Operasyon: Kunduz Avı

23 Ekim 2020
Tilki Kitap

2021 1. kitabı
Okunma: 02 Ocak 2021 17:34
Yazarın ilk kitabı olan "Tünel" oldukça başarılı. Kullandığı dil oldukça yalın ve anlaşılır. Hikaye defatle "tamam oldu" dediğiniz noktada başa sarmıyor bu sebeple sıkılmıyorsunuz. Sona doğru yaklaştığınızda ilk etapta aslında görmeniz gerekeni göremediğinizi fark ediyorsunuz. Türkiye'de adalet sistemi ya da Emniyet teşkilatı bu kadar ayrıntılı çalışabiliyor muymuş? diye düşünüp, hayranlıkla sayfaları çeviriyorsunuz. Bu açıdan oldukça sürükleyici idi benim için keza 24 saat içinde kitabı okudum ve bitirdim. Adana'daki bir kuyumcunun yeraltından tünel açmak suretiyle soyulmasını ve Ankara'dan görevlendirilen polisler ile birlikte neredeyse tüm ülke polisinin el ele verip suçluları yakalamaya çalışmasını anlatıyor kitap. Olayla ilgilenen komiser ile asıl suçlu arasında geçen soruşturmaya dair sayfaları okurken, hırsıza ayrı komisere ayrı hayran olabilirsiniz; muhteşem zekalarından ötürü. Yazarın ikinci kitabının "Tünel"in devamı olarak geleceğini ve zaten gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Zamanla kaleminin daha da güçlenerek, adını hafızalarımıza kazıyacağına inanıyorum. Başarılı bir kitap. Zira bu yaşıma kadar ilk defa bir kitapta altı çizilecek tek bir cümle bulamamama rağmen çok beğenerek bitirdim ve yorum yapıyorum. Alın. Okuyun. Okutun.
1000Kitap Gerçek Okurlar
2021 55. kitabı
Okunma: 14 Ağustos 2021 14:19
Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen gayet güzel ve ters köşelerle dolu bir kitap. Kitabın ilk başlarında çok sıkılsam da son 100 sayfası aşırı akıcıycı. Okumaya değer bir kitap.
Haydi Komiser!
2021 77. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2021 23:15
Detaylara ne kadar dikkat edersiniz? Bir olay da siz çözmek ister misiniz? Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen gayet akıcı, okuru olaya dahil eden yer yer geren yer yer düşündüren harika bir eser ortaya çıkmış. Soruşturma süreçleri ve adli süreçlerle ilgili de gerçek bilgilerin paylaşılmış olması eseri ütopik bir polisiye romanı yerine gerçek bir polisiye roman yapıyor. Kaldı ki yaşanmış olaylardan yola çıkılarak yazılmış olduğu zaten belirtiliyor. İyi okumalar.
Tünel
2021 1. kitabı
Çok severek okuduğum polisiye türündeki kitap. Diğer polisiye romanlarından ayıran en güzel özelliği ise konusunda cinayet yok kan yok. Ayrıca polislerimizin nasıl çalıştıklarını bu kadar güzel anlatması bir kez daha hayran bıraktı kitaba
2021 13. kitabı
Okunma: 22 Mart 2021 22:32
Tünel Operasyon: Kunduz Avı ... Yazarın ilk kitabı ve bence devamı gelmeli. Polisiye romanları çok severim ama genelde polisiyeler cinayet üzerine yazılır. Serdar Uzunyol bu tabuyu yıkmış ve harika bir kitap meydana çıkartmış. Anlatım dili, detaylar sizi sürüklüyor ve kitabı elinizden bırakmak istemiyorsunuz. İşlenen konuya dair detaylar çok profesyonelceydi. Büyük bir hırsızlık olayı ve polis teşkilatının titizlikle çalışması. Söylenecek çok güzel cümleler var ama bence sizler okuyun. Çünkü inanılmaz keyif alacaksınız. Polisiye benim için artık sadece cinayet değil. Bunu yıktığınız için teşekkür ederim Serdar Uzunyol. Okuyun Okutun...
2024 16. kitabı
Serdar UzunyolSerdar Uzunyol Okurken hiç sıkılmadım ama sonlara doğru heyecan daha da arttı, hatta son 100 sayfasını bir çırpıda okudum diyebilirim. Ustaca yazılmış olay kurgusu, klasik polisiye romanların ele aldığı cinayet konusundan ziyade bir hırsızlık olayını işlemesi, özgün anlatım tarzı, ekip ruhunu okuyucuya yansıtması, süreçte bürokrasinin etkisini cesurca ele alışı, aslında bu işlerin göründüğünden ne kadar karmaşık ve zorlu olduğunu tüm detaylarıyla yansıtması, sürükleyici ve akıcı anlatımı benim beğendiğim yönleri oldu. Her bir karakter, ekip içindeki dialoglar ve betimlemelerle gözümde canlandı. Kitap filme/diziye dönüşürse de tadından yenmez. Belki tek eleştirim prosedür detaylarına fazlaca girilmesi olabilir, o da okuyucuyu bilmediği bir alanda yalnız bırakmama isteğinden bence :) Yazarın polisiyeye yeni bir bakış getirdiğini düşünüyor, okuyucuyu içine çeken bu başarılı ilk kitabını sizlere de tavsiye ediyorum. Devamını dört gözle bekliyorum. TünelTünel
2023 52. kitabı
Okunma: 31 Mart 2023 16:26
Yaşanmış kasa hırsızlığı soygunlarından esinlenerek yazılan bu romanda, olayın polisin gözünden çözümünde, okuyucu da sudoku çözer gibi elde edilen bilgilerle olaya vakıf oluyor. Le Casa de Papelin bir tık daha kalitelisi. Kurgusuyla, akıcılığı ile okunası bir kitap.