Kutlu Ay ve Günler, Kandil Geceleri

Ciltli
Sıralamalar

2014 7. kitabı
Okunma: 06 Mart 2014 00:00
Vehbi hoca benim lise son sınıfta meslek dersi öğretmenimdi. Kitaptaki bir çok ayet ve hadisi kendisinden çok kez dinlemiştik. Çok değerli fikirleri olmasına rağmen neden üç aylarla alakalı bir kitap yazdığını anlayamamıştık. Değerli insanın değerli fikirlerinden faydalanmanız dileğiyle.
Din
Üç AylarVehbi Karakaş · Ecrin Yayınları · 201429 okunma

Vehbi KarakaşYazar · 32 kitap
1954’de Horasan’ın Muratbağı köyünde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde, İmam-Hatip Lisesini ve Yüksek İslâm Enstitüsü’nü Erzurum’da tamamladı. Mezuniyetini müteakip 1979’da Erzurum İmam-Hatip Lisesi’nde Meslek Dersleri öğretmeni oldu. Daha sonra diyanete intisap etti. Antalya, Kocaeli merkez vaizliğine atandı. Gebze ve Darıca’da, kız ve erkeklere yönelik iki yatılı Kur’an kursunu inşa ettirip eğitim ve öğretime başlamasına vesile oldu. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Ana Bilim dalında “Kur’an’da Emanet” konulu mastır tezini tamamlayan Karakaş, 1994 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin, Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim dalında açmış olduğu imtihanda başarılı bulunarak Din Eğitimi Öğretim Görevlisi olarak atandı. Aynı fakültede “Âlûsî’nin Tefsirinde Ayetlerin İşarî Açıdan Yorumu” konulu doktora tezini tamamladı ve 2002 Temmuzunda “Bilim Doktoru” unvanını aldı. Halen adı geçen fakültedeki görevini sürdürmekte olan Dr. Vehbi Karakaş, çeşitli radyo ve televizyon kanallarından gelen teklifler üzerine “Basında İslam” ve “İnsan ve İslâm” adlı programların yapım ve sunuculuğunu yaptı.