Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Varlık Dergisi - Sayı 1373 (Şubat 2022)

Varlık Dergisi

Varlık Dergisi - Sayı 1373 (Şubat 2022) Sözleri ve Alıntıları

Varlık Dergisi - Sayı 1373 (Şubat 2022) sözleri ve alıntılarını, Varlık Dergisi - Sayı 1373 (Şubat 2022) kitap alıntılarını, Varlık Dergisi - Sayı 1373 (Şubat 2022) en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
asosyallik ve aseksüellik arasında dayak yiyen bir pinpon topuna dönüştüm sonunda, iyi mi (?)
Reklam
Sabahattin Âli kendisine iyilik sorgulamak yerine, ideolojik bakımdan geri-ilerici, Yobaz-aydın çatışması üzerinde kuruyorlardı Romanlarını.
Sayfa 11 - varlıkKitabı okudu
Gerçeklik ideolojiye, zihniyete, ilgiye, geleneğe, koşullara göre farklı kurgulanıp farklı algılanıyor. Kurgu ve algıdaki bu saçılma, onu uçsuz bucaksız ve göreceli kılıyor.
Sabahattin Ali Gerçekçiliği
Sabahattin Aziz Nesin'le birlikte çıkardıkları Markopaşa dergisinde dile getirir: "Halkçı bir edebiyatın ancak realist olabileceği izaha ihtiyaç göstermeyecek kadar açık bir hakikattır.../... Realist olacağım diye hayatta vakıa halinde mecvut bulunan romantizmi inkâr etmek saflık olur. Zaten ben izm'lerden pek bir şey anlamam. Benim için sadece hayat ve insan vardır, bin türlü tezahürleriyle bugün realist, yarın romantik, öbür gün natüralist olan hayat ve insan. Muahrrir yalnız görüşünde değil, yazışında da bu hayat gibi olmalı, yani her şeyden evvel bir insan olmalıdır. Ve böyle yazmalıdır. Muharrir realist mi? Şöyle mi böyle mi diye araştıracağımıza namuslu mu yoksa yalancı ve tahrifçi mi diye sormalıyız. Hakikî realizm samimi olmak, yalan söylememektir."
Sabahattin Ali’ye göre “ sanatın tek ve sarih bir maksadı vardır” İnsanları daha iyi, daha doğuya, daha güzeli yükseltmek; insanlarda bu yükselme arzun uyandırmak,” Ve derki “ benim kanaatimce sanat, insanı insana ve hayatı bunları manasını öğretmekle muvazzaftır.”
Sayfa 12 - varlıkKitabı okudu
Reklam
Türk edebiyatında “gerçekçi” olmak neredeyse iyi edebiyatın ön koşulu haline gelmiştir.
Sayfa 5 - varlıkKitabı okudu
Nazım Hikmet’in şiirinin en belirgin yanı ise genelde politik konuları şiirinde işlemesi ve doğrudan propaganda yapmaktan çekinmemesidir. Emperyalizm, kolonyalizm, ve faşizm eleştirisini sonraki kitaplarında da belirginleşerek devam eder.
Sayfa 6 - varlıkKitabı okudu
53 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.