Cesur Bir Kadının Hikayesi

Emine Şimşek Emiral
2019
Kadın Yazarlar Derneği

2020 19. kitabı
Tuhaf - Cesur Bir Kadının Hikayesi . . Selamlar :) Bugün eskiden kalma bir kitapımla geldim buraya. 2018'in Mart ayında bir gün okulla bir kitap fuarına gitmiştik. Orada görmüştük kadın yazarları derneğini. Kitapları merak edip gittiğimiz zaman tanışmıştık yazarlarla. Çok güzel bir sohbet etmiştik Tuhaf da o fuardan kalma bir kitap ama nedense bir türlü okuyamamıştım. . Size biraz kitabın konusundan bahsedeyim. Kitabımızın ana karakteri İlkay. Kitapta İlkayın çocukluğundan başlayarak son anına kadar olan hikayesini okuyoruz. İlkay zorlu bir dönemde, zorlu bir aile içinde büyümüş, kendini yetiştirmiş, mesleğini eline almış, özgürlüğüne düşkün genç bir kadın. Bugüne kadar okuduğum en hayat dolu, en pozitif karakterlerden biriydi. Aslında kendisine yarattığı, içinin hayalleriyle dolu olduğu büyülü, lüks dünya onu içine çekiyor. Bu doğrultuda kimisine vurdumduymaz, sorumsuz bir karakter gibi gelecekken kimisine de gerçekten umut veren bir karakter. İlkayın sorunu kendini her şeyinin mükemmel ve lüks olduğu dünyaya ve sadece o dünyanın insanlarına inandırmış olması. Biz de İlkayın inandığı dünya ve yaşadığı dünya arasında yaşadığı zorluğu okuyoruz aslında. . . "Ardında bırakacağı acıyı giden değil yaşayan bilir" diye bir cümle geçiyor kitabın sonlarında. Kitabın başından beri İlkaya kızan ben sanki beni arkasında öylece bırakıp gitmiş gibi ağladım sonunu okurken. İlkayın hayatını hep eleştiren o insanların, İlkayın arkasından onunla yaşayamadıkları birçok şey için hissettiği o pişmanlığı sanki bende hissettim. Sevdiğimiz insanların kıymetini onlar yanımızdayken anlamalıyız, yoksa arkasından döktüğümüz göz yaşı onları geri getiremez. Bu kitabı aldığım sene okumuş olsaydım aynı hisleri uyandırmazdı belki. Belki de neredeyse 3 sene sonra kitaplığımın arkalarından çıkarmam,
TuhafEmine Şimşek Emiral · Kadın Yazarlar Derneği · 20192 okunma