Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Türkçülük Üzerine Makaleler

Nejdet Sançar

Türkçülük Üzerine Makaleler Gönderileri

Türkçülük Üzerine Makaleler kitaplarını, Türkçülük Üzerine Makaleler sözleri ve alıntılarını, Türkçülük Üzerine Makaleler yazarlarını, Türkçülük Üzerine Makaleler yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Çağımız, milliyetçilik çağıdır. Yükselmek ancak milliyetçilik yolundan giden milletlerin hakkıdır. Onun için Türklerin, bütün varlıkları ile sarılacakları tek fikir, Türk milliyetçiliği, yani Türkçülüktür. Bu gerçeği anlayamayan devlet adamı değil, adam bile sayılamaz.
Türkçülük, Türk milletinin ülküsüdür. Bir millet, ülküsünden korktuğu değil, ona dört elle sarıldığı takdirde kazanır.
Reklam
Türklük var oldukça, onu meydana getiren maddi ve manevi bütün unsurlar da var olacaktır.
Bozkurt, bayrak gibi, sancak gibi büyük bir manadır. Bayrağı bir bez parçası sayan adi yaratıkla, Bozkurt'a it diyebilen fikri sapık arasında ne fark vardır?
Ergenekon Destanı'ında, Bozkurt, Türkleri kapalı yurttan, o küçük vatan parçasından çıkarıp büyük vatanına kavuşturan bir yol gösterici, bir kurtarıcıdır.
Türk'ün ulu atası Oğuz Kağan, savaşa giderken boz yeleli kurt her zaman onun ve ordusunun önündedir.
Reklam
Kurt, Türk soyunun hayatında çok mühim yeri olan bir varlıktır. Milletimiz, bu sert pençeli hayvanı, yüzyıllar boyunca kendisinin yakını, yol göstericisi, hatta kendi varlığının bir parçası gibi bilmiştir.
Sembol ile milletin birbirine en uygun düşeni, şüphesiz kurt ile Türk'tür, çünkü kurt, hayvanlar dünyasının pençesi en sert olanı; Türk ise, insanlık âleminin yiğitlikte en önde bulunanıdır.
Bazı milletler bazı hayvanları benimsemişler, onları kendilerine sembol yapmışlardır. Kartal, aslan, horoz bunların ilk akla gelenleridir. Türkler de Bozkurtu benimsemişler, onu kendilerine sembol yapmışlardır.
Yıllarca inandığımız, bugün inanmakta olduğumuz, yarın da inanmakta devam edeceğimiz bu büyük ülkünün, en güzel parolası: "Bütün Türkler bir ordu" sözüdür.
Reklam
3 Mayıs'ın asıl manası, Türkçülüğün fikirden hareket haline gelişidir. 3 Mayıs 1944'te, Türk soyunun milli ülküsü Türkçülük, birkaç bin Türk gencinin varlığında ortak bir vicdan haline gelmiş ve bu ruhla Türk'ün en büyük düşmanının üzerine yürümüştür. O yürüyüşten sonra çekilen ızdıraplar ise, 3 Mayıs'a daha başka bir mânâ kazandırmıştır.
3 Mayıs 1944 yürüyüşü, o yılların, bu gafletle ihanet arasındaki korkunç tutumuna karşı, Türkçülük ruhuyla dolu gençliğin şahlanışıdır.
"Devrim"in manası "geçmişten getirilen her şeyi devirmek!"tir. Bu sebepten "yaşama gücünü kaybeden ve faydasız hale gelen müesseselerin kaldırılıp yerlerine daha faydalılarını koyma anlamındaki "inkılap"ın karşılığı asla olamaz.
Yetişmekte olan gençliğin ahlâkça sağlam, karakterce üstün ve akılca ileri olanlarının Türklük davasına gönül vermekte bulunmaları, zafer gününün yakınlığının en kuvvetli delilidir.
İnsanlar, dünyaya bir vazife için gelmektedirler. 'Türk yaratılanlar için bu vazife Türklüğe hizmettir. Bu hizmetin formülü de: "Herşey Türklük için" dir.
280 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.