Mart 2017
5 Şubat Yayınları

Spoiler içerir
2024 37. kitabı
Ura Bleda Kutan. Ünlü şair ve yazar. Yakışıklı ama tuhaf adam. Ura'nın kadınlardan nefret etmesinin sebebi, geçmişinde bir aşk acısı çekmesinden filan değildi; bunun nedeni annesiydi. Bütün kadınlara 'annem gibisiniz' diyordu içindeki korku ve öfkeyle. Oysa biri vardı ki -var mıydı sahiden!- o annesi gibi değildi. Beliz. Arkadaşı Murat, ortaokul öğretmeni Nevin ve psikiyatristi Deniz dışında muhatap olduğu birileri varsa hayatta o da nargilecilerdi. Hayattaki yegane zevkiydi nargile içmek. Bazıları gibi gösteriş olsun diye içmiyordu anlayacağınız. Birçok kişinin hayranlık duyduğu bu adamın iç dünyasını çözebilmek o yaşıyorken kimin umurundaydı ki? Psikiyatristi Denizin mi? Yok canııım o kazandığı paraya bakıyor sadece. Bazı anılar vardır -ki onlara kâbus demek daha doğru- insanı uzunca süre öldürmez süründürür. Sonunda süründürmekten vazgeçip öldürür. . Ensest. Dillendirilmeyen ama var olan gerçek. Beni ağlatan bir kitap daha okumuş oldum.
2017 31. kitabı
Okunma: 13 Ekim 2017 14:51
Yazar isminin aynı olması sebebi ile yanlışlıkla aldığım ''Ura'' çok iyi kurgulamaya sahip.Hiç beklemediğim sonuç ile karşılaştım.Yaşadığı duygu içerisine çekiyor ve mide bulantıları yaşıyorsun.Psikiyatrist Deniz'in intiharında eksik bişeyler olduğunu düşünüyorum...
2018 5. kitabı
Kitap okuduğumu değilde sanki bir film izliyormuş gibi hissettim kendimi. URA BLEDA KUTAN... İsmi gibi garip bir roman. İçindeki şiirler romanla bir bütünlük oluşturmuş. Aslında hepimiz Ura gibiyiz kendimizden habersiz. Güzel kitap
2017 23. kitabı
Burak Özdemir bu romanında zor bir konuyu farklı bir tarzda ele almış.annesi tarafından taciz edilen bir erkek çocuğunun yaşadığı travma ve sonrası kişilik bölünmesi.Roman kahramanı olan Ura'da yazarımızla benzer özellikleri var;şair ve radyoda program yapıyor.Kitap 200 sayfa olmasına rağmen,içinde bolca yer alan şiirlerin de katkısıyla hızlı okunuyor.İstismara çok açık bir konu bayağılığa düşmeden anlatılıp eleştirilmiş.Bunun yanında bize aşkı da çok güzel anlatan bölümlere sahip.

Burak ÖzdemirYazar · 1 kitap
Yazar, şair ve müzisyen… 1975 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. İlk ve ortaokulu çeşitli okullarda tamamladıktan sonra, 1995 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği devlet Konservatuarı’na girdi. 1995-2000 yılları arasında çeşitli müzik şirketlerinde müzik yönetmenliği ve yöneticilik yaptı. Bu dönemde pek çok prodüksiyonda müzik yönetmeni ve müzik yönetmen asistanı olarak görev aldı. 2000 yılında Belçika’nın başkenti Brüksel’e yerleşip gazetecilik yaptı. 2000-2011 yılları arasında Brüksel’de kendi gazetesini çıkardı. Bu süre zarfında pek çok ulusal yayın kuruluşunun Belçika temsilciliği görevini yaptı. Yine bu yıllar arasında Belçika’da ilk defa yirmi dört saat yayın yapmaya başlayan bir radyo istasyonunda haber müdürlüğü ve haftada bir defa yayınlanan bir tartışma programında yapımcı ve sunucu olarak görev aldı. 2011 yılında Türkiye’ye geri döndü. Bir süre çeşitli iş kollarında görev aldıktan sonra TRT İstanbul Radyosu’nda Ud sanatçısı olarak görev yapmaya başladı. Yine aynı dönemde Rabarda isimli bir edebiyat dergisinde ‘Şarlatanın Güncesi’ ismini verdiği köşede şiir ve denemeler yazmaya başladı.