Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

1918-1920

Türklüğün Azerbaycan’daki Mukeddaratı

Oder Alizade

Türklüğün Azerbaycan’daki Mukeddaratı Gönderileri

Türklüğün Azerbaycan’daki Mukeddaratı kitaplarını, Türklüğün Azerbaycan’daki Mukeddaratı sözleri ve alıntılarını, Türklüğün Azerbaycan’daki Mukeddaratı yazarlarını, Türklüğün Azerbaycan’daki Mukeddaratı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
209 syf.
8/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Mümkün mü ayırsın bizi İncil ile Kur’an?
Bu eser geçenlerde yazar tarafından hediye olarak gelmişti. Burdan bir kez daha Oder Alizade’ye teşekkür ederek incelemeye başlamak istiyorum. ~~~~~~~ Kitapta, Azerbaycan Cumhuriyetinin 1918-1920 yıllarında geçen süre zarfındaki hadiseleri ele alınmış. Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucularının ve önemli şahsiyetlerinin, bazı önemli konularda yaşadıkları fikir ayrılıkları ve meselelerle ilgili görüşleri alıntılandıktan sonra meseleleri, yazarımız o zamanın koşullarına göre değerlendirerek okuyucuya gerçekleri anlatmak istemiş. Yazarın eserde kullandığı kaynakların çoğu bizzat birinci elden yazılan anılar. Azerbaycan tarihine hakim olmayan insanlar biraz tökezleyebilir okurken. Bende bazı konulara çok hakim olmadığım için yazarın yaptığı bazı tahlillere, burda doğru düşünmüş diyemedim ama tabiki sürekli vurguladığım gibi bilmiyorsanız elinizde imkan var, açıp öğreneceksiniz. Bende bilmediğim bazı detayları araştırıp; okumaya devam ettim. Kitapta çarpıcı alıntılar var; özellikle Azerbaycan lider ve düşünürlerinin... Oder Alizade, gayet mantık çerçevesinde olayları tarih metoduna uygun bir şekilde okuyucuya açıklamış. ~~~~~~~~ Yazarın üslup ve dili konusuna da değinmek gerekirse; gayet anlaşılır,sade bir dille hadiseleri işlediğini söyleyebilirim. Faydalı bir kitaptı, Türkçülük veya Azerbaycan tarihiyle ilgili okumak isteyen arkadaşlara tavsiye edebilirim. Ama dediğim gibi bir başlangıç kitabı olarak değil...
Türklüğün Azerbaycan’daki Mukeddaratı
Türklüğün Azerbaycan’daki MukeddaratıOder Alizade · Kutlu Yayınevi · 20205 okunma
Ortak tarih şuuru olmadan ortak resmi bir Türk milleti anlayışından söz edilemeyeceği gibi, diğer alanlarda da oluşturulacak olan dayanışma, birlik ve ortaklık tarihi esastan mahrum olur ve uzun ömürlü olmaz.
Sayfa 193Kitabı okudu
Reklam
Bakühanov’un Gülistan-i İrem adlı eseri Azerbaycan’da milli tarihçiliğin baş yapıtı olan eserlerden biri olarak görülmektedir.
Sayfa 192Kitabı okudu
Tarihimizi ve varlığımızı sadece bir coğrafyadan ibaret görürsek ve bir coğrafya temelinde ele alırsak tarihimiz ve varlığımız eksik olur.
Sayfa 192Kitabı okudu
Türk dünyasında halledilmesi gereken meseleler: ortak bilim ve siyaset dili, dini birlik, iktisadi birlik ve siyasi askeri dayanışmadır.
Sayfa 185Kitabı okudu
Bugün 7 bağımsız Türk Devleti ve özerk Türk cumhuriyetleri mevcuttur. Böyle bir durumda Türk dünyası bir asır önce söylenilmiş fikirlerle şekillenemez.
Sayfa 185Kitabı okudu
Reklam
Türklerin büyük çoğunluğu İslam dini mensubu olduğu ve Kuran-ı Kerim’in Arapça olduğu halde, Türkler dini araplar gibi yaşamadıkları surette doğru yolda olmuşlardır. Din özünde bir bütün olduğu halde, her millet onu kültürel farklılıklarına ve medeni seviyelerine göre farklı şekilde algılıyor ve yaşıyor.
Sayfa 184Kitabı okudu
Türkçülüğün gayesi sadece ve sadece Türklüğü ve onu teşkil eden nesneleri korumak, yaşatmak ve yüceltmektir.
Sayfa 184Kitabı okudu
Araplığın Türklüğe katabileceği hiçbir manevi, kültürel bir değer olmamıştır.
Sayfa 182Kitabı okudu
Reklam
En ufak mezhep ihtilafı ve hatta fikir ihtilafı bile Türk’ü Türk olduğunu unutacak, yabancılar ile ittihat ederek Türklük aleyhinde yürütecek kadar tahrik ediyor.
Sayfa 180 - Ahmet AğaoğluKitabı okudu
Resmi devlet dairelerinin adlarında Latin alfabesi ile yazılan adların altında GökTürk alfabesi kullanılmalıdır. Bu durum millet kimliğimizin, devlet anlayışımızın ve milli kültürümüzün ilk defa ifade edildiği özgün alfabemizin resmi düzeyde yaşatılmasını sağlayacaktır.
Sayfa 178Kitabı okudu
GökTürk alfabesi anaokuldan başlayarak milli ve manevi mahiyet yüklenerek anlatılmalı, sonrasında yeni nesillerin unutmaması için Ortaokul,Lise ve Üniversitelerde belli dönemlerde tekrar anlatılmalıdır ve daha ileri seviyede öğretilmelidir.
Sayfa 178Kitabı okudu
157 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.