500 Görsel Eşliğinde Yaşamı ve Eserleri

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Ciltli

2019 36. kitabı
Okunma: 12 Mayıs 2019 12:06
"Birçok kişinin gözünde ben neyim-bir hiç , bir delibozuk veya münasebetsiz bir adam- toplumda hiçbir konumu olmayan ve asla olmayacak biri, kısaca adinin adisi. Tamam o zaman -bu tümüyle doğru olsa bile, bir gün eserlerimle, böyle bir delibozuğun, böyle önemsiz birinin yüreğinde neler olduğunu göstermek isterim." İnceleme Videosu: youtube.com/watch?v=LVIAEU5... Vincet Van Gogh, kardeşi Theo'ya yazdığı mektuplardan birisinde bunları söylemiş. Bir hiçim ama dünyayı nasıl gördüğümü insanlara göstermek istiyorum. Bu sözün arka tarafını bir düşünün. Arles'in o biçimsiz tarlalarında ve tozun toprağın içerisinde mutlu olan Vincent, o toprakta neler neler gördü ve onları çizmeye başladı. Dünyayı o kadar güzel görüyordu ki bütün dünya onun gördüğü o "Yıldızlı Gece" ye hayran kaldı. Kendisi gibi ressam olan Gaugin bile göremiyordu onun gibi... o bile diyordu burası nasıl berbat bir yer! diye... Van Gogh gibi görmeliyiz aslında etrafımızı, çiçeklerin güzelliklerine bakmalıyız ya da düz bir yolda yürüsek bile oranın ne kadar güzel olabileceğini hayal etmeliyiz. İşte Van Gogh bana göre bunu yapıyordu. Bizlere, güzel olmayan bu dünyanın, bakma şeklimize göre ne kadar da güzel gözükebileceğini gösteriyordu. Bizlere, güzel görmeyi öğretmeye çalışıyordu. Van Gogh'un bu kitabında da kendisinin biyografisi var 98 sayfa. Yaşadığı şehirlerden fotoğraflar ve tanıştığı insanların çizimleriyle hayatını anlatıyor. Ardından da Galeri kısmında da Van Gogh'un çizimlerini anlatıyor. O resimlerde ne anlatmak istediğini... Van Gogh sevenlerin kesinlikle okumasını tavsiye ederim. Sanat severler ise bir şans vermeli bu kitaba :) Yaşadığımız bu dünyayı daha güzel görmemiz dileğiyle, herkese keyifli okumalar :)
Kültür-Sanat
2023 17. kitabı
Önce pek çok görsel eşliğinde biyografisi, sonra 280 en seçkin eserinden oluşan galeri yer alıyor. İş Bankası Yayınlarının bu kitap serisi tek kelimeyle harika. Ciltli baskı, kuşe kağıt. Tabi fiyatı da ona göre, iyi ki zamanında almışım, tüm seriyi Biyografisi de çok iyi anlatılmış, görseller eşliğinde okuması çok keyifli. Galeride tüm resimleri yorumlanmış. Okumak iptiladır, müptelalara selam olsun!
2020 4. kitabı
Büyük ressam Van Gogh'un hayatı ve eserlerinin oluşum süreci 500 mükemmel görsel eşiliğinde anlatılmış. Sanat kitapları okumaya merak değilseniz bile sizi içine çeken harika bir kitap kesinlikle kütüphanenizde bulunmalı.
Kültür-Sanat
2022 67. kitabı
Okunma: 03 Aralık 2022 14:55
Kitabın başlarında hayatından bahsediyor ve daha sonrasında ise resimlerine geçiyor. Kitapta yer alan resimlerin -ve sayfanın da- kalitesi gerçekten iyi. Uzun uzun bakılır bu resimler. Bu kitaba para vermediğim için parasına çok bir şey diyemem. Ancak koleksiyoner değilseniz, Vincent van Gogh'a hayranlık beslemiyorsanız çok da alınması gereken bir kitap değil.
1000k
Van Gogh - Yaşamı ve Eserleri
2020 30. kitabı
Okunma: 05 Aralık 2020 11:26
"Hüzün sonsuza kadar devam edecek." Ölümünden önceki son sözleri bu şekilde olacaktı. Kendi yaşamında sanatının, yapmaya çalıştığı işin önemi farkedilemedi ve çok genç yaşında(37) hayata gözlerini yumdu. Hüzün ve trajedi dolu hayatından bize bir çok eser kaldı. Sonraları Picasso onun için şöyle diyecektir: "Ressamlar artık bir geleneğe bağlı olarak yaşamıyorlar; o yüzden her birimiz bütün bir dili yeniden yaratmak zorundayız… Resim yapmak duyarlılık meselesi değildir; gücü ele geçirme, doğadan alıp kendine mal etmek onun size bilgi ve öğüt vermesini beklememektir… Van Gogh bu gerginliğin anahtarını ilk bulan kişidir." Van Gogh'un hayatı ve büyük çoğunlukla hayatını dışavurduğu resimleri, çocukluğundan ölümüne kadar tarihçi Michael Howard tarafından ele alınır. Resimler ile hayatı arasındaki güçlü bağ çok etkileyicidir. Kitapta, Van Gogh'un dönemin diğer ressamları(Gauguin, Bernard vb.) ile olan ilişkisi, kardeşi Theo ile mektuplaşmaları ve diğer insanların gözünden Van Gogh'a dair yorumlar bulunmaktadır. Van Gogh iyi bir ressam olduğu kadar, iyi bir yazar ve okuyucudur da. Anne babasının kendisini yatılı okula kaydetmesinin ardından onlardan ayrılış anını mektupta dile getirir. Henüz çocuk yaşında yaşadığı anısını anlatırken kullandığı tasvir yeteneği hayranlık uyandırıcıdır: "Merdivende durdum… annemle babamı eve götüren at arabasının ardından bakakaldım… Yağmurla ıslanmış yolun ilerisindeki, iki yanda çayır boyunca uzanan ince ağaçlar üzerinde gri gökyüzü, hepsi su birikintilerinde yansıyordu." Van Gogh'un hayatı ve resimlerine ilişkin çok sağlam bir kaynak. Zaten İş Bankası Kültür Yayınları'ndan çıkmış olması da bunun ayrıca bir destekleyicisi. Ben dışavurumculuktan ve bunun çok önemli bir temsilcisi olan Van Gogh'tan etkilendiğim için bu kitabı aldım, çok

Michael HowardYazar · 2 kitap
Michael Howard, Baron Howard of Lympne Britanyalı muhafazakar siyasetçi. 1983-2010 yılları arasında Avam Kamarası'nda milletvekili olmuş, 2010 yılında Lordlar Kamarası'na atanmıştır. 1987-1988 yılları arasında Yerel Hükümetlerden sorumlu Devlet Bakanı, 1988-1989 yılları arasında Çevreden sorumlu Devlet Bakanı