Jenny annesiyle birlikte Los Angeles'ta yaşıyordur ve müzik okuluna girmek için çabalayan biridir. Okuldan sonra amcasının yanına karaoke barına gider. Ve orada hiç beklemediği, tanımadığı ama kendini onun yanında rahat hissettiği kişiyle yani Jaewoo'yla tanışır. Sonrasındaysa Jaewoo ülkesine geri döner ve Jenny'le birbirlerinin numarasını alır. Jenny, Jaewoo'ya mesaj atar ama bunların hepsi karşılıksız kalır, mesajlarına hiçbir zaman cevap alamaz. Aradan aylar geçer ve Jenny Kore'ye büyükannesinin yanına gider. Vee Jenny, Jaewoon hakkında bilmediği gerçekleri öğrenir. Bakalım neler olacak. Okuyacak olanlara şimdiden iyi okumalar.
Amanın Kore severlerin dikkatine !!! Kore içerikli yeni bir kitap yorumuyla geldim. Kore kültürüne hayran olarak bu kitabı okumak bana ayrı bir enerji aşıladı. Hastalık zamanımda zorlanmadan okudum. Yorumu biraz gecikse de sonunda onu da halletmiş bulunuyorum. Joah Yapımı olan XOXO bir müzik grubunun adıymış. Yani kitabın ismi buradan geliyor. Sizlere hemen konusundan bahsedeyim.
Jenny, annesi ile birlikte Los Angeles'ta yaşayan Güney Koreli bir genç kızdır. Tek amacı iyi bir müzik okulunda okuyarak çello sanatçısı olmaktır. Jenny anneannesi hasta olduğu için annesiyle birlikte Güney Kore'ye gelir. Los Angeles'ta tanıştığı ama aslında Kore vatandaşı olan Jaewoo ülkesine döndükten sonra bir anda kızla irtibatını keser. Jenny Kore'ye Yeni okuluna geldiğinde kendine okul kıyafetini almaya bir mağazaya girer. XOXO üyelerinden ikisi ile burada tanışır. Ancak kızımız grubun başvokalisti ile zaten önceden tanışmıştı.
Yeni bir okula başladığınızda neden sınıf veya okul arkadaşlarınız sizin alışmanız için iyi bir şeyler yapmak yerine sizi zor durumda bırakacak hallere giriyorlar ki? Bu duruma sinir oluyorum işte. Sori ile Jenny'nin arkadaşlıkları çok hoşuma gitti. Nathaniel ile Sori'nin durumuna çok üzüldüm. Onlarla ilgili kısımların daha uzun olmasını beklerdim. Jenny ile Jaewoo'nun ilişkileri kıskandıracak cinsteydi. Zaten Kdrama dizilerinde de böyle güzel aşklara yer veriliyordu. Bu kitabı henüz okumadıysanız şiddetle tavsiye ederim.
``Yarın için yaşayanlar, bugün için yaşayanlardan korkmalı.``Yarın için yaşayanlar risk almazlar. Karşılaşacakları sonuçlardan korkarlar. Bugün için yaşayanların ise kaybedecek hiçbir şey yoktur ve bu yüzden dişini tırnağına takarak savaşırlar. Belki sen de geleceğin ve müzik okuluna girmek hakkında endişelerini bir kenara bırakıp an'ı
Öncelikle kitap güzel bir başlangıç yaptı kitap gayet güzel ilerledi ,acayip sürükleyiciydi bir solukta bitirdim.
Jaewoo ve Jenny'nin ilk karşılaştığı an ve o gün eglenerek geçirdikleri gece harikaydı,okula başladıklarında şaşırmaları olsun,okul anıları olsun hepsi harikaydı fakat sonunu beğenmedim pek yine güzeldi fakat birlikte geçdikleri bir anı yazılabilirdi yine de güzeldi herkese tavsiye ederim
Herkese merhabalar.
XOXO ilk çıktığı zaman aldığım ve bir süredir kitaplığımda bekleyen bir kitaptı. İki fantastik kurgudan sonra biraz rahatlamak ve kafamı tamamen boşaltabilmek için okumaya karar verdim ve bu karar kesinlikle doğru bir kararmış.
Jenny annesi ile birlikte Los Angeles'ta yaşayan ve müzik okuluna girmek için çabalayan bir genç kız. Okuldan sonra amcasının karaoke barında hiç beklemediği bir zaman da tanıştığı ve hakkında neredeyse hiçbir şey bilmese de keyifli bir akşam geçirdiği Jaewoo ile tanışır.
Jaewoo o akşamdan sonra Güney Kore'ye döner ve Jenny'nin attığı hiçbir mesaja cevap vermez. O akşamdan üç ay sonra hastalanan büyükannesinin yanına giden Jenny burada gideceği okulda Jaewoo 'nun da öğrenci olduğunu öğrenir. Hatta Jaewoo hakkında öğrendiği tek şey bu değildir. Jaewoo bir K-POP grubunun üyesidir.
XOXO kesinlikle bir oturuşta bitirebileceğiniz, sizi eğlendiren, gülümseten, yormayan ve kafanızı boşaltmanızı sağlayan bir kitap. Jenny ve Jaewoo arasında ki ilişki fazlasıyla tatlı bir ilişkiydi. 12 yaş üstü bütün okurların okuyabileceği bir kitaptı.
Kitapta Nathaniel ve Sori arasında ki ilişkiye daha fazla değinilmesini isterdim. Jenny ve Jaewoo arasında ki ilişki de bazı yerlerde geçiştirilmiş gibi gelse de genele bakıldığında zevkli bir romantik kitaptı.
Keyifli okumalar...Kitapla kalın...
Bence okunulası bir kitaptı. Oldukça şirin bir atmosferi vardı. Ancak sonunun biraz noksan olduğunu düşünüyorum. Yalnızca minik bir mektup olmasaydı, çiftin şuanki ilişkisi ile ilgili daha fazla detay verilseydi, kitaba 10/10 verebilirdim. 1 puan kırıp 9 vermemin sebebi bu. Ama kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Kafayı dinlemelik bir kitaptı. Xoxo
Edebi olarak pek bir sey vadettigini soyleyemicem ama koreye ve kpopa ilginiz varsa eglenceli sayilir. Tatli bir ask hikayesiydi fazla drama yoktu cerezlik okunabilir.
Kore dizi izlemeyi seviyorsanız keyif alarak okuyacağınız tam bir gençlik kitabı XOXO. İlk iki üç bölüm Los Angeles'da geçse de asıl keyif alarak okunan kısımlar elbette Kore'ye gittikten sonrası.
Kitap, Amerika'da doğup büyümüş bir genç kızın kendini bulma hikâyesi. Annesinin annesi olan büyük annesinin yanına Kore'ye gitmesi ile, arkadaşlık ve aşkı bulma yolculuğunu okuyoruz. Her şeyiyle çok naif, tam bir gençlik kitabıydı bana göre. Güney Kore dizilerini izliyorsunuz Kore kültürüne aşınasınızdır. O yüzden kurguyu tahmin etmeniz hatta izlediğiniz dizilerden sahnelerin gözünüzde canlanması muhtemel.
Başlarda Sori'ye gıcık olsam da ilerledikçe Jenny Sori arkadaşlığını çok sevdim. Jaewoo &Jenny ilişkisi ise tam tahmin ettiğim gibi ilerledi. K-pop dinlemeyi sevsem de ne yazık ki Kore'nin idollerine yükledikleri ağır sorumluluktan nefret ettiğim bir gerçek. Netizenlerin olumsuz yorumları ve sonucunda intihara kadar giden durumlar olmasından da çok rahatsızım. Kitapta da idollerin yaşamına başka bir açıdan değinilmişti. Olayın içindeki bencilliği gördüğü için Jenny'e Amerikanvari düşündüğü bile söylendi. ️
Ben severek okudum, hatta ülkemizde çevirisi tamamlandıktan sonra tekrar okumak isterim. K-drama ya da K-pop seviyorsanız mutlaka okumanızı tavsiye ederim.
O kadar tatlı bir hikayesi vardı ki okurken hiç bırakmak istemedim. Karakterlere karşı içimde büyük bir sevgi oluştu ve duygularını ben de içimde hissettim. Anlatımı çok güzel ve akıcıydı, olaylar da aktı gitti okurken. Sadece hemen bitti ve sonunun biraz farklı olmasını isterdim. Baş karakterlerimizin ilişkisini daha detaylı görmeyi beklemiştim final sahnesinde. Ama yine de günün birinde aklıma geldiğinde geriye dönüp tekrar okuyacağım bir kitap.
Romantik gençlik kitabı diyebilirim bence çok sıcak tatlı bir roman olmuş. Okurken keyif alarak okudum ve bazı bölümlerde çok güldüm. Romantik komedi havası vardı. Bu tarz filmlerde hep dostluk , aşk vardir ve bir şekilde ana karakterler orta yolu bulur. Öyle bir kitaptı
Benim gibi Kore dizilerine bayılıyorsanız, bu kitabı çok seveceksiniz! Kitabı okurken sanki Kdrama izliyormuşum gibi hissettim, kitap o kadar akıcıydı ki saatler içinde bitirdim. Romantik gençlik kitabı diyebilirim çok sıcak tatlı bir roman olmuş. Tabi okuduğum diğer Kitaplara göre yazım dili sadeydi. Ama şöyle bir gerçek var ki her bir sayfasından aşırı keyif aldım, tekrar tekrar okumak istiyorum, ve biraz bildiğim kadarıyla hayran kurgularını anımsatıyor.
Axie Oh, New York'ta doğup New Jersey'de büyüyen birinci nesil Koreli Amerikalıdır. Kaliforniya Üniversitesi - San Diego'da lisans öğrencisi olarak Kore tarihi ve yaratıcı yazarlık eğitimi aldı ve Lesley Üniversitesi'nden Gençler için Yazma alanında MFA derecesine sahiptir. Tutkuları arasında K-pop, anime, kırtasiye malzemeleri ve sütlü çay yer alıyor. Şu anda yavrusu Toro ile birlikte Las Vegas, Nevada'da yaşıyor.