Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Türkiye'nin Yapısal Özellikleri ve Anayasal Düzeni

Uğur Mumcu

Türkiye'nin Yapısal Özellikleri ve Anayasal Düzeni Gönderileri

Türkiye'nin Yapısal Özellikleri ve Anayasal Düzeni kitaplarını, Türkiye'nin Yapısal Özellikleri ve Anayasal Düzeni sözleri ve alıntılarını, Türkiye'nin Yapısal Özellikleri ve Anayasal Düzeni yazarlarını, Türkiye'nin Yapısal Özellikleri ve Anayasal Düzeni yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
64 syf.
10/10 puan verdi
Geçmişi anlatan bu kitap geleceğe dair büyük izler taşımakta
Okurken zamanı bu dönem gibi düşünüp enflasyonu da eklerseniz dönemin yaşadığımızdan zamandan pek bir farkı yok. Uğraşılan düşman aynı: Cehalet. Mücadele edenler ve umurunda olmayanlar da değişmemiş gibi gözükmekte. Burada bize düşen başta kendimizle ilgilenip cehalet seviyemizi en aşağı seviyelere çekmektir. Eğer herkes böyle bir yol izlerse ortadaki problem en alt düzeye indirgenmiş olur. Bu konuda diğer insanlara yol gösterici olmak da sorumluluğumuzdur.
Türkiye'nin Yapısal Özellikleri ve Anayasal Düzeni
Türkiye'nin Yapısal Özellikleri ve Anayasal DüzeniUğur Mumcu · Cumhuriyet Kitapları Yayınları · 202122 okunma
Mehmet Emin Yurdakul
"Bırak beni haykırayım, susarsam sen matem et Unutma ki şairleri haykırmayan bir millet Sevenleri toprak olmuş öksüz bir çocuk gibidir."
Sayfa 61 - CK
Reklam
Sömürü-Refah
Batı, bugünkü teknolojik düzeye sömürgecilik siyaseti ile ulaşmıştır. Batı'nın bugünkü uygarlık düzeyinin ardında, acımasızca sömürülen Asya ve Afrika halklarının alın terleri ve kanları yatmaktadır. Bu, Batı'nın çirkin ve bağışlanamaz yüzüdür.
Sayfa 60 - CK
Ziya Paşa...
Diyar-ı küfrü gezdim, beldeler, kaşaneler gördüm Dolaştım mülk-i İslamı, bütün viraneler gördüm.
Sayfa 58 - CK
Etkisiz Muhalefet-İktidar
Partiler ve düzen aynı kaldıkça ve bu partiler düzeni oluşturan hakim sınıfların partisi olacaklarından bir kısırdöngü içerisine girilmektedir. Temel yapı değişmedikçe toplumu bu partiler temsil etmekte, bu partiler toplumu temsil ettikçe de temel yapı değişmemektedir.
Sayfa 55 - CK
Bütün bu ekonomik gelişmeden en çok zarar gören sabit gelirlilerdi. İşçi, memur gibi dar gelirliler bu devrin tüm sıkıntılarını yüklenmek zorunda kaldılar.
Sayfa 43 - CK
Reklam
Tüpçü
Kuruluş amacına göre üreticiye yardım etmesi gereken Ziraat Bankası'nın üreticiye değil ticari bir şirkete 76 milyon Türk Liralık kredi açması, devrin ilginç örneklerinden biridir.
Sayfa 45 - CK
Padişah üstün yetkilerle donatılmış olup seçimle gelen organlar, padişahça seçilmiş kurullarla etkisiz duruma sokulmaktaydı.
Sayfa 29 - CK
Geçmeyen Habersizlik Hali
Batı'nın ekonomik üstünlüğünden habersiz olan Osmanlı Aydınları, biçimsel reformlarla Batı gibi üstün ve güçlü olunacağına inanıyorlardı.
Sayfa 23 - CK
Yüzyıllardır Değişmeyen Çeteleşme
Devlet el koyduğu artık değeri, saray aristokrasisi ve dirlik sahipleri ile birlikte paylaşır. Dirlik sahipleri ve saray aristokrasisi devlet ile iç içe geçmiş olarak egemen sınıfları meydana getirmiş olurlar. Devletin siyasal yapısını niteleyen temel ilişki budur.
Sayfa 18 - CK
Reklam
Devlet-Üretici
Ancak devlet, el koyduğu bu değerle uyumlu olarak kamu hizmetini yürütmemektedir. Yani, artık-ürün tümü ile kamu hizmetlerine ayrılmamaktadır; devlet-üretici ilişkisi "genel sömürme" biçimindedir.
Sayfa 14 - CK
Yazar Nasıl Olmalı?
Yazar, toplum için, o toplumun bir kesimi adına dövüşen bir asker gibidir. O inançları diri tutmaya, düşünceleri yığınlara iletmeye, bu düşünce ve inançlarla görevini yapmaya çalışacaktır. Bunu yaparken de olduğu gibi görünmek ve okuruna karşı bütün içtenliğiyle davranmak zorundadır.
Sayfa 7 - CK
Uğur Mumcu Gazeteciliği
Uğur Mumcu gazeteciliği işlevselcidir, toplumu bilgilendirme ve aydınlatma sorumluluğu üzerinde temellenir.
Sayfa 7 - Cumhuriyet Kitapları
Tanzimat hareketi hukuk planında dahi, Batılılaşma değil, Batının sömürgesi olma hareketidir.
27 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.