Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Türk İnkılap Tarihi ve Atatürk İlkeleri

Mevlüt Çelebi

Türk İnkılap Tarihi ve Atatürk İlkeleri Gönderileri

Türk İnkılap Tarihi ve Atatürk İlkeleri kitaplarını, Türk İnkılap Tarihi ve Atatürk İlkeleri sözleri ve alıntılarını, Türk İnkılap Tarihi ve Atatürk İlkeleri yazarlarını, Türk İnkılap Tarihi ve Atatürk İlkeleri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Arapların, çok ayrıcalıklı bir konuma sahip olmalarına rağmen Osmanlı Devleti'ne karşı ayaklanması uzun süre, Türklerle Araplar arasındaki ilişkilerde bir gölge olarak varlığını sürdürmüştür.
Sayfa 49
İstiklal Savaşı'nın önder kadrosu, Çanakkale zaferini kazanmış kurmay kadrosuydu.
Sayfa 47
Reklam
Akdeniz'deki iki Alman savaş gemisi İngiltere donanmasından kaçarak Osmanlı Devleti'ne sığınmıştır. Yavuz ve Midilli adları verilen ve devlet tarafından satın alındığı açıklanan bu gemiler Karadeniz'e gönderilerek geçici bir çözüm bulunmuştur. Bu gemilerin, güçlü İngiliz gemilerinin önünden kaçarak Osmanlı Devleti'ne sığınmasının İngilizlerin taktiği olduğu yönünde yorumlar yapılmıştır. Bu yoruma göre; İngilizler, Rusya ile müttefik olsalar da, Boğazları ve İstanbul'u ele geçirmesine sıcak bakmamışlardır. Güçlü iki Alman gemisinin Osmanlı Devleti'ne kazandırılmasıyla, Osmanlı donanması, Rusya'ya karşı güç kazanmış olacaktı.
Sayfa 42
Sömürgecilik yarışında da bir hayli yol alan Avrupa ülkeleri yeni koloniler oluşturarak buradan getirdikleri malları sanayide kullanmaya başladılar, işlediler ve tekrar sömürgelere sattılar. Bu süreç de, orta sınıfın zenginleşmesine ve buna paralel olarak kapital birikime yol açtı.
Sayfa 13
Ortaçağ insanının temel özelliği, düşünmeden inanmak zorunda bırakılmış olmasıdır.
Sayfa 7
Erbakan’da; “Türkiye’de İslâmi bir devletin kurulacağını, bunun kanlı mı’ kansız mı olacağının bilinmediği” yönünde açıklamalar yapmıştı.
Sayfa 284Kitabı okudu
Reklam
Mustafa Kemal Atatürk
“Dünyanın bize hürmet göstermesini istiyorsak, evvela bizim kendi benliğimize ve milletimize bu hürmeti hissen, fikren, fiilen, bütün davranış ve hareketlerimizle gösterelim. Bilelim ki, milli benliğini bulmayan milletler, başka milletlerin avıdır.”
Sayfa 203Kitabı okudu
Millet; aynı değerlere inanan insan topluluğudur. Diğer bir ifadeyle, geçmişten getirdiği maddi ve manevi değerleri geleceğe de taşıma arzusu taşıyan insan topluluğuna millet denir.
Sayfa 202Kitabı okudu
Atatürk’e göre, zengin de olsa bağımsızlıktan mahrum bir millet, medeni dünya karşısında uşak olmaktan daha iyi bir muameleye lâyık olamaz.
Sayfa 199Kitabı okudu
Reklam
Mustafa Kemal Atatürk
Benden sonra, beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen etrafında akıl ve bilimin rehberliğini kabul ederlerse, manevî, mirasçılarım olurlar.
Sayfa 197Kitabı okudu
Atatürk döneminde, 1932’den sonra yoğun bir öztürkçecilik hareketi yaşanmıştır.
Sayfa 164Kitabı okudu
Mustafa Kemal Paşa şunları söylemiştir: “Vatandaşlar, yeni Türk harflerini çabuk öğreniniz. Bütün millete, köylüye, çobana, hamala, sandalcıya öğretiniz. Bunu vatanperverlik ve milliyetperverlik vazifesi biliniz.”
Sayfa 162Kitabı okudu
Bir konuşmasında, “Cumhurbaşkanı olmasa, milli eğitim bakanı olmayı tercih edeceğini” söyleyen Atatürk, eğitimin yaygınlaşması için yapılan girişimlerde de yer almıştır.
Sayfa 161Kitabı okudu
Dikkat edilirse, Millî Mücadele döneminde kazanılan her siyasi ve diplomatik başarı, askeri bir başarıdan sonra gelmiştir. Bir anlamda Kemalistler kendilerini, karşılarındakilere önce cephede kanıtladılar, sonra da masada kabul ettirdiler.
Sayfa 139Kitabı okudu
57 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.