Nisan 2019
Yediveren Yayınları

2019 14. kitabı
Okunma: 07 Eylül 2019 12:23
Kitabı okumaya ilk başladığımda her zamanki gibi bir kitap diye düşünerek ön yargılı yaklaşmıştım hatta içerisinden çok fazla bir şey öğrenebileceğimi düşünmemiştim. Gel gör ki sayfalar ilerledikçe kitabı elimden bırakamadım. Peygamber Efendimiz(s.a.v)’in, sahabelerin hayatlarına dokunmak, onların dine olan hassasiyetleri kendimi bol bol sorgulamama sebep oldu. Bunların yanına Hira ve Yusuf’un hikayesinin eklenmesi ile nasibe olan inancım bir kez daha arttı. Okuyunca pişman olmadığım, vaktimin boşa geçtiğine inanmadığım, bana çok şey kattığına inandığım bir kitap oldu. Şu fani dünyada nasibe inanıp, Allah’a layık bir kul olabilmek duasıyla...
2021 3. kitabı
Bu kitabı okuyunca aklıma “ALLAH insana insandan tecelli eder” sözü geldi. Güzel sevmeyi anlatıyor kitap ve kitabı okurken ALLAH dilerse iki insanın kavuşmasını kimsenin mâni olamayacağını kavuşmaları için sebepler yarattığına iki insanı birbirine nasıl güzel hazırladığına şahit oluyorsunuz.
2021 10. kitabı
Okunma: 25 Temmuz 2021 11:31
Merhaba arkadaşlar, Bu sefer dini kitap severler için buradayım. Anlatımı ve olay örgüsüyle bir çırpıda okuduğum bir kitap oldu. Umre hakkında bilgiler ve sahabeler çok güzel anlatılmış. Ana olayı öğrenmek için ise sabırsızlanıyorsunuz adeta. Gerçekten kadere olan imanın ve insanın kendini Allah'a bırakmasının mükafatını gördüğünüz bir kitap. Okumanızı, okutmanızı tavsiye ederek cümlelerimi sonlandırıp güne kitapla da uyumlu olan bir dua bırakmak istiyorum. "Allah, gönlümüzü nasibimizden başkasıyla yormasın inşallah." Amin.
·256 syf.·
2021 2. kitabı
Ya Nasip Ne güzel duadır: “En hayırlı insanlara çıksın Gittiğin bütün yollar!” Sabret! Allah geciktiriyorsa Güzelleştiriyordur… Çektiğin zahmet gün gelir Rahmete dönüşür. Sabret! Dünya hesap değil, nasip yeri. Nasipte ne varsa o gelir önüne. Bak ayet ne diyor: “Şüphesiz, Rabb’in sana verecek ve sen de hoşnut olacaksın.” (Duhâ, 5) Peygamber efendimizi ve sahabelerini de ele alan Yusuf ve Hira’ nın hikayesi. Gerçekten her sayfasından ayrı bir zevk aldığım muhteşem bilgilerle donatılmış muhteşem bir eser. Mutlaka tavsiye ederim. Şimdiden iyi okumalar.
Ya NasipOsman Sungur Yeken · Yediveren Yayınları · 2019907 okunma
Nasip çok büyük bir kelime.
2021 7. kitabı
Okunma: 01 Nisan 2021 02:44
Ya nasip... Herkes nasibini yaşar bu hayatta. Eğer Allah nasip ederse en olmaz dediklerin olur, olur dediklerin ise tam tersi olmaz. Aslında şu cümle çok güzel anlatıyor kitabın genelini: "Allah isterse bir kulun işini, mermere geçirir dişini; istemezse işini, muhallebi yerken kırar dişini." Kitap içeriği hakkında çok kısa paylaşımda bulunacağım. Kitap, bir kızın umreye gitmesiyle başlıyor, umrede tur başkanının umre boyunca Sahabe efendilerimizin hayatlarını anlatmasıyla devam ediyor. Umreden dönüşte ise imkansız gibi gözüken şeyi nasip ediyor Allah. Çok güzel roman niteliğinde sıkmadan ilerleten, bilgilendirici bir kitaptı. Kitapla beraber bilmediğim bir çok şeyi öğrendim Allah Osman abi'den razı olsun. Lakin kitapta bir yeri beğenemedim maalesef. Bir sahabeyi konuya alırken yazar kendi hayatından bir kesit paylaşmış ve bu kitabın o akışını bozmuş ne yazık ki. O bölüm haricinde kitap harikaydı. Okuyun, okutun...
Hira’nın Hikayesi
2020 51. kitabı
"Sadece bak! Bak ve gör! Dikkatle bak! Hayret edeceksin!" diyerek yazıma giriş yapıyorum. Bakmak ve görmek ne yazık ki aynı şeyler değildir. Keşke aynı olsaydı belki o zaman hayat herkes için daha kolay olurdu. Eminim bir çoğunuz da "kesinlikle öyle" diye düşünüyorsunuzdur. Ama bence aynı hale getirilebilir. Bu sadece bizim elimizde. Kendimize ne kattığımıza hatta kalbimize ne kattığımıza bağlı biraz da. Günlük hayatımızda sürekli birileri hakkında kötü düşünen, etrafına sürekli negatif enerji veren kişiler için; "Resmen kalbimin kötülüğü dışa vurmuş." demiyor muyuz? Belki o kişilerin kalbine kötü demek hata ama bakışları kötü olduğu için her şeyi kötü görüyor olabilirler mi? Çok iyi niyetli insanlar için de aynı şeyleri söylüyoruz "Herkesi kendi gibi görüyor garibim ya." demekten geri kalmıyoruz. Oysa insanlar kendilerini çok güzel yansıtıyorlar eğer Oscarlık oyuncu değilse tabi. Biz onları iyi ya da kötü görmek istemiyoruz kafamıza tasarladığımız gibi görmek istiyoruz. Baktığımızı görmek istesek doğruyu görmüş olacağız aslında. Şu an bu yazdıklarım biraz kitaptan uzak gelebilir belki yeni bitirmiş olmanın etkisi diyebiliriz. Çünkü kitap ruhuma aşırı derecede işledi. Tabi dini bir kitap olması, yazarın anlatımın muhteşemliği bunda bolca etkili diyebilirim. İçerisinde yer alan hikayelerin her biri beni ayrı ayrı etkiledi. Özellikle Hz. Hamza'nın ve Maşita'nın hikayeleri beni ayrı bir etkiledi. Maşita'yı birçok kişi ilk defa duyacaktır ben de ilk defa duydum ve bu zamana kadar nasıl duymadığımı sorguladım. Çünkü Maşita hikayesine giden yolu aslında bir çoğumuz defalarca dinledik ama o yolda adını asla duymadık benim için çok büyük kayıptı. Hatta kendime görev edindim o hikayeye giden yolu duyduğum her vakit Maşita'yı anlatacağım. Şuan birçoğunuz ne Maşitaymış arkadaş
2020 2. kitabı
Okunma: 05 Ekim 2020 13:07
"Nasip öyle bir tılsımdır ki tüm dünya bir araya gelse nasibinde olmayan olduramaz. Amma velakin, nasibinde varsa tüm dünya karşı gelse ona da engel olamaz." Hira ve Yusuf'un hikayesiyle beraber Peygamberimizin ve sahabelerin hayatından bahseden keyifle okuduğum güzel bir kitap.
2023 59. kitabı
Okunma: 15 Ağustos 2023 22:02
Ya nasip. Ne kadar güzel bir kelime. Eğer bir şey de nasibinde varsa dağın altında da olsa sana isabet eder, bir şey de senin nasibinde yoksa tüm dünya bir araya da gelse de nasibinde olmayanı olduramaz. Herkes nasibini yaşar bu hayatta. O yüzden tevekkül etmek lazım tam manası ile Allah'a... Hira ve Yusuf' un hikayesi... Peygamberimiz ve sahabe hazretlerinin hayatı... Bir umre daveti... İkili seri bir kitap. Güzel bir kitap herkese okumasını tavsiye ederim.
2020 140. kitabı
Sahabeler hakkında bazı bilgiler veriyor. Hikaye olarak da güzel, herkese tavsiye ederim. okurken gözyaşlarıma engel olamadım. sonu da baya değişik bitti
Ya NasipOsman Sungur Yeken · Yediveren Yayınları · 2019907 okunma
En etkilendiğim paragrafı yazmak istedim..
2021 14. kitabı
Güzeller güzeli Muhammed Mustafa sallalahu aleyhi vesellem. Doğduğunda yetimdi.. Baba şefkati görmedi! Babasızlıgın burukluğunu ancak yaşıyan bilir... Herkez sığınırken, sarılırken babasına kim bilir şefkat peygamberi ne hissetti...

Osman Sungur YekenYazar · 7 kitap
1988 yılında Ankara'da doğdu. Üniversiteye kadar Ankara'da eğitim gördü. 2009 yılında Avrupa'da eğitim gördü ve 2011 yılında Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdi. 2010 yılında Sözler Köşkü gençlik hareketini kuran ekibin içinde yer aldı. 2012'de Ankara'ya geldikten sonra Çınaraltı ilim ve kültür derneğini kurarak yine Çınaraltı ismiyle televizyon programları yapmaya başladı. Pek çok islami medya organlarında köşe yazıları yayınlanma süreci devam ederken Nüve Dergisi'ni Çınaraltı ekibiyle çıkartmaya başladı. Halen kitap yazma çalışmalarını devam ettiren yazar, bir yandan da düzenli olarak seminerler vermekte, programlar yapmakta ve sosyal medya üzerinde projeler yürütmektedir. Yüksek lisansına Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde devam eden genç yazar evlidir ve bir devlet kurumunda çalışmaktadır.