İmamesi Aşk Olanın Taşı Nâr İle Çekilir

8.610 üzerinden
59 kişi
2021 31. kitabı
Okunma: 07 Ağustos 2021 12:15
Henüz hayatının baharında hapishane duvarlarının soğuk yüzü ile tanışan Tahir nam-ı diğer Usta. Küçük yaşta anne ve babasını kaybetmiş ve ablası ile yetimhanede büyümüştür. Yıllar sonra 17 yaşında ablasını kurtarmak uğruna ellerini kana bulamış ve yirmi yıla hapse mahkûm olmuştur. Tek yaşam sevinci ablasının emaneti olan biricik yeğeni Ilgın olmuştur. Tahir hapiste tanıştığı İrfan abisi sayesinde tespih ustası olmuş ve nam-ı her yerde duyulmuştur. Doğduğu andan itibaren her şey elinin altında olan, her istediği yapılan, önüne her imkan sunulan, çevresinde bulunan samimiyetsiz insanlar ile arasına duvar örmüş, sevgi eksikliği ile hırçın ve yalnız bir kadına dönüşmüş kehribar gözlü Dilem nam-ı diğer Çelik Prenses. İki farklı yaşam, iki farklı geçmiş ve bu iki hayatın yollarının kesişmesinden doğan sıcacık, samimi, tertemiz, muhteşem bir aşk. Çok güzel bir aşk, kan olmadan da can olunan çıkarsız, samimi dostluklar, isyan etmeden tüm zorluklara karşı gösterilen sabır ve şükür, anne-baba özlemi, aile hasreti ve sevginin gücü o kadar güzel anlatılmış ki  kitapta, yüreğiniz burkuluyor okurken. Yazarın emeğine yüreğine sağlık.
2021 28. kitabı
Okunma: 14 Nisan 2021 19:51
Selam kitap dostlarım. Dün canım Tülin Baran ile sohbet ederken konu her zamanki gibi kitaplara bağlandı. Ordan burdan derken Sevgili @ozgeerkin kitaplarından konu açıldı. Ben Özge Hanım'ın beş kitabını almışım ama sadece Masum Koza yı okumuşum. (Artık ciddi ciddi unutuyorum okuduklarımı. ) Tülin mutlaka #usta dan başlayarak okumamı, çok beğeneceğimi söyledi. Bizler çok fazla okuduğumuz için artık daha seçici okuyoruz. Farklı tatlar arıyoruz. Samimiyetle söylüyorum aradığım tadı bu kitapta buldum. Dün iftardan sonra başladığım kitap bugün öğleden önce bitmişti. Ve ben karakterlere o kadar çok bağlandım ki hemen yazarın diğer kitabı #destan a başladım. #usta dan birazcık bahsedeyim size. Öncelikle bir aşk hikayesi diyerek benimde çoğu zaman yaptığım gibi önyargıyla yaklaşmayın. Tahir nam-i diğer "usta" çocuk yaşta hapse düşmüş elindeki kan vicdanına yük olmuştur. Burada Dadaş İrfan ona babalık yapıp zanaatı olan tespih ustalığını öğretir. Bu iş sabır ister, özveri ister, olgunluk ister, alçak gönüllülük ister, yani işin özü yürek ister. Tahir vicdanındaki yükü tesbihlere nakış gibi işler ve duruşuyla, yüreğiyle, zanaatıyla ustalığı hak eder. Sonra karşısına "kehribar" çıkar yani nam-i diğer "çelik prenses Dilem". Biz lakaplara takılmayalım değil mi... Çünkü aşk yüreğe düştü mü demir olsa erir. Dilem de Tahir de aşkın önünde diz çöker. Ama aşk zorluk demektir, yanmak demektir. Onlarda sevda ateşinde yanmadan sınavı geçemeyecekler. Ben keyif alarak okudum. Okurken Tahir in olgunluğuna hayran kaldım. Tarzı sevenlere artık bende rahatlıkla önerebilirim. Okuyun valla, çok güzeldi☺ #kitapbuyusu01 #okuhayaletveyaşa #bookstagrammer #bookblog #instabook #kitapyorumu #bookstagram #book #kitapbuyusu01 #instabook
UstaÖzge Erkin · Müptela Yayınları · 2018108 okunma
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
2021 25. kitabı
Ufuk çizgisinde sevişen renkler çizilir bazen yüreğimize .Kimi zaman evlat kokusu alır fırçayı eline,kimi zaman hasret çekilen anne sıcaklığı. Ama yâr eline alınca aşk fırçasını, sadece kendi rengine boyar.Tek bir renkle bütün renkleri boyar. . Bazı adamların can acısı ulu dağlar gibidir,zirvesini bile göremezsiniz. . Yoksulluk sofrada eksik kalan ekmekle alakalı değildi kimi zaman.Gümüş kaşıkla dünya nimetlerinden faydalananlar da bazen alabildiğine yoksul olurdu.En büyük yoksulluk ise sevdiğini toprağa göçmenlerin kalbinde vuku bulurdu. . Tahir ,nam-diğer "Usta" küçük yaşta anne ve babasını kaybetmiş ablası ile yetimhanede büyümüştü.Kader daha küçük yaşta acıların en büyüğünü  yaşatmıştı onlara.Ama kader bir kez gülmedi mi gülmüyor işte.Yıllar sonra ablasını kaybettiği  aynı gece elleri kana bulanmıştı Tahir 'inYirmi yıla mahkûm olan Tahir mahpusta tanıştığı İrfan abisi sayesinde tesbih ustası olmuştu.Her tesbih tanesine sabrı işliyordu Usta.Dokuz yıl sonra afla  mahpustan çıkan Usta için hayatın inci taneleri içinde bir sürprizi vardı ona. Dilem nam-ı diğer Çelik Prenses ,her istediği yapılan ,sevgi yerine imkan sunulan bir hayata sahip olan genç kız sevgisizliğin eksikliği ile hırçın ve yalnız bir kadına dönüşmüştü.Dilem içini kaplayan çöle damlayan tek bir damla suyun koca bir vahaya döneceğinden  de bundan sonra yeşerecek çiçeklerin kokusundan da ,dikenindende habersizdi.Hayat işte kendi seliyle sürükleyecekti iki yaralı yüreği .Ya sele kapılacaklardı yada aşkın en saf ve temiz halini yaşayacaklardı.Usta'nın aşkı bize sabrı öğretecek ince ince.  Kitaptaki diğer karakterler Dadaş İrfan ,Devran,Tufan bey,Bilal ,İbo dostluğun en güzel kanıtı olan yürekli insanlardı. Aşk kitabı gibi görünse de günümüzde olamayacak kadar güzel dostluklarıda konu almış kitap.@ozgeerkin
2024 20. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2024 13:00
Beğendiğiniz sizde iz bırakan kitapları ikinci kez okuduğunuz zaman ilki kadar beğenmez, eleştirir, mantıksız yönler bulur hatta üstüne nasıl olmuş da bu kadar çok beğenmişim dersiniz. Bazıları ise gerçekten de gönlünüze taht kurduğunu, bıraktığı izin doğru olduğunu tekrar kanıtlar. Benim için de öyle oldu Usta'yı ikinci okuyuşum. Ne yazar şaşırttı beni, ne de kalemi. İlk okuduğumda nasıl gözyaşlarıyla geçtiyse her sayfa, bu sefer de aynısı oldu. Bir Tesbih bir aşka bu kadar mı güzel işlenir. Bir aşk iki insana bu kadar mı güzel yakışır. Tahir ve Dilem. Usta ve Kehribar. Ahhh ne çok şey var sizinle ilgili konuşacak. Hayatta gerçek aşkı bulana, sevip sahiplenene, sevilip sahiplenildiğini bilene ne mutlu... Okuyunuz efendim, tavsiyemdir...
2019 290. kitabı
Okunma: 17 Haziran 2019 11:55
Özge Erkin'in diğer kitaplarında çokça adı geçen Usta ile bu kitapta tanışıyoruz. Usta bambaşkaydı benim için. Özge Erkin yine şiirsel anlatımını konuşturmuş kitapta. Mükemmeldi...... Tahir namı diğer USTA kişiye özel yaptığı tespihleri teslim etmeden önce üç soru soruyor ve sorularına uygun cevap verenlere teslim ediyor tespihleri...... Kaderin sillesini yemiş bir genç.... Çelik Prens. Dilem Hanım ile Usta karşılaşıyorlar ve Usta'nın değimi ile bir çift Kehribar göz Usta'nın hayatını alt üst eder. Bol aksiyonlu güzel bir kitaptı. Mutlaka okuyun. Puanım 10 üzerinden 11