Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Türkiye Selçuklu Hükümdarı Sultan I. Kılıç Arslan

Işın Demirkent

Türkiye Selçuklu Hükümdarı Sultan I. Kılıç Arslan Gönderileri

Türkiye Selçuklu Hükümdarı Sultan I. Kılıç Arslan kitaplarını, Türkiye Selçuklu Hükümdarı Sultan I. Kılıç Arslan sözleri ve alıntılarını, Türkiye Selçuklu Hükümdarı Sultan I. Kılıç Arslan yazarlarını, Türkiye Selçuklu Hükümdarı Sultan I. Kılıç Arslan yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
1093 yılı başlarında Süleymanşah'ın oğlu Kılıç Arslan, Melikşah'ın ölümünden sonra Büyük Selçuklu tahtına çıkmış bulunan Sultan Berkyaruk tarafından serbest bırakılınca, İsfahan'dan İznik'e gelerek babasının tahtına çıktı...
Sayfa 6 - Türk Tarih KurumuKitabı okudu
Anadolu toprakları İstanbul'a kadar Türklerin eline geçmiş bulunuyordu. Balkan yarımadası'nda ise Peçenekler Tuna'nın güneyindeki eyaletler hakim olmuşlar, Sırbistan ve Dalmaçya bölgeleri de imparatorluğa başkaldırmış yerel İslav beylerinin idaresi altına girmişti. Hepsinden önemlisi Güney İtalya Normanlarının reisi Robert Guiskard doğrudan doğruya imparatorluk tacına göz dikerek ordusuyla birlikte Epiros bölgesine çıkmıştı...
Sayfa 3 - Türk Tarih KurumuKitabı okudu
Reklam
86 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Kitap Süleymanşah'ın ölümünden, Kılıç Arslan'ın ölümüne kadar olan haçlı seferleri özelinde tarihi süreci anlatıyor. Dili oldukça sade ve basımı yeterince güzel. İlgisi olanların kesinlikle edinmesi gereken bir kitap..
Türkiye Selçuklu Hükümdarı Sultan I. Kılıç Arslan
Türkiye Selçuklu Hükümdarı Sultan I. Kılıç ArslanIşın Demirkent · Türk Tarih Kurumu · 201431 okunma
Türklerin Bizans'a karşı kazandıkları ilk deniz savaşı
Ege adalarının birbiri arkasına Türklerin hakimiyetine geçmesi üzerine büyük bir endişeye düşen imparator Aleksios, derhal Niketas Kastamonites kumandasındaki bir filoyu Çaka'nın üzerine yolladı. Çaka bu filoyu bozguna uğrattı, hatta Bizans gemilerinden bir kısmını da ele geçirdi. Bu, Türklerin Bizans'a karşı kazandıkları ilk deniz savaşıdır.
Sayfa 7 - Türk Tarih KurumuKitabı okudu
86 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
-''Haçlı seferine çıkan ilk ordu, keşiş Piyer Lermit (Pierre l'Hermite)'in idaresinde toplanmış Fransız, Alman, İtalyan çeşitli ırklardan oluşan disiplinsiz ve çapulcu büyük bir kitleydi. 1 Ağustos 1096'da İstanbul'a varan ve Anna Kommene'nin ifadesine göre 'sayıları kumsaldaki kum tanelerinden, gökteki yıldızlardan daha çok' olan bu ordu, hemen Boğaz'dan Anadolu yakasına geçirilerek Yalova yakınındaki Kibotos karargâhına yerleştirildi. Böylece Haçlılar 1096 sonbaharında Türkiye Selçuklu Devleti'nin sınırına ulaşmış bulunuyorlardı.'' -Sultan I. Kılıç Arslan Anadolu'yu 1096 yılında başlayan I.Haçlı Seferinde müthiş bir savunma sanatı ile koruyarak toplamda 1 milyonu aşkın Avrupalıyı cehenneme göndermiştir. Haçlı seferlerinin başlangıcı 1071 Malazgirt fethine dayanmaktadır. İlk haçlı birliği çağrısı 1074 yılında Bizans İmparatoru(Roma İmparatoru) VII. Mihail tarafından Papa VII. Gregorius'a teklif edilmiştir. Ancak ilk çağrı 27 Kasım 1095 yılında Clermont konsilinde Papa II. Urbanus tarafından oldu ve Papa nutuk çekerek 1096 yılında yapılacak olan Avrupalılarca topyekûn sefere işaret eder ve öyle de olur. Bu kitap size Anadolu'nun nasıl savunulduğunu ve sizi Türklerin amansız mücadelesine tanık edecektir. Ben okurken Sultanımız ve ordumuz ile haçlılara karşı mücadele ettim. Yazarımızın kalemi çok akıcı bir şekilde ve bilimsel dayanaklarla ilerliyor. Okurken göz yaşlarımı tutamadığım zamanlar oldu. Allah ecdadımızdan razı olsun, onların sayesinde bugün bu topraklarda yaşayabiliyoruz.
Türkiye Selçuklu Hükümdarı Sultan I. Kılıç Arslan
Türkiye Selçuklu Hükümdarı Sultan I. Kılıç ArslanIşın Demirkent · Türk Tarih Kurumu · 201431 okunma
"Bir Haçlı yazarı şöyle yazmaktaydı: Türklerin metanet, kahramanlık ve savaş kabiliyetlerini kim tasvir edebilir?"
34 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.