Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Türk ve Müslüman Dehaları

Arif Doğan

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Batıda Geber olarak bilinen Cabir bin Hayyan (721-815) başta kimya olmak üzere, tıp, eczacılık, metalürji, astronomi, felsefe, fizik gibi ilim dallarına katkılarıyla bilim tarihçileri tarafından tanınan Müslüman bir alimdir.
Hazarfen Ahmet Çelebi
Fen alanında ki geniş bilgi ve tecrübesi ile halk arasında "Hazarfen" yani bir fenli diye bilinen Ahmet Çelebi; araştırma yapmaktan yılmayan, yiğit, akıllı ve bilgili bir kişiydi.
Sayfa 139Kitabı okudu
Reklam
El Cezeri
Adı Cizreli Eb-ül-İz olan bu mucit bundan 800 küsur yıl önce 1100-1200 yıllarında yaşadı. Dolayısıyla Eb-ül-İz bütün icatlarını Leonardo'dan tam 150 yıl önce yapmış ve kitaplaştırmıştır.
Biruni
Ortaçağ bilginlerinin ortak yanları, birçok bilim dalında çalışma yapmalarıdır. Beyruni'de de bu özellik kendini açıkça gösterir, 148 eser verdiği bilinen Beyruni, başta matematik, astronomi, ve coğrafya olmak üzere fizik, tıp, eczacılık, doğabilim, jeoloji, sosyoloji, felsefe, tarih, dinler tarihi ve dilbilimi dallarında 110 kitap yazmıştır.
Gıyaseddin Cemşid
Ondalık kesirleri ilk defa kullanan büyük matematik ve astronomi alimi.
Sayfa 123Kitabı okudu
El Harezmi
El Harezmi sadece matematikte değil aynı zamanda astronomi ve coğrafyayla da ilgilenmiştir. Batı dünyasında en çok etkide bulunan bilim adamı diyebiliriz.
Sayfa 131Kitabı okudu
Reklam
Profesör Doktor Behram Kurşunoğlu
Einstein'in daveti üzerine evine giderek kendisiyle aralıksız 4 saat görüşme fırsatı yakaladı. O sırada Kurşunoğlu 31, Einstein 74 yaşındaydı.
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.