Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Doğuşu Yükselişi ve Siyasal Yansımaları

Türk Milliyetçiliği

Çağla Gül Yesevi

Türk Milliyetçiliği Gönderileri

Türk Milliyetçiliği kitaplarını, Türk Milliyetçiliği sözleri ve alıntılarını, Türk Milliyetçiliği yazarlarını, Türk Milliyetçiliği yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Galip Erdem (1930-1997)
Galip Erdem (1930-1997), Bozkurt dergisinin Mart 1974 sayısında çıkan yazısında, ülkücülüğü şöyle tanımlamaktadır: “Ülkücülük, kendimize, ailemize, şehrimize, bölgemize, sınıfımıza ve mesleğimize fayda sağlasa bile milletimize zarar verecek her türlü tutum ve davranıştan kaçınmaktır.”
Sayfa 206 - KriptoKitabı okudu
Seyyid Ahmed Arvasi (1932-1988)
“Türk-İslam kültürüne, Türk-İslam medeniyetine, Türk-İslam ülküsüne bağlı, Türklük şuur ve vakarına, İslam iman, aşk, ahlak ve aksiyonuna sahip, Türklüğü bedeni, İslamiyet’i ruhu bilen, milletini teknolojik hamlelerle dünyanın bir numaralı devleti yapmak özlemi ile çırpınan, Dünya Türklüğünün, İslam dünyasının ve bütün mazlum devletlerin ümidi olmaya namzet bir gençlik”
Sayfa 204 - KriptoKitabı okudu
Reklam
Dündar Taşer (1925-1972), 27 Mayıs İhtilali’ne katılmış, Milli Birlik Komitesi üyesi olmuştur. Yurtdışına sürgüne gönderilen 14 kişi arasındadır. Alparslan Türkeş ile birlikte önce CMKP daha sonra da MHP’de siyaset yapmıştır.
Sayfa 203 - KriptoKitabı okudu
Turan Şiiri
Gökalp, bu şiirinde Atilla, Cengiz ve Oğuz Kaan’ı över ve “Vatan ne Türkiyedir Türklere, ne Türkistan/ Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan” der.
Sayfa 142 - KriptoKitabı okudu
Cumhuriyet Dönemi’nde tek bir Türk milliyetçiliğiden söz etmek mümkün değildir. Ulusal politik gündem ve uluslararası sistemdeki değişmeler nedeniyle Cumhuriyet dönemi Türk milliyetçiliğini; Kemalist milliyetçilik, Türkçülük, Ülkücülük, Türk İslam Ülküsü, Türk İslam Sentezi ve Ulusalcılık olarak inceleyeceğiz.
Sayfa 171 - KriptoKitabı okudu
Reklam
Mükemmel bir ayrıntı
Gökalp, toplumun ahlakını iyileştirmenin, mesleki etikle sağlanabileceğini belirtmiştir.
Sayfa 135 - KriptoKitabı okudu
Mehmet Emin Yurdakul
Türk Derneği dergisinde iktisat üzerine yazdığı yazıda, köylünün ürettiği yünü işleyip ürün haline getirenin Frenkler olduğunu, sanat ve ticarette ehil hale gelmediğimizi, savaş ganimetleri ve harçlarla geçindiğimizi anlatmıştır (Arai, 2003, s.31).
Sayfa 132 - KriptoKitabı okudu
Mehmet Emin Yurdakul, 1911’de yayınlanmaya başlanan Türk Yurdu dergisinin kurucusu, yazarı ve İttihat ve Terakki üyesiydi (Yüksel, 1987, s. 21-22).
Sayfa 132 - KriptoKitabı okudu
Ermeniler, Ermeni ayaklanmaları nedeniyle ve Rus ordusuna destek olabilecekleri gerekçesiyle, o dönemde Osmanlı Devleti sınırları içinde bulunan bugünkü Suriye’ye gönderilmiştir.
Sayfa 129 - KriptoKitabı okudu
32 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.