Ay Günlükleri #4

Marissa Meyer

Puan

9.210 üzerinden
1.550 kişi
Bu masallarda mutlu sonu kadınlar yazacak
2025 37. kitabı
Okunma: 24 Mart 2025 00:23
Gelecekte bile hikaye bir varmış bir yokmuş diye başlıyor... Bu inceleme Ay Günlükleri Serisi için yazılmış genel bir incelemedir ve herhangi bir spoiler yoktur. Ay Günlükleri geçen sene bu zamanlar başladığım ancak şimdi bitirebildiğim bir seri. Bunun nedeni kitapların akıcı olmaması değil tamamen benim üşengeçliğim jhdkjhsj başta bunu söylemek istedim. Önce serinin konusunda bahsedelim. Serimiz gelecekte, dünya barışının sağlandığı bir zamanda geçiyor. İnsanlar teknolojiye fazlasıyla yönelmiş ve bu alanda ilerlemiş durumdalar. Bizim hikayemiz de anroidlerle insanların yan yana dolaştığı Yeni Pekin'de başlıyor. Ana karakterimiz Cinder bir mekanik ustası. Halkın sayborglara gösterdiği tavırlardan dolayı da bir sayborg olduğunu herkesten gizliyor. Cinder'ın sıradan hayatı Prens Kai'yın, bozulan androidini düzeltmesi için ondan yardım istemesiyle tamamen değişiyor. Bir yandan tedavisi bulunamayan salgın bir hastalıkla yıllardır yüzleşen bir Dünya var, diğer bir yandaysa Dünya'yı her an gözleyen Ay İnsanları. Ve Ay Kraliçesi Levana tehlikesi yavaş yavaş yalnızca Yeni Pekin'i değil, Dünya'nın tamamını da tehdit etmeye başlarken Cinder da kendi geçmişiyle yüzleşmeye başlıyor. Serimiz her kitapta eklenen yeni karakterlerle giderek genişleyen bir kadro ve olay örgüsüyle devam ediyor. Serinin pazarlanması konusunda ise yıllardır kullanılan bir özelliği var: Tüm bu hikaye aslında masal uyarlaması. Cinder, Külkedisi. Scarlet, Kırmızı Başlıklı Kız. Cress, Rapunzel. Winter ise Pamuk Prenses uyarlaması. Marissa Meyer gerçekten takdir ettiğim ve her kitabını okumak istediğim yazarlar listesine girdi. Masalların hikayesini kendi hikayesinin içine o kadar iyi harmanlamış ki, neredeyse hiçbir detayı kaçırmamış. Külkedisi'nin cam ayakkabısını Cinder'ın sayborg ayağında, Kırmızı
2025 6. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2025 21:47
Ne desem bilemiyorum gerçekten tüm karakterleriyle çok sevdiğim bir seri oldu. Bir şekilde her şey bağlanıyordu ve mutlu son olmasını çok sevdim. Ana 9 karakteri çok sevdim ve asıl okuma nedenim de zaten bu karakterleri çok sevmemdi. Hepsi ayrı ayrı çok iyi ama kaptan Thorne kesinlikle favorimdi. Herkesin grupta olmasının bir nedeni varken o sadece tesadüf eseri ikinci kitapta ekibe katılıyor olması bile onu sevmek için yeterli bence. Ek bir kitabın daha olması da beni sevindirdi çünkü karakterleri birlikte ve mutlu bir şekilde görmek istiyorum sadece çiftler olarak değil ekibin arkadaşlığını da daha çok görmek istiyorum. Açıkçası sadece bu ekibin günlük hayatını anlatan bir romanı bile okuyabilirim, o derece sevdim karakterleri. Konusu, dili, olayların gelişimi açısından da kitap oldukça iyiydi. Kesinlikle herkese tavsiye edeceğim bir seri olacak.
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
2023 181. kitabı
Okunma: 11 Ekim 2023 16:20
Bu masallarda mutlu sonu kadınlar yazacak! Winter ile birlikte Ay Günlükleri serisinin sonuna geldik. Her kitapta farklı bir prenses ile karşılaşıp hikayelerini okuduk ve tabi ki hepsinin bir araya gelmesini. Bu kez Winter ile onun hikayesine tanık olduk. Winter bu hikayenin Pamuk Prenses’i ve Levan’ın (hikayedeki Cadı oluyor kendisi ) üvey kızı. Serinin en güzel kitaplarından biriydi kesinlikle kalınlığına rağmen bir gece de yarısından çoğunu okuyup bitirdim. Serinin Final kitabı tam da olması gerektiği gibiydi. Başından sonuna kadar bir aksiyon ve heyecan vardı. Cinder ve Kai, Wolf ve Scarlet, Thorne ve Cress ah bir de bizim meşhur androidimiz İko. Hepsi birbirinden güzel karakterler. Hepsinin mücadelesi bir ve hepsinin sevgisi çok başka. Ekibin dostluğu ve birilerine güvenleri çok çok güzeldi hepsini ayrı bir keyifle okudum. Tüm prensesler benim favorim. Cinder’in ilk kitaplara Nazaran daha cesur oluşu ve Levana ile savaşı çok iyidi. Seri daha uzun olsa aynı keyifle okumaya devam ederdim. Ve neyseki bir ara kitabımız daha var hemen onu da okuyacağım çünkü güzelliklerine doyamadım. Özellikle Thorne benim fav fav karakterim deli kaptan beni baya eğlendirdi. Oldukça sürükleyici ve etkileyici bir seriydi, bu zamana kadar okumadığım için üzülsem de bu şahane baskılarla okuduğum için çok mutluyum. Ve sizlerin de Cinder, Scarlet, Cress ve Winter ile tanışmanızı çok isterim. Prenses Winter, ay halkının hayranlığını kazanmıştı. Büyüsünü kullanmaması ve yüzündeki yara izlerini saklamaması ona hayran olmalarına engel değildi. Çünkü oldukça nazik ve zarifti. Herkes, genç Prenses’in, üvey annesi Kraliçe Levana’dan çok daha nefes kesici bir güzelliği olduğunu düşünüyordu. Ve Winter üvey annesinden hoşlanmıyordu. Çocukluk arkadaşı ve saray muhafızı olan Jacin’e duyduğu hisleri
2024 17. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2024 15:40
Bu masalda mutlu sonu kadınlar yazacak! Winter ile birlikte serinin sonuna geldik. Her bir kitapta farklı karakterlerimizi ve izlemiş oldukları yolları okuduk. Her birine ayrı inceleme yazmaktansa en sonunda toplu bir inceleme yapmak istedim. Cinder, Scarlet, Cress ve Winter hepsi birbirinden güçlü, zeki ve gözü pek kadınlar ki bayıldım. Cinder'ın başından beri verdiği mücadele ve Scarlet, Cress ve Winter'ın hikayeye tek tek dahil olup Cindera destek olmaları onun yanında savaşmaları beni derinden etkiledi ciddili oturup ağladım.. Kai, Wolf, Thorne ve Jacine de değinmeden edemeyeceğim marissa herbirini o kadar etkileyici yazmış ki hepsinin yapmış oldığu fedakarlıklar, geçtiği yollar, verdikleri mücadeleler o kadar derindi ki asla karakterler arasında bir ayrım yapamadım hepsinin yapmış olduğu herbir şeyde bir anne gibi gururlandım asla pes etmemeleri sonuna kadar savaşmaları.. Çok çok güzeldi. Ekibin dosluğu ve birbirlerine güvenlerini (bazen ihanet adı altında yardım etmeleri bile) hepsini ayrı bir keyifle okudummm. Marissa'nın kalpsiz kitabının sonundan sonra bu serinin sonu ilaç gibiydi. Yazarın gerçekten farklı ve kendini okutan bir kalemi var.
WinterMarissa Meyer · Artemis Yayınları · 20233,839 okunma
Mükemmeldi ( bu ayağa uygun bir sayborg bulma niyetindeyim)
2025 47. kitabı
Hayır prenses siz olmasanız bile bu isyan devam edecek Öncelikle kitaba bayıldım aşırı uzun olsa bile Allah'ım şükürler olsun bu seri uzak yıldızlar kitabını saymıyorum bitti öncelikle bu kitabı gördüğüm günden beri bitirmek istemiştim hem ve şimdi sonunu görüyorum derin bir bağ oluştu cress ve Thorne scarlet ve wolf winter ve Jacklin cinder ve kaito iki ve Ken hepsi birbirinden muhteşem olan ciftlerdi açıkçası bana tabiki sorsanız ben cress ve thornu seçerdim favori ciftim olarak onun dışında kitaba geçecek olursak cinder ülkesine ayrılmak zorunda bırakıldığı toprağına geri döndü artık acı ve huzursuzluk yok o kraliçe oldu levona tahttan indi özellikle ikisinin taht odasında yaptığı o konuşma cinderin levona ile yüzleşmesi halkın cinder için hiç bilmedikleri prensesleri ve özgürlükleri için verdiği savaş wolfun annesinin benim tek kraliçem selenedir demesi öldürülmesi çok fazla stres oldum kızlar olcekmi yasiyacaklarmi virüs ne olucak halk yasiyacak mi ama hepsi şuan uçtu gitti çok beğendim yazarın ellerine sağlık başta ben kitabı bitirmek istesem de karakterler konuşmaya devam etti dediğinde sırf kitap uzasın diye yaptığını düşünmeye başlamıştım saçma gelmişti ama kitap 3/4/5 okuduğumda winter 5 oluyor levonayi sayarak karalterlerin seslerini duydum konusmalarini ruhlarını gördüm ve bu ruhlar sessiz kalmayı haketmiyorlardi gerçekten