Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yapay Tarihin Esirleri

Ali Akyıldız

Yapay Tarihin Esirleri Gönderileri

Yapay Tarihin Esirleri kitaplarını, Yapay Tarihin Esirleri sözleri ve alıntılarını, Yapay Tarihin Esirleri yazarlarını, Yapay Tarihin Esirleri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Tarihimizin ve atalarımızın kusursuz olduğu inancı günümüz insanına belli bir özgüven sağlar, ancak, içeriği zayıf bir özgüvenin toplumun geleceği üzerinde uyuşturucu bir etki yapacağı da açıktır.
Sayfa 53 - Timaş
Tarihçilik inanç alanı değil, bir rasyonalite alanı olmalı, bir izah ve anlama çabası olmalı; ancak o zaman tarihten ve tarihî tecrübelerden yararlanabiliriz.
Sayfa 118 - Timaş
Reklam
168 syf.
·
Puan vermedi
Yazarımız Ali Akyıldız'ın 1996 yılından itibaren çıkardığı tüm eserlerle ilgili yapılan söyleşileri derlemesinden oluşuyor kitap. Tarihçilere ve tarih severlere ışık tutacak nitelikte biraraya getirilen söyleşilerin hepsi yazarımız ve biz okuyucular için oldukça kıymetli. İçerisinde Osmanlı dönemine ait bilgiler, Harem ve Valide Sultanların hayatları, yaptıkları hakkında bilgiler bulunan kitap mutlaka okunmalı. Yazarın birçok kitabını okuduğum için bu kitabı genel bir bilgi vermek adına yazılmış. Tarihçi olmak isteyenlere ön ayak olabilecek onlara nereden ve nasıl başlayabileceklerini gösteren harika bir eser. Kesinlikle okunmalı.
Yapay Tarihin Esirleri
Yapay Tarihin EsirleriAli Akyıldız · Timaş Yayınları · 201814 okunma
Toplumda tarihçi olabilmek için hiçbir donanım gerekmediği şeklinde bir anlayışın bulunması ve okur-yazar tarih meraklılarının kendilerini tarihçi zannetmesi, tarihin en büyük talihsizliğidir herhalde.
toplumda tarihçi olabilmek için hiçbir donanım gerekmediği şeklinde bir anlayışın bulunması ve okur-yazar tarih meraklılarının kendilerini tarihçi zannetmesi, tarihin en büyük talihsizliğidir herhalde. tarihi kaynaklara ulaşma, anlama ve yorumlama imkan ve araçlarından yoksun oldukları halde, toplumdaki "tarih açlığı”nı görüp kurnazca bu ihtiyacı tatmin eden ve kitlenin duymak istediklerini söyleyen "araştırmacı-yazarlar”ın müthiş bir algı ve bilgi kirliliği yarattığı ve bu durumun sorunu daha da içinden çıkılmaz bir hale soktuğu ifade edilebilir.
Sayfa 57 - timaşKitabı okudu
"Toplumda, tarihçi olabilmek için hiçbir donanım gerekmediği şeklinde bir anlayışın bulunması ve okur-yazar tarih meraklılarının kendilerini tarihçi zannetmesi, tarihin herhalde en büyük talihsizliğidir."
Reklam
Sefalet - Sefahat
Bir toplumda sefalet artıkça buna paralel olarak sefahat da artar. Devlette veya toplumsal yapıda bir problem meydana geldiğinde, bunu gizlemek için görüntü ön plana çıkartılır.
Toplumda tarihçi olabilmek için hiçbir donanım gerekmediği şeklinde bir anlayışın bulunması ve okur - yazar tarih meraklılarının kendilerini tarihçi zannetmesi, tarihin en büyük talihsizliğidir herhalde.