Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Varlık Dergisi - Sayı 1328 (Mart 2018)

Varlık Dergisi

Varlık Dergisi - Sayı 1328 (Mart 2018) Gönderileri

Varlık Dergisi - Sayı 1328 (Mart 2018) kitaplarını, Varlık Dergisi - Sayı 1328 (Mart 2018) sözleri ve alıntılarını, Varlık Dergisi - Sayı 1328 (Mart 2018) yazarlarını, Varlık Dergisi - Sayı 1328 (Mart 2018) yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
* tek işin yaşlanmak kâğıdın kenarlarına ..............yaza yaza şiirleri yakın yürüye yürüye duvarlara tanrıyla da aran yok o kadar büyükmüş ki olmasa da olur ..............dediğinden beri ceplerinde çifte cila aynalar gecen zaten hep korna ama yine de yeniyor senin ''pühh!'' ün Pavese'ninkileri * Enver Ercan / Sürçüyor Zaman'dan / ecele sürpriz gibi
Sayfa 56 - Varlık
Reklam
Edgar Allan Poe
" Müzik hoş bir fikirle birleştiğinde şiir olur; ortada fikir yoksa yalnızca nağme olur; ahenkten yoksun fikir ise, niteliğinden dolayı yazı olur. "
Varlık, diğer sabun köpüğü sözde edebiyat dergilerinin aksine, ciddi, derin ve çok sesli bir içerik sunan gerçek bir edebiyat dergisidir. Okuyalım, okutalım ve yaşamasını sağlayalım.
Sayfa 1 - VarlıkKitabı okudu
Ülkü Tamer İçin 81 Virgül - Haydar Ergülen
Nietzsche’nin felsefe için “şen bilgi “ demesine benzer bir biçimde ,Ülkü Tamer için de şiir “şen söz”, “şen yazı” sayılırdı. Ülkü Tamer gitti. Attilâ İlhan’ın dizeleriyle “Şenlik dağıldı bir acı yel kaldı bahçemizde yalnız”. Şimdi “Üşür ölüm bile”.
Sayfa 36
Ülkü Tamer için 81 Virgül -Haydar Ergülen
Cemal Süreya “suçsuzluğun şiiri” demişti Ülkü Tamer şiirine . Sanki Edip Cansever de “Gökyüzü gibi bir şey bu çocukluk ,hiçbir yere gitmiyor” dizelerini biraz da Ülkü Tamer için yazmış gibidir .
Sayfa 36 - Varlık Yayınları
Reklam
Ülkü Tamer İçin 81 Virgül
İyiliği yüzüne vurmuş insanlar vardır,Ülkü Tamer de yüzünde şiirin sevinciyle gezerdi. “Serinlik vurdu korulara canlandı serçelerim” dercesine .
Sayfa 36 - Varlık Yayınları
“Oysa belki de kısa bir yürüyüşe bile ölümsüz bir serüven ruhuyla, geri dönmeyecekmiş gibi, terk ettiğimiz krallıklara birer anmalık olarak yalnızca mumyalanmış kalplerimizi yollamayı göze alarak çıkmalıyız.”
Sayfa 97 - Henry David Thoreau
“Şiir, yaşamla bütün öteki sanat dallarından daha yakından ilgilidir, hatta doğrudan yaşamın kendisinden gelir. Bunun için de, her çağda, her dönemde şiirin ölüyor olduğuna, öldüğüne değin yargılar ileri sürülmüş, hâlâ sürülüyor olsa da şiir, tıpkı yaşamın kendisi gibi, değişerek, dönüşerek, yeni bir yüz, yeni bir nitelik kazanarak varlığını sürdürür.”
Sayfa 107 - M.H. Doğan
“Türkiye aydınının entelektüel olamamasının en önemli nedeni belki de yalnızlıktan çok korkmasıdır. Oysa bir anlamda entelektüelliğin koşuludur yalnızlık cesareti.”
Sayfa 103 - Besim F. Dellaloğlu
Reklam
“Burjuva kültür bize planlı, steril ve korunaklı yaşam ağları ördü. Doğadan kopan insan kapitalist akılla yeni bir dünya kurdu ve ağların içinde ona uygun yaşamaya alıştı.”
Sayfa 98 - Damla Yazıcı
“Gömleğini yeniden giyip eşyaları toplamış. Gitmeye hazır. Beni bekliyor. Bensiz bir yere gitmek istemiyor. Bu yolculuğu beraber tamamlamamız gerekiyor. Birbirimizin etrafında ve yanında dolaşarak ama dokunmadan. Çoktandır bunun yolunu iyi biliyoruz. Korku ile kaplı insanlar korunmak için dağlara, ormanlara, koruluklara ya da kutsal ağaçlara giderler. Ancak en güvenli ve en iyi korunaklar bunlar değildir; insan böylesi yerlere gitmek acılardan kurtulmaz.”
Sayfa 97 - Neslihan Önderoğlu- Yeryüzü Yorgunları
“Size de oluyor mu? Bir görüntü, ses, koku sizi alıp geçmişte kalmış bir mekâna, insana götürüyor mu? Bazen bir sözcüğün peşine takılıp yol almak, iç içe açılan kapılardan geçip dilin tadına varmak benzersiz bir serüvenin içine sokuyor insanı.”
Sayfa 80 - undefined
Cânım Steinbeck;
“”(..) çünkü bana göre en büyük darbeyi yayıncılar yemişti. Neden mi? İnsanlar yoksullaşınca vazgeçtikleri ilk şey kitaplar olur da, onun için. Bense çoğu kez yazdıklarımı gönderecek posta parasını bile bulamıyordum.”
Sayfa 66
26 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.