Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Türkiye Büyülü Hapishanem

Yalçın Küçük

Türkiye Büyülü Hapishanem Gönderileri

Türkiye Büyülü Hapishanem kitaplarını, Türkiye Büyülü Hapishanem sözleri ve alıntılarını, Türkiye Büyülü Hapishanem yazarlarını, Türkiye Büyülü Hapishanem yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Darwin, mağaraya konan bir insanın körleştiğini yazıyor, insanın gelişmiş türü olan "aydın"da bunun tersi oluyor: Karanlıkta gözü büyüyor.
Devrimci, dağlar kadar büyük kayalar üzerindeki kılcal damarlar kadar ince yarıklardan bir narin dağ çiçeğinin, yaşam ile ölüm arasında mikroskobik titreyişlerinden mesajlar alabilendir. Devrimci politikacı bu mesajları güce yüklenmede, güç biriktirmede kullanabilendir.
Reklam
İnsanların en ilkelleri, dindarlar, geleceklerini cennette görüyorlar. Güzel insanlar, sıradan insanlar, geleceklerini çocuklarında görüyorlar. Gelişmiş insanlar, aydınlar, geleceklerini ellerinde görüyorlar ve ellerini beğeniyorlar. En gelişmiş insanlar, solcular, geleceklerini yeni bir düzende görüyorlar ve yeni düzeni pek güzel buluyorlar.
Ütopya, aklın egemen duvarlarını yıkabilmektir.
Önemli olan başka dünyayı kurabilmektir, insan, dünya kurmaya yatkındır. Devrimci kurduğu dünyada yaşayabilmelidir. Bütün hücreleriyle kurduğu dünyaların "yeni" adamı olmalıdır.
Mülkiyetin tabanında korku vardır. Korkunun kaldırıldığı bir toplumda cimri de özel mülkiyet de olmaz. Korkak mutlaka cimridir. Özel mülkiyet, biriktirilmiş cimriliktir.
Reklam
Sorumluluğundan kaçamamak; insanı insan yapan budur.
Ortaçağ'da insan, doğayı etkileyemediği ve kontrol edemediği için kendine güvenden yoksundu. Bitkisel bir yaratıktı. Tekelsi dönemde ise insan, toplumu etkileyemediği ve kontrol edemediği için kendisine güven duyamıyor, insanı insan yapan nehrin akışını değiştirmektir; bunun için çaba ve ortak çaba gerekiyor. Ortak çaba başarıya ulaştığı ölçüde insan yükseliyor.
Benim buradan çıkmam yetmez; tek başına anlamsızdır. Biz çıkış kapısı olmalıyız. Önemli olan budur.
Dostoyevski'nin insanları neden son derece saf? Sultanahmet'te duvar yazıları yazıyorum. Aklıma düşen düşünce özlerini yazıp ranzamın duvarına yapıştırıyorum. Yazgı arkadaşlarımın bir bölümü, havalandırmalarda, gelip duvar yazılarımı okuyorlar. Bu sorunun cevabı şöyledir: "Hepsi acıları sevip acıları yaşadıkları için." Dostoyevski'nin insanları acının ateşinin temizleyici gücünü sergiliyorlar.
Reklam
darwin,mağaraya konan bir insanın körleştiğini yazıyor,insanın gelişmiş türü olan "aydın"da bunun tersi oluyor: karanlıkta gözü büyüyor.
mücadele gücün az ya da zayıf ise,yenmek için kırılmak gerekiyor
Anlamak, değiştirme iradesini zayıflatıyor; anlayan affediyor.
pdf
63 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.