We Kill Killers

5 Haziran 2024
Timeless Papers
İngilizce

2025 75. kitabı
Yarı Türk, yarı Alman olman S. T. Ashman, bir psikoterapist, ceza adaleti sistemini araştıran bir yazar ve bu rol ona hem iyi hem de karanlık yanları olan insan ruhu hakkında benzersiz bir içgörü sunuyor. Katillere Ölüm’ün devam kitabı olan Karanlığa Adanmış Ruhlar, Leah ve Ajan Richter’ın yarım kalan macerasına odaklanırken yeni bir dehşet döngüsünü de beraberinde getirir. Eski bir düşman Boston’da yeniden ortaya çıkınca Leah ve Richter, cinayetleri durdurmak için zamana karşı nefes kesici bir yarışa girerler. Düşmanın yanı sıra bu kez gerilimi adım adım yükselten, ekibe yeni katılan bir FBI ajanıdır. Bu ajanın varlığı zamanla Leah ve Liam açısından bir bilinmezlik sarmalına dönüşür. ️Önemle belirtmek isterim ki; kitapların olay örgüsü birbirini takip eder nitelikte. Yani ilk kitabı okumadan buna kesinlikle başlamayın. Hatta mümkünse benim yaptığım hatayı yapmayın ve kitapları hiç ara vermeden arka arkaya okuyun. Yoksa kitabı açtığınız anda far görmüş tavşan gibi kalakalırsınız. Hoş böyle durumlarda okurlar olarak bizlerin de bir suçu yok. Ne yazık ki yayınevinin seriler genelinde güttüğü politika böyle. ️Bu kitabın kurgusunda ilk kitaba nazaran polisiye yönünün daha baskın işlendiğini, karakterlerin derinleştiğini, tehlike çarklarının daha da katmanlaştığını söyleyebilirim. Leah ve Liam’ın çözülmesi zor olan bilmeceleri adeta ölümcül bir satranç turnuvasına dönüşüyor ve bu da hikayeye başka bir gerilim katmanı ekliyor. Polis-suçlu iş birliği ezber bozan bir seri olmasını sağlıyor, bilindik ya da sakızlaşmış bir içeriği yok. Dolayısıyla her kitabı keyifle okuyorum. Leah yine büyüleyici, intikam ve adaleti birbirine kırdıran, etik ve ahlak üzerine düşündüren, çizgileri belirgin ve spiritüel bir karakter. Az önce sürekliliği olan bir olay örgüsü olduğunu söylemiştim,
We Kill KillersS.T. Ashman · Timeless Papers · 03 okunma