Gözden Geçerilmiş 17. Baskı

Ekim 2018
Turhan Kitabevi

2024 37. kitabı
Okunma: 04 Aralık 2024 15:08
Temel hukuk kitaplarından birisidir. Bilgiler öz ve net sunulmuş, lisans öğrencilerinin kolaylıkla anlayabileceği arı bir dil kullanılmış. Bu kitaptan faydalanarak günümüz uluslararası ilişkiler sorunlarına açıklık getirilebilir. Takdir edilesi bir eser.
Uluslararası HukukHüseyin Pazarcı · Turhan Kitabevi · 2018132 okunma
Uluslararası Hukuk
2020 16. kitabı
Okunma: 09 Haziran 2020 15:30
Uluslararası Hukuk alanında gelmiş geçmiş en iyi kitaptır. İçerisinde her konuyu bulabilirsiniz. Akademik çalışmalar için çok güzel kaynak bir kitap. Bu kitaba düşük puan verenler öncelikle bu kitabı neden okuduklarını sorgulasınlar.
Hukuk
Uluslararası HukukHüseyin Pazarcı · Turhan Kitabevi · 2018132 okunma

Hüseyin PazarcıYazar · 5 kitap
Hüseyin Pazarcı, 17 Aralık 1944'de Kırklareli Babaeski'de doğdu. Baba adı Hasan, anne adı Sabiha'dır. Büyükelçi ve Öğretim Üyesi; Paris Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Paris II Üniversitesi'nde tamamladı. Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde 1976'da doçent, 1985'de profesör oldu. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi, Hacettepe Üniversitesi İİBF'de Hukuk Bilimleri, SBF'de Uluslararası Hukuk ABD Başkanı, Paris II Üniversitesi'nde misafir profesör, DPT'de Hukuk ve Eğitim Dairesi Başkanı olarak görev yaptı. Dışişleri Bakanlığı'nda 1. Hukuk Müşavirliği ile Tunus ve Filistin Devleti nezdindeki Büyükelçilik görevlerini yürüttü. Değişik üniversitelerde öğretim üyeliği yaptı. La Haye Daimi Hakemlik Mahkemesi, Ticari Hakemlik Merkezi, AGİT Uyuşmazlıkların Önlenmesi Merkezi Üyesidir. Yayınlanmış 12 kitabı bulunmaktadır. Tunus Cumhuriyeti "Grand Officier" Nişanı sahibidir. Çok iyi düzeyde Fransızca, iyi düzeyde İngilizce bilen Pazarcı, evli ve 3 çocuk babasıdır.