Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Utopia Sözleri ve Alıntıları

Utopia sözleri ve alıntılarını, Utopia kitap alıntılarını, Utopia en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kimsenin dinlemeyeceğinden, kulak asmayacağından emin olduğunuz önerileri ve tavsiyeleri asla söylemememiz lazım. Konuşarak hiçbir şey elde edemezsiniz. Sıradışı söylemlerinizin bu gibi insanların düşüncelerini hemen etkilemesi olanaksızdır. Filozofça konuşmak, dost sohbetlerinde memnuniyet verebilir, fakat otoritelerce büyük meselelerin konuşulup tartışıldığı kralların sarayında bu tip değerlendirmeler hoş karşılanmaz.
İlk matbaa 1477’de William Caxton, İngiltere’de kurdu.
Sayfa 110
Reklam
Hoş yaşamak, dünyanın tadını çıkarmak ya iyi bir şeydir, ya kötü bir şey. Kötü bir şeyse başkalarına onu sağlamak şöyle dursun, kimde varsa elinden almak, herkesi ondan korumak gerekir. İyi bir şeyse onu hem kendimiz için hem başkaları için isteyebiliriz, istemeliyiz de.
Sayfa 63
Krallar yalnız savaşı düşünürler,bense bu sanatları ne anlarım ne de anlamak isterim. Yalnız barışa yararlı sanatlar kralların pek umurunda değildir. İş yeni ülkeler kazanmaya geldi mi bütün yollar iyidir onlar için.din ,iman, akıl dinlemezler .. ne günaha girmekten cekinirler ne kan dökmekten. Buna karşılık kazandıkları memleketlerin halkını iyi yönetmekle pek ugrasmazlar.
Sayfa 16 - Cem yayınevi
İşçiye gelince, nedir işçinin kaderi? Bugün için verimsiz, kısır bir işin altında ezilmektedir ve yarın için beklediği de yoksulluk, dilencilik içinde geçecek bir ihtiyarlıktır.
Nasıl oluyor da, bir eşek kadar bile kafası işlemeyen vicdansız, ahlaksız, budala zenginin biri, sadece birkaç torba altını var diye, akıllı dürüst bir sürü insanı buyruğu altında köle gibi kullanabiliyordu.
Reklam
Aşırı doğruluk aşırı haksızlık getirir..
Sayfa 17 - XXXII Basım, Kültür Yayınları, İstanbul,2020.
İngiltere’yle Fransa arasında Yüz Yıl Savaşı on beşinci yüzyılın ortalarına doğru bitince, Fransa’ da toprak ele geçirmek, umudunu yitiren İngilizler soyluları birbirine düştüler. Bu soylulardan kimi York hanedanını simgeleyen ak gülü, kimi de Lancaster hanedanını simgeleyen kırmızı gülü savunduğu için, Güller Savaşı adı verilen iç çatışma çıktı. Kral ailesini savunmak bahaneydi, amaç birbirilerinin topraklarına el koyabilmekti. 1452-1485’e kadar İngiliz soyluları hem birbirlerinin hem halka kıydılar. Güller Savaşı, Lancaster yanını tutan Henry Tudor’un Bosworth meydan savaşında Üçüncü Richard’ı yenip York hanedanından bir prensesle evlenerek 1485’te Yedinci Henry adıyla tahta çıkmasıyla sona erdi. ss.114-115.
“Show the sun with a lantern.”
En azgın düşman bile, çok zaman büyük paralarla satın alınabilir. İhanetleri sağlamak için olsun, açıkça dövüşmek için olsun, para savaşın can damarıdır.
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.