Ümit Adası

Alter Yayıncılık
Sıralamalar

Reneta Sibel Yolak/ Ümit Adası
2020 333. kitabı
Ümit Adası Reneta Sibel Yolak ALTER YAYINCILIK kitap sayısı: 239 İnsanlar ümitleriyle yaşarlar. Çünkü her yeni günde, doğan güneşte hep ümitlerinin peşinde koşarlar. Umutsuz hayat olmaz. Çünkü umutlar biterse hayat da, düşünme de, şevk de, yaşama sevinci de biter. Herkesin umudu farklıdır. Kimi daha çok para kazanma umudu taşır, kimi rvlrnip çocuk sahibi olma umudu taşır. Çiçekçiler çiçekçileri solmadan satma ümidi taşırlar, kimi evine ve ailesine ekmek parası götürme umudu taşır, nadir de olsa bazı insanlar da insanlığa faydalı olma umudu taşırlar. Mucizelerin gerçekleşebileceğini neden yok sayalım, bence o umut dursun yüreğimizin bir köşesinde. Nasıl ki her güne uyanmak bir mucize ise, mucizelerin gerçekleştiğini görmek için uyanmak lazım... Bu kitap onu okuyanlara ümidini kaybetmek üzere olanlara bir aşı. Bir mutluluk kaynağı. Gerçek hayattan alınmış hikayelerle bize ümidimizi asla kaybetmememizi söylüyor. O halde hepinize "Günaydın" ve "Mutlu Yıllar" Nietsche "Umut kötülüklerin anasıdır" diyor Yüreğinizdeki umut çiçeklerini hiç kaybetmeyin... kitap yorumum: Benim çok keyif alarak okuduğum eserlerden birisi daha. Tarzı kişisel Gelişim gibi ama diğer kişisel gelişimlerden ayıran verilen hikayeler ile yazılımların desteklenmesi. Başucu kitaplarından diyebilirim. Bu tür kitaplar genelde okudum, bitti deyip kütüphanemize kaldırdığımız kitaplardan değil. Genelde takıldığımızda açıp açıp okuduğumuz eserlerden. İnsanları tanımak adına beden dili, Başarı öğütleri, umudun, vazgeçmeden mücadele etmenin önemi ve daha bir çok konuda güzel öğretiler ile ayrılıyorsunuz kitaptan. Mutlaka tavsiyemdir. DUYGU SONGÜL KAHRAMAN
2018 38. kitabı
Okunma: 24 Eylül 2018 08:15
Tek kelimeyle muhteşem tek cümle ile özetleyecek olursam kitaplığınızda bulunması gereken ve ölmeden önce mutlaka okunması gereken elinizden bırakmak istemeyeceğiniz bir başucu kitabı
2021 3. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2021 11:30
Kitabı okurken ilk başlarda biraz sıkıcı geldi fakat ilerledikçe bu sıkıcılık tam tersi bir akılcılığa bıraktı. Mutluluğun başarının hatta sağlığın için gerekli pratik öğütler veriyor. Hele bide bu öğütleri pekiştirmek için okadar güzel hikayeler varki okurken insanı mest ediyor. Tabi kitap sonundaki fıkralarda işin kaymağı mı desem kitabı okuyanlara ödül mü desem bilemedim. Fakat kitabın olumsuz yönleride yok değil. Çok fazla yazım hatası var.Noktalı "ş,s,c,ç,i,ı" vb. gibi harflerde okadar fazla yanlış hatalar yapılmış ki okuyanı rahatsız edecek derecede.Bir yerde "c" yerine "ç" kullanılmış bir yerde "ş" yerine "s" kullanılmış.Örnek vermek gerekirse 143. sayfada "Yaşın ilerledikçe " olması gereken cümle "Yasin ilerledikçe " diye yazılmış. Dediğim gibi birkaç tane olsa sorun edilmez ama okuyucuyu sıkıcak kadar çok hata var.Eğer bu güzel kitaba gölge düşürmek istenmiyorsa yeni basımda acilen düzeltilmesi gerek!

Reneta Sibel YolakYazar · 13 kitap
Ressam, İngilizce, step ve aerobik öğretmeni ve reiki master, Karuna Master I, II, gazeteci, yazar. Reneta Sibel Yolak orta öğrenimini TED Ankara Kolejinde tamamladıktan sonra liseyi Nişantaşı Anadolu Lisesinde okul ikincisi olarak bitirdi. Sonra Boğaziçi Üniversitesi İngilizce öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Daha sonra aynı üniversitenin Psikolojik rehberlik bölümünde master yaptı. Ayrıca Boğaziçi Üniversitesinde Gazetecilik Hizmet İçi Seminerini başarıyla bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi, Işık Lisesi, Tarabya İstek Kemal Atatürk Lisesi, Özel Yıldız Lisesi, Özel İstanbul okulu ve Özel İdeal okullarında İngilizce öğretmeni olarak çalıştı. Resim sanatına küçük yaşlarda başlayan R.Sibel Yolak Mehmet Küçükince, Nevin Çokdeğerli, Gülay Sevsevil, Fethiye Erbay, Mutlu Erbay, Saim Onan ve Selma Ertovi gibi hocalarla çalıştı. Uğur Antik Müzayede, DE Müzayede, Librarie de Paris Müzayede gibi müzayedelerle çalışmış, yazı dalında ödüller aldı. İlkokulda"kompozisyon" birinciliği, TED Ankara Kolejinde okurken "gelişim" dergisinin açtığı "anı, makale, gezi ve şiir" dallarında ikincilik, birincilik, üçüncülük ve beşincilik gibi ödülleri vardır. Abdi İpekçi "makale" yarışmasına da katılan şair ve yazar, ayrıca "İSKİ", "Kıvılcım Kamgözen" ve Üniversitelerarası kompozisyon yarışmalarına da katıldı. Yazdığı yazılarda araştırmacı kişiliğini geniş hayal dünyasıyla bütünleştirerek okuyucuya aktarıyor. Kendini geliştirmek için devamlı okuyan yazarın bir şiir kitabı, bulunmaktadır. Masal gibi Aşklara, Evrensel Aydınlanma Terapisi, "Mutlu Olmanın Yolları" Yaşam Mucizesi diğer kitaplarıdır. Ayrıca profesyonel "step ve aerobic" öğretmeni olan Yolak'ın BÜMED ‘in düzenlediği squash yarışmasından "squash ikinciliği" ödülü var. 25 yıldan fazla piyano çalan Yolak, bu yıl Festiladino şarkı yarışmasında bestelediği Primer Amor (İlk Aşk) adlı şarkıyla Türkiye'ye dünya birinciliği ödülü getirmiştir. Ayrıca reiki taşlarla terapi, pozitif düşünce konularında seminerler veren Yolak, Ankara doğumludur. Birçok gazete ve dergide yazıları çıkmıştır. Bümed dergisi, Genç Gelişim dergisi, Şalom gazetesinde, Göztepe kültür dergisinde yayınlanan yazıları bulunmaktadır. Yolak," yazı yazmanın verdiği mutluluğu" etrafı aydınlatan bir ışığa benzetmektedir. "Duygu ve düşüncelerini insanlarla paylaşmanın hazzı çok özel bir duygu" diyerek duygularını ifade etmektedir. Ayrıca beş dili ana dili gibi konuşan Yolak, kişisel gelişim uzmanı olarak çeşitli konferanslar vererek, çeşitli seminerler düzenlemektedir.