Söz Denizinde Sakin Bir Dere

Sıddık Akbayır
Mart 2021
Siyah Beyaz Yayınları

2025 91. kitabı
Şairin, kitaplara girmemiş, kıyıda köşede kalmış yazı, anekdot ve anılarından derlenip hazırlanmış bir biyografi kitabı. Yazar, çalışmasına bir orijinallik katarak konuları alfabetik bir sırayla işlemiş. Bir iki yerde basım hataları olsa da, söyleşi tarzında devam eden biyografi son derece hoşuma gitti. Görünce pazarcı esnafı diyebileceğiniz mütevazılıkta, şiirleri son derece sade ama bir Türk aydını vasfını hakkıyla kazanmış Ülkü Tamer'i yakından tanımak da kısmet oldu bu kitap sayesinde. Çok beğendim.
Ülkü TamerSıddık Akbayır · Siyah Beyaz Yayınları · 20216 okunma

Sıddık AkbayırYazar · 29 kitap
Uludağ Üniversitesi Balıkesir Necatibey Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi.  Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı liselerde, Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni; özel eğitim kurumlarında, Türkçe Öğretmeni olarak çalıştı. Akademik çalışmalarını, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde yaptı.  Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde görevlidir.  On altı kitabının yanı sıra, çeşitli dergilerde, gazetelerde yayımlanmış birçok yazısı ve çok yazarlı bazı kitaplar için hazırladığı bölümler vardır.  Türkçe- Edebiyat Eğitimi,  Karşılaştırma-Biyografi-Portre ve  Kent Kültürü alanlarında çalışmaktadır.