Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Varoluş Kokusu - Rahman'ın Nefesi

Necmettin Şahinler

Varoluş Kokusu - Rahman'ın Nefesi Sözleri ve Alıntıları

Varoluş Kokusu - Rahman'ın Nefesi sözleri ve alıntılarını, Varoluş Kokusu - Rahman'ın Nefesi kitap alıntılarını, Varoluş Kokusu - Rahman'ın Nefesi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kadere îman eden kederden emîn olur.
Sayfa 13 - Hayykitap
"Hz.Peygamber'in ahlâkı nasıldı?" sorusuna, Hz.Âişe'nin verdiği "Onun âhlakı Kur'ân'dı"
Sayfa 36
Reklam
"Öyleyse, Rabbinizin hangi nîmet ve kudretini inkâr edebilirsiniz?" Rahmân 55/13.
Sayfa 51
"O, öyle Allah'tır ki, O'ndan başka ilah yoktur.Görülmeyeni ve görüleni bilendir.O, Rahmân'dır Râhim'dir." Haşr 59/22
Sayfa 27
Rahmân Sûresi, son rahmet elçisinin getirdiği Kur’ân okyanusunun insanlığa vuran en anlamlı dalgalarından biridir.
Rahman 55/22 irfani yönden değerlendirilmesi
İnsan, ruh ve beden denizlerinden gayreti/aşkı sayesinde sayısız inci ve mercan çıkarabilir. Yani kendi gönül istiridyesinde açılmayı bekleyen nice sırları/esmaları keşfedebilir ve bunları kendi varlığında bir mercan güzelliğinde/zenginliğinde sergileyebilir.
Reklam
"Alemde ne varsa insanda da o vardır." İnsanın - güneş gibi - asli /değişmez /temkinli /kararlı /baki bir yönü yanında zamanla değişen, halden hale /menzileden menzile /kalıptan kalıba geçen, iğreti /geçici /fena yönü vardır.
İnsan'da manası, nisbeti, sıfatı olmayan hiçbir ayet Kur’an'da yoktur! Bu nedenle "Kur’an ve insan ikiz kardeştir" denilmiştir.
unutma ki dünya fâni
Var olmak, bir daha asla yokluğa düşmemenin adıdır. Başka bir ifade ile söylemeye çalışırsak "fani olmak" kişinin kendi hiçliğini idrak etmesi, varlığının bir başka varlığın gücü/kudreti/nefesi ile var olduğunu bilmesidir.
Reklam
"Güneş 'e ve Ay' a yasa/kural/yörünge koyan Allah, insanı da başıboş bırakmamış , ona yürüyeceği yolu, uyacağı düzeni göstermiştir. Bu ifade aynı zamanda Allah'ın insana sahip çıkmasının da bir göstergesidir. Güneş ve Ay bile bir hesaba göre dönerken, insanın hesapsız , ölçüsüz ve dengesiz olamayacağınının bir işaretidir."
Sayfa 38 - HayykitapKitabı okudu
Anlaşılıyor ki insan; ezelde içine yerleştirilenleri açığa/zahire çıkarttığı ölçüde insandır ve bu faaliyet aynı zamanda insanın varoluş amacıdır.
Şimdi hep birlikte sabırla kaldırmaya çalışalım bu surenin duvağını ve parlak/aydınlık/saf inci gibi olan ayetlerine yumuşaklıkla/özenle dokunalım. Umulur ki; bu okuyuş/dokuyuş "Rahman'ın kulları" arasına katılmaya vesile olur.
Beden arzının sakinleri
"Ey zahir ve batın güzelliklerle donatılmış olan insan, görüyorsun ki varoluşuna koyulan bu özellikler inkâr edilemeyecek kadar açıktır ve sana düşen Rûh'unun ışığını/nûrunu nefsine perdelemeden bedeninde açığa çıkarmaktır."
İnsan’da mânâsı, nisbeti, karşılığı, sıfatı olmayan hiçbir ayet Kur’ân’da yoktur! Bu nedenle ‘Kur’an ve insan ikiz kardeştir’ denilmiştir.
Sayfa 34 - HAYY KitapKitabı okudu
49 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.