluma hoş görünme güdüsüyle hareket ediyoruz. Gerçekleri savun, yalan söyleme, dik dur, iki gün sonra aforoz edilirsin. İşyerinde haksızlığa uğradığında sesin çıksın, ya sürgün yersin ya da işten kovulursun. Bu zihin mekanizmasına sahip bir toplumda, çocuğunuzu doğru ol, dürüst ol, şerefli ol diye büyütüp kurtların arasına salıyoruz. Olması gereken şekilde yetiştirilen çocuk, büyüyüp gerçek hayatı gördüğünde, sudan çıkmış balığa dönüyor.
Reklam
Doğaya zarar vererek yapılan her iş, bize ekonomik yarar sağlasa da yaşam kalitemizi mahvetmektedir. Doğayı katlederek kazanılan para, böbreğini satıp hayatına devam eden insan misalidir. Paran var, sağlığın yok…
Kitap okumaya, tiyatroya gitmeye, çocuğumuzla ilgilenmeye, check-up yaptırmaya, vaktimiz yok ama saatlerce televizyon izlemeye, gezmeye, halı sahada maç yapmaya, kuaföre gitmeye, saatlerce makyaj yapmaya, akıllı telefonla uğraşmaya vaktimiz var. Zamanımızın olmadığını öne sürüp zamanımız yok yalanını, kaçış olarak kullanıyoruz. Birinin size, “Zamanım yok, kafamı kaşıyamıyorum” demesinin altında yatan gerçek şu: sana zaman ayıramam, o kadar önemli değilsin, öncelikte değilsindir
Saatlerce yalanı dinleyip, beş dakika doğru konuşana sabretmiyoruz. Doğruluk ve dürüstlük dilde güzel dursa da pratikte kimsenin umurunda değil. İkiyüzlü toplumda politik dil kullananlar, su gibi girdiği kabın şeklini alan kişiler daha avantajlıdır.
Çevremiz en ufak hatamızda bizi arkamızdan eleştirmek için pusuda bekler, ama hiçbiri yaralı parmağa merhem sürmez.
Mutluluğu, sahip olma güdüsü ve gösterişte arıyoruz. Sahtelikler içinde güveni arıyoruz. Güven, dört yapraklı yonca, kolay kolay bulamıyoruz.
189 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.