Turbulence #1

7.410 üzerinden
9 kişi
2021 21. kitabı
Okunma: 28 Mart 2021 23:54
Turbulence, benim yazardan okuduğum ikinci kitaptı. Yazarın diğer kitabı Makul Şüphe'yi okuyup genel olarak beğenmiştim ama maalesef Turbulence'i pek sevemedim. Kitap, binbir hevesle New York'a gelen kızımız Gillian ile pilot olan Jack'i ve aralarındaki ilişkiyi konu alıyor. Açıkçası kitaba verdiğim tüm puanı sadece Jack'e ve sonradan açığa çıkan şaşırdığım bazı sırlara verdim. Gillian karakterini neredeyse hiç sevmedim ve bu yüzden gerçekten çok üzgünüm. Gillian ve Jake'in ilişkilerinde sürekli bir ileri-bir geri yapmaları bir süre sonra çok canımı sıktı. Ayrıca Gillian'ın yaptığı çoğu şeye de anlam veremedim. Jake karakteri güzel yazılmıştı ve onu okumak keyifliydi. Gillian ile aralarındaki hem tutku hem aşk da çok güzeldi. İki karakterin de yaşadıkları şeyler ve aile geçmişleri kitaba çok güzel bir hava katmıştı. Gelgelelim yine de gerek Gillian'ın yaptıkları olsun gerek sürekli bir barışma bir ayrılık olsun beni biraz sıktı. Yine de okuması akıcı ve keyifli bir kitaptı. +18 içerik mevcuttur. ~~Puanım; 3|5
2022 138. kitabı
Yazarın yayınlanmış bütün kitaplarını okuduğum için tarzını sevdiğim söylenebilir. Ya da okuması daha az sıkıcı veya az yorucu da olabilirdi. İşin hoş kısmı bu kitap Mister Weston kitabında anlatılan hikayenin aynısı. Yazar aynı kitabı iki farklı isimle çıkarmış. İlginçti yani...
2022 111. kitabı
Okunma: 22 Ağustos 2022 12:33
Hello!! Daha önce ‘Makul Şüphe’ ve ‘Sevgiler, Carter’ kitaplarını okuyup sevdiğim yazarın ‘Turbulence’ kitabını okudum ve yorumuyla geldim Epilog kısmını içeren kısa novellayı da okudum elbette.
Bu Hikâye Uçamadı
2026 42. kitabı
Lazanya yapmak için tüm malzemeleri alıp sonunda menemen yapmaya karar vermek gibi bir kitaptı. Yazarın elinde tonla potansiyel varken, hepsini önüme serip en sade hikâyeyi sunmuş. Aile geçmişi, çocukluk travmaları derken kafam şişti; madem gizemli bırakacaktın, neden bu kadar detaya girdin? Buna rağmen itiraf edeyim, o “menemen” kısmı baya lezzetliydi. Jake… dünyadaki tüm testosteron tek bedende toplanmış gibiydi. Öyle bir pilot ki, varlığıyla uçak havada süzülür, yakıta falan gerek kalmaz. Konu klişe: “Ben tek gecelik ilişki insanıyım” diye gezen pilotumuz, erkek arkadaş isteyen bir kabin görevlisine (gerçekten öyle mi, orası da muamma) tutuluyor. Aşk yok, anlaşma var… tabii kalp söz dinlemiyor. Ama sorun şu: Aralarında his geçmedi. Jake yer yer aşırı bencil, yine de sevilecek tarafları vardı yazar bunu tam verememiş. Okuduğum şey aşk değil, saf hormon patlamasıydı. 39/29 yaşında insanlar gibi değil, ergenler gibi davrandılar. “Büyüdükçe küçülüyoruz” sözünü romanlaştırmış hâliydi. Ve Jake… son darbeyi vursaydı, net top 10 erkek karakterime girerdi. Ama o adımı atamadı.
2026 85. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2026 16:33
Yazarın okuduğum ikinci kitabı gün boyu elimde çocuklar etrafımdayken fırsat buldukça döndüğüm kolay okunan çıtır çerez bi kitap oldu benim için. Başlangıçta günümüzden geçmişe geçmişten geleceğe gittiği bazı anlar vardı uçuş zamanları şehirler filan o kısımları yakalarken zorlandım biraz sonrası su gibi akıp gitti. Uçuş hostesi Gillian ın aldatıldığını öğrendiği uzun dönem ilişkisinin bitmesinin ardından tek gecelik bi ilişki düşünerek gittiği partide pilot Jake ile tanışıp tek gecelik bi ilişki yaşayıp sonra aynı havayolu şirketinde çalıştıklarını farkedip sadece seks ilişkisi anlaşması yapmalarını ama tabii ki Gillian ın daha fazlasını istemesini Jake in direnmeye çalışıp yenilişini aralarında ki çatışmaları filan okuyoruz. Yazar ikisinin de hayatında ki gizemleri öyle güzel bağlamıştı ki özellikle finalde Gillian ın ortaya çıkardığı sırları asla asla tahmin etmedim. Ben kitabı çok sevdim okumayı düşünenlere tavsiyemdir :)