Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

1918-1920

Türklüğün Azerbaycan’daki Mukeddaratı

Oder Alizade

Türklüğün Azerbaycan’daki Mukeddaratı Gönderileri

Türklüğün Azerbaycan’daki Mukeddaratı kitaplarını, Türklüğün Azerbaycan’daki Mukeddaratı sözleri ve alıntılarını, Türklüğün Azerbaycan’daki Mukeddaratı yazarlarını, Türklüğün Azerbaycan’daki Mukeddaratı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Tarihimizin doğru bir şekilde öğrenilmesi, yapılan yanlışların mahiyetinin anlaşılması her şeyden önce bizler için gereklidir.
“Dikkat ediniz, yanlış yolda gidiyorsunuz! Türkiye’nin kurtulması için bir değil, birkaç Azerbaycan’ın feda edilmesine razıyız. Yalnız, bu haraket, o haraket değildir. Sizi aldatıyorlar…”
Reklam
“Tüm Türkler kendi aralarında büyük dünya federasyonuna adım atmak üzere bir federasyon kurmalıdırlar. Yeni Turan, medeni birlik üzerinde tesis edilip ancak gelecek birer Türk hükümetlerinin federasyonu şeklinde tasavvur edilebilir.”
Sayfa 61 - ResulzadeKitabı okudu
“Turancılık, Türkçülük, edebi mesleki Türkiye ile Azerbaycan’ı bir birine bağlayan en devamlı bağ, metanetli bir ip idi.”
Sayfa 61 - ResulzadeKitabı okudu
Resulzade, yeni kurulan Türk Cumhuriyetini babası Turanlı ve anası İranlı olan, Firdevsi’nin Şahname’sindeki İran kahramanı Siyavuş’a benzeterek, asrımızın Siyavuşu olarak tanımladı.
Sayfa 57 - Siyavuş kimdir? Resulzade’nin “Asrımızın Siyavuşu” adlı yazdığı esere göre, Siyavuş İran şairi Firdevsi’nin Şahname eserinde İran-Turan savaşlarında geçen, İran şahı Keykavus’un Turan’a kaçarak Efrasiyap’a sığınmış, sonra da Turan hükümdarı Efrasiyab taraKitabı okudu
Asırlarca kesintisiz İran’da hakim olan Türkler İran medeniyetinde boğuldular. Kendi medeniyetlerini uygulamak yerine hazır olanı istifade etmeyi seçtiler.
Reklam
“Türkler İran’a resmen, hakikaten hakim oldukları halde, manevi hakimiyetlerini korumakta zayıflık gösterdiler.”
Sayfa 56 - Ahmet AğaoğluKitabı okudu
Turanlı Türkler, İran’ın mirasçısı olmuşlardır.
Sayfa 55 - Burada ve bu dönemde İran’dan kastımız bir devlet adı değil, bir medeniyet sahasıdır.Kitabı okudu
Selçuklu döneminden bu yana, kesintisiz bir şekilde süren ve Kaçarlar da dahil olmak üzere İran’da bir Turan hükümdarlığı vardı. Ancak artık bir İranlı olmuş Turanlılar, İran geleneğini bozmamışlar ve yine Turanlı birer İran devletleri olmuşlardır.
“Yunan medeniyeti Avrupa alemi için nasıl bir şöhrete sahipse, Şark ve İslam alemi için de İran öyle bir tarihi anâneye maliktir.”
Sayfa 54 - ResulzadeKitabı okudu
157 öğeden 101 ile 110 arasındakiler gösteriliyor.