Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Türk İnkılap Tarihi ve Atatürk İlkeleri

Mevlüt Çelebi

Türk İnkılap Tarihi ve Atatürk İlkeleri Gönderileri

Türk İnkılap Tarihi ve Atatürk İlkeleri kitaplarını, Türk İnkılap Tarihi ve Atatürk İlkeleri sözleri ve alıntılarını, Türk İnkılap Tarihi ve Atatürk İlkeleri yazarlarını, Türk İnkılap Tarihi ve Atatürk İlkeleri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Mustafa Kemal Atatürk;
“Dünyada her şey için,medeniyet için,hayat için,muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir,fendir.İlmin ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir,cehalettir,delâlettir.”
Sayfa 201Kitabı okudu
Mustafa Kemal Atatürk;
“Ben harpçi olamam.Çünkü harbin acıklı hallerini herkesten iyi bilerim.Harp zaruri ve hayati olmalı...Öldüreceğiz diyenlere karşı, ölmeyeceğiz diye harbe girebiliriz.Lâkin millet hayatı tehlikeye uğramadıkça harp bir cinayettir.”
Sayfa 185Kitabı okudu
Reklam
Mustafa Kemal Atatürk;
“Efendiler ve ey millet,iyi biliniz ki,Türkiye Cumhuriyeti şeyhler,dervişler,müritler, mensuplar memleketi olamaz.En doğru ve hakiki tarikat,medeniyet tarikatıdır.”
Sayfa 167Kitabı okudu
Mustafa Kemal Atatürk;
“Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça kendisinde daha büyük işler başarmak için güç bulacaktır.”
Sayfa 163Kitabı okudu
Mustafa Kemal Atatürk;
“En mühim görevlerimiz eğitim işleridir. Eğitim işlerinde mutlaka başarılı olmak lâzımdır.Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu suretle olur.”
Sayfa 160Kitabı okudu
Türkiye’de cumhuriyetin kolaylıkla ilan edilmesi;Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla birlikte adı konmamış cumhuriyet yönetiminin uygulanıyor olmasından ileri gelmiştir.29 Ekim 1923,1920’den beri var olan fiili durumun isimlendirilmesidir.Diğer bir ifadeyle Türkiye’de cumhuriyetin ilanı, Osmanlı Devleti’nin son resmî tarihçisi Abdurrahman Şeref Bey’in tespitiyle “1920’de doğan çocuğa 1923’te isim verilmesidir.”
Sayfa 153Kitabı okudu
Reklam
Lozan Hezimettir’cilere Ata’dan Cevap;
“Lozan antlaşması,Türk milleti aleyhine, asırlardan beri hazırlanmış ve Sevr antlaşmasıyla tamamlandığı zannedilmiş, büyük bir suikastin yıkılışını ifade eden bir belgedir.Osmanlı devrine ait tarihe eşi geçmemiş bir siyasi zafer eseridir.”
Sayfa 150Kitabı okudu
Lozan’ın en önemli özelliği,yeni Türk devletinin kendisini,başta savaşıp yenilgiye uğrattığı İtilâf Devletleri olmak üzere bütün dünyaya tanıtmasıdır.Lozan Antlaşması, I.Dünya Savaşı’ndan yenik çıkan devletlerden birinin,kendi şartlarını kabul ettirerek imzaladığı tek antlaşmadır.
Sayfa 150Kitabı okudu
Mustafa Kemal Atatürk;
“Biz Türkler,bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklâle timsal olmuş bir milletiz.”
Sayfa 136Kitabı okudu
Mustafa Kemal Atatürk;
“Hatt-ı müdafaa yoktur,sath-ı müdafaa vardır.O satıh bütün vatandır.Vatanın her karış toprağı vatandaş kanıyla sulanmadıkça terk edilemez.”
Sayfa 123Kitabı okudu
Reklam
Mustafa Kemal Atatürk;
Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet,medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık olamaz...
"Ben harpçi olamam. Çünkü harbin acıklı hallerini herkesten iyi bilirim." diyen Gazi, savaş hakkında şu görüşü savunur: "Harp zaruri ve hayati olmalı... Öldüreceğiz diyenlere karşı, ölmeyeceğiz diye harbe girebiliriz. Lakin millet hayatı tehlikeye uğramadıkça harp bir cinayetti."
Sayfa 185
Geri13
57 öğeden 46 ile 57 arasındakiler gösteriliyor.