Hello!! Daha önce ‘Makul Şüphe’ ve ‘Sevgiler, Carter’ kitaplarını okuyup sevdiğim yazarın ‘Turbulence’ kitabını okudum ve yorumuyla geldim Epilog kısmını içeren kısa novellayı da okudum elbette. Biraz konusundan bahsedeyim:
Jake Weston, uçtuğu her yerde tek gecelik ilişkilere giren, ulaşılmaz, sert, robot derecesinde duygusuz ama göz kamaştırıcı derecede yakışıklı bir pilot. Yine bir partide esmer, yeşil gözlü, muhteşem kadınla tanışır. Gillian, onu hiç anlamayan ve işini küçümseyen ailesine New York’ta yaşayacağını kanıtlamaya çalışır. Son sayfalarda açığa çıkan bir durum sonucu, geçici olarak uçuş görevlisi olur. Aldatıldığını öğrendiği ve sevgilisinden ayrıldığı gece gittiği partide Jake’le ya tanışır ve hayatının en tutkulu gecesini yaşar, elbette utanç verici bir durum sonrası:) Tamamen cinselliğe dayanan bir ilişkiye karar veren ikilimiz, gittikleri her şehirde aralarındaki çekime kapılır. Jake, duyguları karıştırmadan, daha fazlasını veremeyeceği bir ilişki isterken, Gillian yavaş yavaş tutkudan aşka geçer ve Jake’in kurallarını bozmaya başlar.
Yazarı okuyanlar bilir, leri çok güzel yazan yazarımız yine yapacağını yapmış. Jake ve Gillian’ın tutkusu sayfalardan dışarı taşıyorduJake’in ailesiyle ilgili olan durum kitabın büyük bölümünde hem bizim için hem Gillian için bir sır olarak kaldı. Her ne kadar Jake’e yaşadıkları için üzülsem de, Gillian’a söylediği bazı şeylere de çok kızdım. Tabi duygularını çelik kasalara saklar gibi saklayan, hayal kırıklığına ve ihanete uğramaktan bu kadar çekinen Jake için birine güvenmek çok zordu. Gillian’cığıma da başta kızmıştım, dünyanın en ateşli adamı için bile olsa Jake’in bazı davranışlarını kabullendi ama tutkudan büyük bir aşka geçen Gillian, tabi ki kendine böyle davranılmasını kabullenmedi ve gerekeni yaptı. Kitabın